چهار روش تولید میلگرد

انتشار1401/5/18
دستهبندیمقالات میلگرد
نویسندههمراه فلز
فرایند تولید میلگردها بر روی خواص آنها تاثیرگذار است و اگر استانداردهای این محصولات به درستی انجام نگیرد زیانهای جبران ناپذیری را درپی خواهد داشت. در هر کشوری کارخانهها با توجه به اقلیم منطقه و نیاز بازار تولیدات خود را سازماندهی میکنند و محصولاتی را تولید مینمایند که کاملاً مطابق با احتیاجات بازار و صنعت باشند.
✅ جهت اطلاع از میلگرد چیست می توانید مقاله آن را در سایت همراه فلز مشاهده کنید.
میلگردها محصولات مهمی در جهت افزایش مقاومت کششی بتن هستند. آنها با خاصیت کششی خود ضعف بتن را جبران میکنند و باعث میشوند بسیاری از سازهها در برابر بار سنگین مقاوم شوند. اما باید به نوع سازهایی که قرار است بنا کنید توجه کرده و میلگرد مناسب با همان را انتخاب کنید.
میلگردها انواع مختلفی دارند که بر اساس سایز قطر آنها شناسایی میشوند. استانداردهای میلگردها متفاوت است ولی برای آنها در جدول اشتال قطری در حدود ۸ تا ۲۵۰ میلیمتر در نظر گرفتهاند.
انواع میلگرد که تفاوتهای فیزیکی و شیمیایی با یکدیگر دارند شامل موارد زیر میشوند:
✅ میلگردهای A1 با نام مستعار میلگرد ساده ۲۴۰
✅ میلگرد A2 با نام مستعار آج ۳۴۰
✅ میلگرد A3 با نام مستعار ۴۰۰
✅ میلگرد A4 با نام مستعار آج ۵۰۰
میلگردها بر اساس شکل ظاهری به انواع ساده و آجدار تقسیم میشوند. از میلگردها فقط در سازههای چند طبقه و بزرگ استفاده نمیشود، بلکه برای ساختن یک اتاق هم شما باید میلگرد مناسب همان را انتخاب کنید.
شناخت روشهای تولیدی این محصول میتواند تا حد زیادی شما را با کیفیت و ساختار آن آشنا کند.
به طور کلی ورقها، میلهها، نبشیها و شمشها را در صنعت نیمه ساخته مینامند. برای تهیه این محصولات روشهای متفاوتی مانند: پرس کردن، نوردکردن، کشیدن و آهنگری وجود دارد.
در این روش ابتدا فولاد مذاب را به شکل بلوکهایی در میآورند تا بتوانند باقی مراحل را روی آنها پیاده کنند. برای آشنایی با این روشها و مراحل تولید میلگردها ما را در این مقاله از همراه فلز یاری کنید.
✅ جهت خرید انواع میلگرد روی لینک کلیک کنید.

روشهای ابتدایی تولید میلگرد
تولید محصولات فولادی اکثراً در گرو تولید شمش فولادی یا همان بیلت است که باید فولاد مذاب را در بلوکهایی قرار دهند که برای این قسمت از روشهای زیر استفاده می شود:
تهیه بلوک در قالب
در این روش ابتدا فولاد مذاب را در ظروف پاتیل میریزند و بعد درون قالبهایی بهنام کوکیل قرار میدهند.
روش ریخته گری مداوم
ابتدا فلز مذاب را به وسیله پاتیلهایی به درون دستگاههایی میبرند. بعد وارد ظرف تقسیم کننده میکنند، سپس داخل ظروف منجمدکنندهای قرار میدهند. این ظروف نام برده شده در ابتدای خط تولید وجود دارند. بعد از این مراحل که فلز مذاب به شکل انجماد درآمد تحت نیروی وزن خود به نوردهایی که در زیر آنها قرار دارد کشیده میشود. در مسیر نورد کولرهایی وجود دارد که فلز را خنک میکند.
بعد از مراحل بالا حال نوبت به قطع کنندهها میرسد که یا به صورت قیچی هستند و یا گاز اکسی استیلن
✅ جهت استعلام قیمت و خرید میلگرد آجدار کلیک کرده و لیست قیمت را مشاهده کنید.
چهار روش تولید میلگرد
پس از طی کردن مراحل بالا نوبت به تولید میلگرد میرسد. این روشها بر حسب استانداردها و کارخانههای تولیدی متفاوت هستند که به صورت جداگانه آنها را بررسی میکنیم
1- تولید میلگرد با روش نورد گرم
در این روش فولاد را تا دمای حدود ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ درجه در کوره هایی حرارت میدهند و بعد شمشها را وارد نورد میکنند.
در طی این فرآیند شمشها را از بین غلتکهایی با چینش ۴ وجهی و ۸ وجهی عبور میدهند تا در سه مرحله به سطح مقطع دایره یا قطر مناسب برسند.
در مرحله نورد از قطر شمشها کاسته و به طول آن افزوده میشود. این مرحله را رافینگ مینامند.
بعد از این شمشها به قطر مناسب رسیدند وارد مرحله استند یا قفسههای نورد میشوند که خروجیهای این مرحله متفاوت و در قطرهای مختلف تولید میشوند. بعد از این مرحله میلگرد باید وارد مرحله آجزنی شود تا بر اساس استانداردها، آجها روی میلگرد ایجاد شود.
برای تولید میلگردهای باکیفیت بالاتر در این بخش از خطوط نورد پیوسته استفاده میکنند. به علت بالا بودن دما و پایین بودن تنشهای پلاستیک شمشها را میتوان از داخل غلتکهایی عبور داد و با دستگاه نورد ظرفیت متوسط، تغییر شکل جدیدی در آنها ایجاد کرد.
دستگاههای مورد نیاز در روش نورد گرم
کوره پیش گرم برای پختن شمشها
رافینگ: برای نورد و کاهش ابعاد
رولهای کوره: برای انتقال شمش به رافینگ
رولهای رافینگ: برای انتقال مواد به استند قیچی سرزن
شانههای بستهبندی

2- تولید میلگرد با روش نورد سرد
تولید میلگرد در این روش همانند نورد گرم است با این تفاوت که تا مرحله رافینگ شباهت دارند و بعد از اتمام این قسمت شمشها وارد مراحل خنککاری و سرد شدن میشوند، سپس شمش سرد شده وارد مرحله ورد میشود تا دوباره فرآیند تولید میلگرد ادامه پیدا کند.
در این روش به مراحل بیشتر و تعداد غلتک بالاتری نیاز است چراکه دیگر نرمشدگی ممکن نیست.
میلگردهای تولیدی در روش نورد سرد به علت تغییر شکل و ساختار کریستالهای آنها تاثیر زیادی در مقاومت و خاصیت شکلپذیری آنها دارد.
به طور کلی فرآیند نورد سرد مقاومت و سختی میلگردها را افزایش میدهد. این میلگردهایی که در این روش تولید میشوند برای مناطق زلزلهخیز مناسب نیستند زیرا مقاومت کششی و پیچشی کمتری دارند
نورد سرد یک روش قدیمی با مقاومت بالا در دمای پایینتر از تبلور مجدد است. این فرآیند باعث شکستن و جابهجایی ساختار کریستالهای ماده میشود و این بی قاعدگی در ساختار آنها باعث افزایش مقاومت و شکلپذیری آرماتور میشود. میلگرد ها در این روش فولاد سختتری دارند
3- تولید میلگرد با روش میکروآلیاژی
در روش میکروآلیاژی با افزودن تیتانیوم، وانادیوم و نیوبیوم به آرماتور معمولی، میلگرد با مقاومت بالا به دست میآید. در این روش هم از نورد گرم استفاده میشود با این تفاوت که آلیاژهایی نیز به عنوان مواد اولیه مورد استفاده قرار میگیرند . روش میکروآلیاژی موجب تولید ذرات مقاومساز در میلگرد میشود که هرچه این ذرات ریزتر باشند میلگرد تولیدشده دارای مقاومت بیشتری خواهد بود. محصول تولیدی در این روش در محیط به راحتی و آرامی خنک میشود. از این میلگردها در مناطق زلزلهخیز می توان استفاده کرد.
4- تولید میلگرد با روش ترمکس( عملیات حرارتی، خنککاری)
در این روش فولاد حرارت دیده وارد فاز آستنتیک میشود که به آن خنککاری میگویند. در این مرحله فولاد توسط آب یا روغن سرد میشود و در نتیجه مادهای سخت و شکننده به وجود میآید.
این فولاد خنک شده را در یک عملیات حرارتی قرار میدهند تا با تغییر شکل در ساختار آن، سختی کمتر و شکلپذیری آن بیشتر شود.
در این روش به علت پایین بودن مقدار کربن شکلپذیری میلگردها بیشتر است.
از مزیت این روش نسبت به روش میکروآلیاژی هزینه پایین آن است، میلگردهای تولیدی در این روش کیفیت پایینتری دارند و برای رسیدن به مقاومت بالا باید از درون لولههای آب عبور داده شوند.
سطح بیرونی میلگردها نسبت به سطح داخلی آنها مقاومت کمتری دارند.
پس از طی مراحل بالا باید میلگردهای تولیدی توسط آزمایشات کارخانهها بررسی شوند.
مرحله آخر خمکاری است که به سه روش زیر انجام می گیرد:
• خمکاری سبک: برای میلگردهایی که قطری کمتر از ۱۰ میلیمتر مانند: خاموتها
• خمکاری سنگین: برای میلگردهایی که قطری بیشتر از ۱۰ میلیمتر دارند
• خمکاری مخصوص با رواداریهای ویژه
مزایای روش ترمکس
• کاهش نیروهای انسانی
• کاهش حجم فولاد
• کاهش هزینههای حمل و نقل
قیمت میلگرد
میلگردهای تولیدی دارای قیمتهای متفاوتی هستند که بر حسب فاکتورهای مختلفی تعیین میشوند.
یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در قیمت میلگرد، فرآیند تولید آنها است، به طور مثال میلگردهای تولید شده در روش ترمکس قیمت ارزانتری دارند و سرعت فرآیند تولید آنها نیز سریعتر است. اما میلگردهای میکروآلیاژی دارای قیمت و کیفیت بیشتری هستند.
از دیگر عوامل تاثیرگذار بر قیمت میلگردها سایز و ابعاد آنها است که از میلگردهایی که سایز بزرگتری دارند قیمت بیشتری هم دارند.
از دیگر عوامل مهم در قیمت میلگردها ساده یا آجدار بودن آنها است که نوع آجدار دارای قیمت بیشتری است، البته خود این دسته هم به چند گروه تقسیم می شوند که هرکدام از آنها قیمت متفاوتی دارند.
خط تولید ایران
ایران
در ایران هر دو روش ترمکس و و میکروآلیاژی تایید شده است. برای اطلاع دقیق مصرف کننده از فرآیند تولید به علت امنیت بالایی که در این قسمت باید رعایت شود بر روی پلاک الصاقی علامت مشخصی زده میشود. در گواهینامه فنی باید فرآیند تولید نیز درج گردد
اروپا
چون این منطقه زلزلهخیز نیست بیشتر روش ترمکس در آنجا رواج دارد
ژاپن
یکی از کشورهای زلزلهخیز در سراسر جهان کشور ژاپن است پس نیاز به سازههایی دارد که در مقابل فشار و تنش مقاوم باشند.
پس استفاده از میلگردهای میکروآلیاژی در این کشورها رواج بیشتری دارد و نمونههای ترمکس در این کشورها جایی ندارند.

مواد تولید میلگرد چیست؟
آهن یکی از مواد اولیه تولید میلگرد است که در نوسانات قیمت این محصول بسیار تاثیر گذار است. فولاد کربنی نیز از مواد اولیه تولید میلگرد محسوب میشود.
در فرآیند تولید میلگرد از شمشهای فولادیSP5 استفاده میکنند در حالی که برای تولید تیرآهن،ناودانی و نبشی از شمشهای SP3 استفاده میکنند.
آزمایشات پس از تولید ملیگرد
این آزمایشات بعد از تولید میلگرد برای تایید استانداردهای موجود و کیفیت آن صورت میگیرد. یکی از آزمایشات مهم دیگر مورد تلورانس طول میلگرد است که نباید از ۵۰/۲ سانتیمتر بیشتر باشد.
لزوما هر میلگردی که ارزانتر است انتخاب بهترینیست، بلکه همواره بهترین و مطمئنترین انتخاب میلگرد استاندارد است.
هزینه راه اندازی کارخانه تولید میلگرد
برای ساخت یک کارخانه تولید میلگرد باید قبل از هر اقدامی هزینههای آن را برآورد کنید تا بتوانید تصمیم درستی در این خصوص بگیرید. این برآورد به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل این موارد میشود:
1) محدوده و مساحت کارخانه
برای شروع باید بدانید که در چه مساحتی قرار است کارخانه را بنا کنید، در چه حد از مواد اولیه را میتوانید برای خط تولید آماده کنید. تولید میلگرد به دستگاههای متفاوتی مانند: ماشین کاری، ریختهگری، پرسکاری متالوژی و... نیازمند است.
2) مواد اولیه مصرفی
برای هر محصول تولیدی مواد اولیه مصرفی متفاوت است. در ایران برای تهیه مواد اولیه بیشتر از کشورهای دیگر استفاده میکنند.
3) تجهیزات مورد نیاز
ساخت میلگرد نیاز به دستگاههای مختلفی دارد تا بتوانید با استفاده از مواد اولیه، محصول مورد نظر را تولید کنید
4) هزینه انبارداری و حمل و نقل
مواد اولیه برای تولید میلگرد به صورت کاملاً انبوه وارد میشود و باید حتما مکان مناسبی برای این حجم از مواد در نظر بگیرید.
5) تعداد نیروی مورد نیاز
برای هر کارخانه نیروی کاری که از مهمترین عوامل آن محسوب میشود
6) تجهیزات آزمایشگاه کنترل کیفی
7) هزینه بسته بندی
8) هزینه مصالح
9) هزینه اجرای طراحی انجام شده
✅ جهت اطلاع از کارخانههای تولید کننده میلگرد در ایران می توانید مقاله آ ن را در سایت همراه فلز مشاهده کنید.
سخن آخر
در این مطلب از وب سایت همراه فلز به معرفی چهار روش برای تولید میلگردها پرداختیم. هر کدام از این روشها دارای ویژگیهای منحصر به فرد خود هستند که با اطلاع داشتن از این خصوصیات میتوانید بهترین نوع میلگرد، مطابق با نیاز خود را خریداری کنید. به طور مثال میلگردهایی که روش نورد گرم تولید میشوند از انعطاف بیشتری نسبت به نوع سرد برخوردارند اما میلگردهای نورد سرد ظاهرمطلوبتر و مقاومت بالاتری دارند.
روش انتخابی هر کارخانه برای تولید این محصولات روی آن حک شده است و شما میتوانید با اطلاع دقیق از این روشها مواردی را انتخاب کنید که بیشتر با نیازی که دارید مطابقت داشته باشد.
همیشه برای یک خرید مطمئن باید با متخصصین در این زمینه مشورت کنید.
شما علاوه بر مطالعاتی که در مورد میلگردها داشتید توانستید با ساختارها و ویژگیهای متفاوتی که آنها با یکدیگر داشتند آشنا شوید. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص میلگردها و روشهای تولید آنها، استعلام قیمت میلگرد و به طور کلی کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در وب سایت همراه فلز تماس بگیرید. همکاران ما در تلاشاند تا بهترین مشاوره را در اختیار شما قرار دهند.
سپاس از همراهی شما