رکود وحشتناک در بازار آهن و فولاد در اثر نتایج نامشخص برجام!!!

گزارشها نشان میدهد که ترس و عدم اطمینان از نتایج نامشخص برجام، بازار آهن را در وضعیت انتظار و بلاتکلیفی نگه میدارد و خرید و فروش چندانی ندارد.
دیروز بازار میلگرد تقریبا آرام بود و اکثر شرکت ها محصولات خود را بدون تغییر قیمت عرضه می کردند و برخی از شرکت ها از 100 تا 200 تومان افزایش قیمت داشتند. دلیل این امر گرانی این کالاها در بورس کالا و کاهش حجم عرضه آنهاست.
دیروز میانگین قیمت میلگرد در محدوده 14 هزار و 500 تا 15 هزار و 900 تومان بود و میانگین قیمت آن در سطح 15 هزار و 275 تومان اعلام شد. حداقل قیمت میلگرد 14500 تا 14700 صوم برآورد شد.
قیمت روز ورق روغنی، قیمت ورق گالوانیزه و قیمت ورق رنگی د ر اکثر شرکت ها ثابت بوده است، اما قیمت ورق st37 و انواع آن در برخی مناطق موکت ثابت بوده و در اکثر شرکت ها با افزایش 100 تا 300 تومانی اعلام شده است.
قیمت روز ناودانی و نبشی ایرانی و اروپایی نیز مطابق با شرایط عمومی بازار اساسا ثابت اعلام شد، قیمت قوطی ها و پروفیل ها و قیمت انواع داربست، قیمت لوله گاز ، لوله های صنعتی و ... نیز در ا کثر شرکت ها تغییرات قیمتی ارائه شد. قیمت روز میلگرد آجدار در بخشی از بازار ثابت و در بخشی دیگر افزایش یافت، به طوری که میلگرد منشعب کارخانه متالورژی اصفهان با افزایش 10 تا 30 هزار تومانی اعلام شد.
پس از اینکه ایران یک هفته منتظر پاسخ نهایی آمریکاست، با توجه به محتوای احتمالی آمریکا و اخبار مثبت در مورد دور نهایی مذاکرات هسته ای، ممکن است از امروز نرخ دلار دوباره کاهش یابد و بر همین اساس قیمت مقاطع فولادی نیز کاهش می یابد.
با توجه به وضعیت بازار آهن و فولاد باید گفت که به دلیل فروش اعتباری گسترده در بورس کالا و برخی منابع خصوصی خارج از بورس، کمبود منابع مالی در بازار، ضعف جدی تقاضا ، ادامه انتظار و تعلیق در بازار، عواملی قابل توجه محرک افزایش قیمت محصولات فولادی دیده نمی شود. در چنین شرایطی حفظ ثبات نسبی قیمت در کانال های جاری و تثبیت کف 14500 تومانی قیمت میلگرد، محتمل ترین گزینه برای تحلیل این روزهای بازار آهن است. لازم به ذکر است که با توجه به نحوه تولید و تامین مهندسی، فروش و تحویل، نوسانات بیشتری در بازار محصولات ذوب آهن در اصفهان وجود خواهد داشت.
لازم به ذکر است، امروز بورس کالا حدود 418 هزار و 18 تن انواع محصولات فلزی را عرضه می کند که شامل پروفیل هایی مانند ناودانی ، نبشی ، ورق سرد، تیرآهن و یراق آلات می باشد. حدود 361 هزار و 198 تن میلگرد با قیمت 14 هزار و 166 تومان به فروش می رسد که حکایت از افزایش 2.3 درصدی قیمت این محصولات دارد.
کارخانه های نورد در انتظار تعیین تکلیف برجام
تورج امینی، عضو هیئت مدیره انجمن رولینگ استون با اشاره به تاثیر موضوعات سیاسی از جمله برجام بر صنایع مختلف از جمله بازار آهن و فولاد، درباره فرمول تعیین قیمت محصولات فولادی صحبت کرد. در بورس کالا: در شرایط کنونی، مسائل سیاسی یکی از قدرتمندترین عوامل در همه بازارها است که نمونه بارز آن مذاکرات برجام است که همه بازارها را در انتظار و تعلیق فرو برد.
امینی در ادامه تصریح کرد: یکی از صنایعی که منتظر توافقات هسته ای است، صنعت فولاد و واحدهای تولیدی است تا بتوانند محصولات خود را با قیمت معین و مناسب به فروش برسانند. چرا که در شرایط فعلی که بازار راکد است، تولیدکنندگان به دلیل کمبود نقدینگی در تامین مواد اولیه تولید دچار مشکل می شوند. بنابراین بهتر است بورس کالا قبل از وقوع این اتفاقات تدبیری بیندیشد و راهکار مناسبی برای آن در نظر بگیرد. اما با اعلام برخی دستورالعمل ها، تنظیم بازار سردرگم شد و پیش بینی آن سخت بود.
وی در ادامه به مشکلات فرمول اعمال محدوده مثبت و منفی 3 درصد اشاره کرد و افزود: با توجه به مشکلات ایجاد شده در فرمول تعیین قیمت پایه محصولات فولادی، نیاز به یک واحد تحقیقاتی در بازار وجود دارد. بررسی وضعیت بازارهای جهانی و اخبار موثر در این بازار. سرمایه تشکیل شده است.
یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی کارخانه های نورد تصریح کرد: در شرایطی که تولیدکنندگان برای شروع تولید محصولات خود وام دریافت می کنند با توجه به وضعیت موجود متحمل ضرر اقتصادی می شوند، بنابراین تعیین قیمت محصولات در سال ضروری است. به شیوه ای منطقی و با در نظر گرفتن شرایط عمومی بازار. تا نتیجه مثبت بدهد.
این مقام مسئول در پایان افزود: پیش از این میلگرد 16 هزار تومان معامله می شد در حالی که قیمت شمش 11 هزار و 800 تومان بود که غیر منطقی به نظر می رسید. بنابراین بهتر است مسئولان برای بهبود این وضعیت تدابیر راهبردی و منطقی تری بیندیشند.
آخرین خبرهای آهن و فولاد در سایت همراه فلز
دیدگاهها
در حال بارگذاری دیدگاهها...