عقب‌ ماندگی تجدیدپذیرها در گرو عدم سرمایه‌گذاری

Loading image...
عقب‌ ماندگی تجدیدپذیرها در گرو عدم سرمایه‌گذاری
انتشار:1402/8/10
دسته‌بندی:آخرین اخبار
نویسنده:همراه فلز

یاور عنانی، نایب‌رئیس هیات‌مدیره انجمن انرژی‌‌‌‌های تجدیدپذیر ایران، در گزارشی از پایگاه خبری همراه فلز ارائه شده، بیان کرد که یکی از دلایلی که منجر به توقف رشد صنعت انرژی‌‌‌‌های تجدیدپذیر در سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ شده، نبود منابع مالی برای پروژه‌‌‌‌های توسعه انرژی تجدیدپذیر است.

عنانی اشاره کرد که کشور ما سالانه ۵‌ درصد رشد مصرف برق را تجربه می‌کند. این به معنای این است که در بازه زمانی ۱۴ تا ۱۵ ساله، مصرف برق کشور دو برابر خواهد شد. با توجه به کمبود منابع گاز، عمده این برق باید از انرژی تجدیدپذیر تامین شود. این نیازمند سرمایه‌گذاری حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار فقط در بخش تولید است.

به عنوان راهکار، عنانی پیشنهاد کرد که از اوراق آتی برای پیش‌فروش برق یا سوخت صرفه‌‌‌‌جویی‌شده نیروگاه‌‌‌‌ها استفاده شود. این مدل به سرمایه‌گذار اجازه می‌دهد که در مقابل ارائه ضمانت‌‌‌‌نامه، بخشی از برق تولیدی یا سوخت صرفه‌‌‌‌جویی‌شده خود را پیش‌‌‌‌فروش کند و به این ترتیب پروژه را تامین مالی کند.

عنانی با اشاره به قوانینی که در حال بررسی در مجلس شورای اسلامی هستند، گفت که این قوانین می‌توانند به بهبود وضعیت کمک کنند. یکی از این قوانین در لایحه برنامه هفتم توسعه است که براساس ماده ۴۶ آن، باید حساب بهینه‌‌‌‌سازی مصرف انرژی ایجاد شود. این حساب گام مهمی در ایجاد منابع مالی لازم برای پرداخت تعهدات دولت به سرمایه‌گذاران است.

طرح تامین مالی و جهش تولید نیز به عنوان یکی دیگر از قوانین مطرح شده است. بر اساس این طرح، دولت می‌تواند ضمانت‌نامه دولتی به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی ارائه دهد و سوخت صرفه‌‌‌‌جویی‌شده مربوط به طرح‌‌‌‌های ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید را پیش‌‌‌‌خرید کند.

عنانی با اشاره به استراتژی‌های دولت برای توسعه انرژی‌‌‌‌های تجدیدپذیر، گفت که راهبردها بر دو روش استوار هستند: استفاده از ظرفیت‌‌‌‌های سوخت صرفه‌‌‌‌جویی‌شده و استفاده از ظرفیت‌‌‌‌های صنایع انرژی‌‌‌‌بر.

No content in this section

نظر شما

دیدگاه‌ها

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...

Loading...