چرا بازار صنعت فولاد هند، داغ داغ است؟

Loading image...
چرا  بازار صنعت فولاد هند، داغ داغ است؟
انتشار:1401/4/20
دسته‌بندی:آخرین اخبار
نویسنده:همراه فلز

درگیری روسیه و اوکراین و محدودیت های عرضه از سوی چین، تقاضای جهانی برای صادرات فولاد هند را افزایش داده است. 

اخیراً، دولت اتحادیه از تعرفه واردات مواد خام مانند زغال سنگ کک و فرونیکل مورد استفاده در صنعت فولاد معاف شد. تعرفه صادرات سنگ آهن را به 50 درصد و برخی واسطه های فولادی را 15 درصد افزایش داد. این اقدام به منظور مهار افزایش قیمت و تقویت بازار داخلی فولاد صورت گرفته است. 

افزایش قیمت مواد خام باعث شد شرکت های بزرگ فولادی در ماه آوریل قیمت ها را افزایش دهند. علاوه بر این، گزارش‌ها حاکی از آن است که درگیری روسیه و اوکراین و محدودیت‌های عرضه از سوی چین باعث افزایش تقاضای جهانی برای صادرات فولاد هند شده است که انتظار می‌رود در سال مالی 22 به بالاترین میزان خود یعنی بیش از 20 میلیون تن (MT) برسد. 

افزایش تقاضا 

براساس تحلیل بنیاد ارزش ویژه برند هند (IBEF)، مصرف فولاد نهایی هند تا سال 31-2030 از 86.3 میلیون تن در سال مالی 22 (تا ژانویه) به 230 تن افزایش خواهد یافت. 

انتظار می رود تقاضا برای فولاد 17 درصد افزایش یابد و به 110 میلیون تن افزایش یابد که ناشی از افزایش فعالیت های ساخت و ساز است. برای پیشبرد بهبود اقتصادی پس از کووید 19 (COVID-19)، دولت سرمایه گذاری در جاده ها، راه آهن، اتصال مترو، پارک های صنعتی، کریدورهای صنعتی را برنامه ریزی کرده است. 

سهاگیری رائو، مدیر عامل مشترک JSW Steel Ltd، به IBEF گفت: DFC، حمل و نقل آب، نفت و گاز، دکل های انتقال و مسکن مقرون به صرفه، همه این بخش ها باعث افزایش تقاضا برای فولاد خواهند شد. 

انتظار می رود مصرف فولاد در بخش زیرساخت هند تا سال مالی 26 به 11 درصد افزایش یابد. دولت هند برای سال مالی 2019-2019 مبلغ 111 میلیون کرور INR را تحت خط لوله زیرساخت ملی (NIP) اختصاص داده است. 

بازار جهانی 

از اکتبر 2021، هند با تولید 9.8 میلیون تن، دومین تولیدکننده بزرگ فولاد خام در جهان بود. دسترسی آسان به نیروی انسانی کم هزینه و وجود ذخایر فراوان سنگ آهن، هند را در عرصه جهانی رقابتی می کند. هند خانه پنجمین ذخایر سنگ آهن در جهان است. 

برای دستیابی به ظرفیت فولادی 300 MTPA تا سال 2030، هند باید 156.08 میلیارد دلار تا سال 2030-31 سرمایه گذاری کند. در این گزارش آمده است: "صنعت شاهد ادغام بازیگران است که منجر به سرمایه گذاری توسط نهادهای دیگر بخش ها شده است. ادغام مداوم همچنین فرصتی را برای بازیگران جهانی برای ورود به بازار هند فراهم می کند." 

سیاست های جدید 

در سال 2019، دولت سیاست بازیافت ضایعات فولادی را با هدف کاهش واردات معرفی کرد. مواد اولیه مانند پلاستیک، مس، آلومینیوم، فولاد و لاستیک از وسایل نقلیه اسقاط بازیافت خواهند شد. 

"این امر مولفه هزینه را کاهش می دهد و به صنعت کمک می کند تا رقابتی در هزینه ها بیشتر شود. این سیاست پیشنهادی به دنبال حذف تدریجی وسایل نقلیه نامناسب برای کاهش آلودگی وسایل نقلیه، برآورده کردن تعهدات آب و هوا، بهبود ایمنی جاده ها و بهره وری سوخت، رسمی کردن صنعت اسقاط وسایل نقلیه و بازیابی است. این گزارش افزود: مواد ارزان قیمت برای صنایع خودروسازی، فولاد و الکترونیک. در درجه اول، هدف این سیاست جدید افزایش فروش خودروهای جدید است که اقتصاد را تحریک می کند. 

فرصت های بخش 

پیش بینی می شود صنعت خودرو تا سال 2026 به 260 تا 300 میلیارد دلار برسد. این صنعت حدود 10 درصد از تقاضای فولاد در هند را تشکیل می دهد. بخش کالاهای سرمایه ای 11 درصد از کل مصرف فولاد را تشکیل می دهد و انتظار می رود تا سال 2025-2026 بین 14 تا 15 درصد افزایش یابد. 

به طور مشابه، بخش زیرساخت 9 درصد از مصرف فولاد را تشکیل می دهد و انتظار می رود تا سال 2025-2026 به 11 درصد افزایش یابد. "با توجه به افزایش سرمایه گذاری در زیرساخت ها، تقاضا برای محصولات فولادی در سال های آینده افزایش خواهد یافت. تقریبا 70 درصد از زیرساخت های کشور، که 6 لک کرور INR تخمین زده می شود، هنوز به دست نیامده است. بنابراین، پتانسیل رشد قابل توجهی برای فولاد وجود دارد. این بخش وجود دارد." گزارش IBEF به نقل از وزیر پیشین چاوداری بیوردر سینگ. 

تخمین زده می شود مصرف فولاد در ساخت فرودگاه ها در چند سال آینده بیش از 20 درصد رشد کند، بخش‌های راه‌آهن، نفت و گاز و انرژی نیز قرار است مصرف فولاد را افزایش دهند. 

 

بعدش چی؟ 

تجزیه و تحلیل تحقیقاتی CRISIL نشان می دهد که صادرات فولاد هند 35 تا 40 درصد نسبت به سال قبل کاهش می یابد و به 10 تا 12 میلیون تن در این سال مالی به دنبال تعرفه 15 درصدی صادراتی اعمال شده بر چندین محصول نهایی فولادی اعمال می شود. 

صادرات فولاد که در سال مالی گذشته به رکورد 18.3 میلیون تن رسیده بود، به دلیل اختلالات ناشی از درگیری روسیه و اوکراین ادامه دارد. 

وی افزود: "تصمیم عوارض صادراتی بر فولاد و سنگ آهن از سوی دولت توانست رشد بدون محدودیت قیمت فولاد داخلی را مهار کند. کاهش قیمت فولاد به نوبه خود به بهبود تقاضای داخلی در بخش تخت کمک کرده است. تولید خودرو و فعالیت های ساخت و ساز افزایش یافت. CRISIL در گزارشی گفت: با شروع فصل های موسمی، یک تعدیل فصلی در تقاضا پیش بینی می شود که فشار نزولی بیشتری بر قیمت فولاد وارد می کند.

نظر شما

دیدگاه‌ها

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...

Loading...