ورق روغنی چیست؟ معرفی کامل ورق روغنی

ورق روغنی چیست؟ معرفی کامل ورق روغنی

انتشار1401/2/4

دسته‌بندیمقالات ورق

نویسندههمراه فلز

ورق فولادی روغنی که اغلب به عنوان فولاد نورد گرم (HRPO) نامیده می‌شود، به دلیل خواص پیشرفته آن، انتخابی عالی برای تکنیک‌های مختلف پردازش است. فرآیند اسیدشویی و روغن کاری به قوام ورق روغنی می‌افزاید و آن را برای انواع کاربردهای صنعتی مناسب‌تر می‌کند.

ورق روغنی از طریق یک فرآیند چند مرحله‌ای ایجاد می‌شود. ابتدا فولاد نورد گرم می‌شود، فرآیندی که شامل حرارت دادن فولاد بالاتر از دمای تبلور آن و سپس نورد کردن آن به شکل ورق می‌باشد. این پروسه منجر به محصولی فولادی با سطحی پوسته پوسته می‌شود.

برای بهبود کیفیت سطح فولاد، فولاد نورد گرم اسیدشویی می‌شود. اسیدشویی فرآیندی است که در آن فولاد در محلولی غوطه‌ور می‌شود، معمولاً مخلوطی از اسید کلریدریک یا سولفوریک، که ناخالصی‌ها یا رسوبات سطح را از بین می‌برد. پس از اسیدشویی، فولاد دارای سطح تمیزی است که برای پردازش بیشتر بهتر خواهد بود.

مرحله نهایی در ایجاد فولاد HRPO روغن کاری است. فولاد اسیدشویی با یک لایه روغن پوشانده شده است تا از زنگ زدگی در هنگام نگهداری و حمل و نقل محافظت کند. این روغن همچنین به بهبود طول عمر فولاد در محیط های خورنده کمک می‌کند.

فولاد HRPO به طور گسترده در صنعت خودروسازی، ساخت و ساز و سایر بخش‌هایی که به مواد بادوام و مقاوم در برابر خوردگی نیاز دارند، استفاده می‌شود. در مقایسه با فولاد نورد گرم معمولی، جوش پذیری بهبود یافته، کیفیت سطح بهتر و افزایش دوام را ارائه می‌دهد.

توجه به این نکته ضروری است که همه فلزات برای اسید و روغن کاری مناسب نیستند. فرآیند نورد سرد، که به سطح فلزی تمیز نیاز دارد، زمانی که بر روی فلزات اسیدشویی و روغنی انجام شود، مؤثرتر است.

به طور کلی، فولاد HRPO، با خواص و تطبیق پذیری آن، به انتخابی ارجح برای بسیاری از صنایع تبدیل شده است.

 

ورق روغنی چیست؟

 

چرا به آن ورق روغنی می‌گویند؟ ورق روغنی چه ویژگی و چه کاربردهایی دارد؟ اینها سوالاتی ست که ممکن است ذهن هر کسی که برای اولین بار نام این ورق را می‌شنود به خود درگیر کند، در این مقاله از همراه فلز قصد داریم به تمام سوالات شما در مورد ورق روغنی پاسخ کامل بدهیم. 

 

در ابتدا خوب است بدانید که در کل ورق‌های فولادی طی دو فرایند نورد گرم و نورد سرد تولید می گردند. ورقهای سرد نسبت به ورقهای گرم، ضخامت کمتر، مقاومت و استحکام بیشتری دارند، ورق روغنی جزء آن دسته از ورقهایی هستند که به روش نورد سرد تولید می‌شوند و در دسته ورق‌های سرد قرار می‌گیرند. 

به طور کلی، در صنعت فولاد به ورق‌هایی که با نورد گرم تولید می‌شوند، ورق سیاه و به ورق‎های ساخته شده طی فرایند نورد سرد، ورق روغنی می‌گویند. 

 ✅ در صورت تمایل به استعلام قیمت روز ورق روغنی، ثبت سفارش و مشاوره می‌توانید با کارشناسان فروش همراه فلز تماس بگیرید. 

 

تاریخچه ورق روغنی 

ورق روغنی؛ ورقی است که طی فرایند نورد سرد از ورق سیاه تولید می‌گردد و بعد از تولید بنا به دلایل مختلفی از جمله جلوگیری از زنگ‌زدگی و سایش، سطح آن روغن‌کاری می‌ شود. دلیل نامگذاری این نوع ورق به دلیل شکل ظاهری و سطح روغنی آن است. 

روغن کاری فولاد فرآیندی است که بر روی سطح فلز حاصل از نورد گرم، برای حذف ناخالصی های سطحی مانند زنگ زدگی و رسوب کربن انجام می شود. فولاد در محلولی از اسید هیدروژن کلرید، غوطه ور می شود تا ناخالصی ها از سطح آن پاک شود 

✔️ مقاله پیشنهادی: تفاوت ورق سرد و ورق گرم  

 

در حدود صد سال است که از ورق‌های روغنی در صنایع مختلف استفاده می شود، البته صد سال تخمینی است که تنها برخی از افراد می‌زنند چرا که بعضی دیگر ادعا می‌کنند این ورق‌ها پیش از قرن هجدهم هم استفاده می‌شدند. 

نکته‌ی قابل ذکر این است که این ورق‌ها در قرن هجدهم به صورت آزمایشی استفاده و نهایتا در قرن نوزدهم، وارد بازار شدند. ورق‌های روغنی در مدت اندکی به شدت مورد استقبال ساختمان‌سازها قرار گرفتند، اما بعدها به دلیل تعیین استانداردهای ساختمانی، کاربرد آن‌ها کمی کاهش یافت. 

ورق‌های روغنی به دلیل ظاهر زیبا و رنگ‌بندی‌های متنوع، به طور ویژه در طراحی دکوراسیون منازل و بخش‌های مختلف ساختمان کاربرد فراوانی دارند. از دیگر کاربردهای ورق روغنی می‌توان به ساخت بدنه خودرو، لوازم خانگی، ساخت قفسه و پانل‌ها اشاره نمود. علاوه بر این، بزرگ‌ترین مزیتی که این محصول دارد، مقاومت بالای آن می‌باشد که همین امر، موجب افزایش کاربرد آن در صنعت می‌گردد. 

در ادامه با نحوه تولید ورق‌های روغنی، ویژگی‌ها، کاربردها و مزایای استفاده و نیز انواع آن‌ها به طور کامل آشنا می‌شویم. 
 

قیمت ورق روغنی فولادمبارکه 

قیمت ورق فولاد غرب

قیمت ورق هفت الماس 

 

 

 

نحوه تولید ورق روغنی 

همانطور که اشاره کردیم، ورق‌های روغنی، طی فرآیند نورد سرد، از ورق سیاه تولید می‌شوند. به طور کلی می‌توان گفت: در عملیات نورد سرد، محصولی که در فرایند نورد گرم به دست آمده را بیشتر از قبل پردازش می‌کنند. 

طی این عملیات ورق‌های سیاه، که به عنوان ماده اولیه در تولید ورق‌های سرد هستند، به مرحله اسیدشویی وارد می‌شوند، در این مرحله، لایه اکسیدی که روی ورق سیاه قرار دارد، برداشته شده و سطح فولاد برای ورود به عملیات نورد سرد آماده می‌گردد. 

پس از انجام نورد گرم، محصول را به دمای اتاق رسانده، سپس ورق‌های سیاه را از میان غلتک‌هایی عبور می‌دهند که به این فرآیند، آنیلینگ می‌گویند و باعث افزایش مقاومت و سختی بیشتر در ورق می‌شود. در واقع، این کار موجب می‌شود دانه‌های فلزی جهت‌گیری کنند و در نتیجه فضاهای جدید در ساختار کریستالی فلز ایجاد شود که در نهایت ساختار فلز را مقاوم می‌کند. 

به طور خلاصه می‌توان مراحل تولید ورق روغنی را به صورت زیر بیان کرد: 

ورق‌های روغنی از طریق فرآیند نورد سرد تولید می‌شوند. طی این عملیات ورق‌های سیاه، که به عنوان ماده اولیه در تولید ورق‌های سرد هستند، به مرحله اسیدشویی وارد می‌شوند. در این مرحله، لایه اکسیدی که روی ورق سیاه قرار دارد، برداشته شده و سطح فولاد برای ورود به عملیات نورد سرد آماده می‌گردد. 

بعد از مرحله اسیدشویی، ورق گرم به منظور کاهش ضخامت و رسیدن به خواص مکانیکی مورد نظر، در زیردمای تبلور مجدد، وارد خط نورد سرد می­‌شود. به طورکلی، می‌توان گفت که در عملیات نورد سرد، محصولی که از فرایند نورد گرم حاصل می‌شود را بیشتر از قبل پردازش می‌کند. 

پس از عملیات نورد سرد، به علت اینکه انرژی داخلی ورق افزایش یافته است، عملیات حرارتی آنیل انجام می‌­شود تا خواص مکانیکی مدنظر حاصل شود، در واقع، این کار موجب می‌شود تا عیوب کریستالی جهت‌گیری کنند و در نتیجه فضاهای جدید در ساختار کریستالی فلز ایجاد شود که در نهایت ساختار فلز بهبود یابد. 

 

روش‌های روغن‌کاری سطح ورق‌های روغنی 

از روغن‌کاری برای جلوگیری از اکسید شدن سطح ورق روغنی و نیز خراشیدگی آن‌، استفاده می‌کنند، برای این کار، روی سطح ورق را با یک لایه روغن مخصوص پوشش می‌دهند. روغن‌کاری به دو صورت سیستم پاشش مستقیم و سیستم پاشش مدار بسته، انجام می‌پذیرد:  

  • سیستم پاشش مستقیم 

در این روش، امولسیون به صورت مستقیم و با غلظت بالا، بر روی ورق پاشیده می‌شود. در سیستم پاشش مستقیم، آب نقش خنک‌کننده را ایفا می‌کند.  

  • سیستم پاشش مدار بسته 

در سیستم پاشش مدار بسته، امولسیون بر روی غلتک‌ها و ناحیه تماس، با غلظت پایین اسپری می‌شود. در این روش، روغن نقش خنک‌کننده را به عهده دارد. 

 

ویژگی‌های روغن خوب برای عملیات نورد سرد 

  1. این روغن نباید به گونه‌ای باشد که باعث ایجاد مشکل در تمیزکاری غلتک‌ها شود.  
  2. پایداری روغن از ویژگی‌های یک روغن خوب است.  
  3. روغن باید بعد از اتمام فرایند، از ورق‌ها به راحتی جدا شود.  
  4. ورق‌های روغنی به هیچ عنوان نباید موجب مشکلات مربوط به پوست شوند. در واقع، ورق روغنی نباید سمی و آسیب زا باشد.  
  5. باید بتوان از روغن، چه به حالت خالص و چه به طریق امولسیون استفاده کرد و استفاده از آن محدود به یک حالت نشود.  
  6. رسانا بودن روغن مورد استفاده نیز از نکات مهم است.  

ورق‌های روغنی ظاهری بسیار زیبا دارند، بنابراین از آن‌ها در کارهایی که با زیبایی آمیخته است استفاده زیادی می‌شود. اما ویژگی منحصر به فرد آن‌ها فقط در امور زیبایی خلاصه نمی‌شود و مزایای استفاده از این ورق ها در صنعت هم کاملا مشهود است. جالب است بدانید که از ورق‌ روغنی برای ساخت ورق گالوانیزه استفاده می‌شود. 

 

 

مهم‌ترین کاربردهای ورق روغنی 

  • کاربرد ورق‌های روغنی در صنایع ساختمانی 

اگر بخواهیم مهم‌ترین کاربرد ورق‌های روغنی در صنعت و کارخانه‌ها را بگوئیم، بدون شک باید به صنایع ساختمانی اشاره کنیم. منظور از صنایع ساختمانی، پروفیل‌های ساختمانی به خصوص درب و پنجره‌ها است. اگر به برخی از درب و پنجره‌ها دقت کرده باشید، جنس براق آن‌ها کاملا در ظاهر ساختمان نمایان است. صنایع دیگری مثل تابلوسازی، تجهیزات روشنایی، ظروف مخصوص، مخازن آب و مخازن سوخت نیز در تولیدات خود از این نوع ورق استفاده می‌کنند.  

  • ساخت وسایل خانگی 

دومین کاربرد ورق‌های روغنی در امور زیباسازی مربوط به خانه‌ها است. تمام وسایلی مثل کابینت‌های فلزی، کمدها، اجاق گازها، مایکروفرها، یخچال و فریزر، رادیاتور، انواع یراق‌آلات و … از ورق‌های روغنی ساخته شده‌اند.  

  • کاربرد در صنایع خودروسازی 

به طور قطع اگر صاحب اتومبیل باشید، به اگزوز آن‌ها دقت کرده‌اید. معمولا اگزوز اتومبیل های نو، براق هستند. چرا که آن‌ها جنسی از نوع ورق‌های روغنی دارند. در اگزوزها، ورق روغنی به شکل لوله‌های آهنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین در ساخت فیلترهای خودرو، گل‌گیرهای اتومبیل و دیگر قطعات ریز و درشت خودرو از ورق‌های روغنی استفاده ی فروانی می شود.  

  • استفاده در ساخت انواع مبلمان و سایر موارد 

اگر به شرکت‌ها و ادارات رفته باشید، حتما مبلمان‌ فلزی موجود در آنجا را دیده‌اید. جنس این فلزها از ورق روغنی است و همچنین در قسمت بایگانی ادارات نیز، برای ساخت قفسه‌های آن از ورق‌های روغنی استفاده می‌شود. این قسمت ها شاید از دید ما برای امور روزمره جا مانده باشد، اما به طور قطع می توان گفت قابلیت های استفاده ی ورق روغنی را نشان می دهد. 

 

انواع گریدهای ورق‌های روغنی 

در تولید ورق های روغنی از کربن، سیلیسیوم، منگنز، کروم و گوگرد با درصدهای مختلف استفاده می شود، بر این اساس ورق‌های روغنی را با توجه به آلیاژهای به کار رفته در آنها و عملیات حرارتی صورت گرفته به سه دسته st12 (ورق روغنی معمولی(، st13 (ورق روغنی نیمه کشش) و st14 (ورق روغنی فوق کشش) تقسیم‌بندی می‌کنند. 

ورق‌های روغنی باتوجه به کاربردهای بسیاری که دارند، به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. سه نمونه از مهم‌ترین ورق‌های روغنی عبارتند از: St14 ,St13 ,St12 

 

ورق روغنی معمولی ST12 

ورق‌های st12 تقریبا پرکاربردترین نوع ورق روغنی می‌باشند. این نوع ورق‌های روغنی، به ورقه‌های کششی یا معمولی معروف هستند که عمدتا با بررسی سه ویژگی شناخته می‌شوند که موجب می‌شود، آن‌ها بیشترین خریدار را نسبت به سایر ورق‌ها داشته باشند. این سه ویژگی عبارتند از: بازه کششی (410-270 مگاپاسکال)، درصد کشش و تسلیم (معیار تشخیص حد الاستیک ماده و شروع رفتار پلاستی). 

ورق‌های نوعst12 تقریبا پرکاربردترین نوع ورق روغنی می‌باشند. این نوع ورق‌های روغنی، به ورقه‌های کششی یا معمولی معروف هستند یکی از دلایلی که این نوع ورق به میزان بسیار زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد، استفاده بیشتر کربن و منگنز در ساخت آن‌هاست. کربن باعث بالارفتن میزان استحکام ورق می‌شود. همچنین از نظر ظاهری نیز، سطح ورق‌های روغنی، صاف و صیقلی می‌باشد. 

فروشگاه اینترنتی همراه فلز به صورت روزانه آخرین قیمت ورق ر 

کاربرد ورق روغنی نوع ST12 

  • ساخت قطعات الکترونیکی 
  • کاربرد در کانتینرسازی 
  • کاربرد در اتومبیل‌سازی 
  • ساخت پوسته کوره 
  • کاربرد درکشتی‌سازی 
  • استفاده در صنایع ساختمان‌سازی و عمران 
  • ساخت بشقاب مخازن تحت فشار 

 

ورق روغنی نیمه کشش ST13 

این نوع ورق‌ها، به ورقه‌های نیمه کشسان یا نیمه کششی شهرت یافته‌اند. دلیل این نامگذاری این است که به اندازه نوع معمولی و فوق کششی آن کشش ندارند. به دلیل اینکه کربن و منگنز کمتری نسبت به مدل ST12 در آن به کار رفته است، از این ورق نمی‌شود انتظار مقاومتی به اندازه نوع معمولی را داشت. 

از ویژگی‌های متمایز این مدل، داشتن سطح صاف و براق و همچنین خاصیت جوش‌پذیری بالا است. از دیگر مواردی که می توان به آن اشاره کرد این است که از این نوع ورق‌ها در ساخت لوازم خانگی و اداری، صنعت خودروسازی و ساخت قطعات آن و همچنین در ساختمان‌سازی و سازه‌های صنعتی، به طور فراوان استفاده می شود. 

 

ورق روغنی فوق کشش ST14 

به این نوع از ورق‌های روغنی، ورق‌های فوق کششی می‌گویند. دلیل این نام‌گذاری، کشش فوق‌العاده بالای این نوع از ورق‌ها است. این نوع ورق، با توجه به میزان و درصد عناصری که در ساخت آن استفاده شده، دارای ساختار نرم می‌باشد و مقاومت کششی پایین‌تری نسبت به دو نوع قبلی خود دارد. از ورق های st14 عمدتا برای جوشکاری، آهنگری و … استفاده می‌شود. ویژگی دیگر این ورق ها این است که آنها دارای سطح صاف و روغنی هستند. 

نکته قابل توجه این است که هریک از آلیاژهای ورق روغنی دارای تاریخ مصرف هستند، حداکثر تاریخ مصرف ورق روغنی ST12 برای 18 ماه و دو الیاژ دیگر st13 و st14 برای 8 ماه معتبر است و با پایان تاریخ مصرف این ورقها غیر قابل استفاده هستند. 

علاوه بر این سه مورد، دو نوع دیگری از ورق‌های روغنی نیز وجود دارد که به نام‌های زیر در بازار به فروش می‌رسد: 

ورق‌های روغنی ضد سایش (EK2) 

ورق‌های روغنی ضد زنگ (QSTE 

 

  مقاله پیشنهادی: مهم‌ترین گریدهای ورق روغنی؛ با ویژگیها و کاربردهای مهم ترین گریدهای ورق روغنی آشنا شوید. 

 

ویژگی‌های ورق‌های روغنی 

ورق‌های روغنی با توجه به نوع و کاربردشان دارای ویژگی‌های منحصر به‌ فردی در صنایع گوناگون هستند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:  

  • استحکام بالا در برابر فشار و وزن‌های زیاد 
  • قیمت مناسب و مقرون به‌صرفه 
  • مقاوم در برابر نفوذ آب 
  • مقاومت در برابر خوردگی و ساییدگی 
  • مقاومت در برابر اکسید آهن 
  • کاربرد در اکثر صنایع 
  • شکل ظاهری زیبا 

 

ابعاد ورق‌های روغنی 

در بازار ایران عمدتا عرض ورق‌های روغنی ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلی‌متر می‌باشد، همچنین ضخامتی که در ورق‌های روغنی به کاربرده می‌شود، در حدود ۰.۳ تا ۳ میلی‌متر است. 

 

وزن ورق‌های روغنی 

امتیاز بزرگ ورق‌های روغنی، وزن کم آن‌هاست. در حال حاضر، این وزن را با فرمول خاصی به شکل زیر به دست می‌آورند: 

طول × عرض× چگالی× ضخامت =وزن 

 

مزایا و معایب استفاده از ورق‌های روغنی 

به کارگیری ورق‌های روغنی شامل مزایا و امتیازاتی است که در زیر می‌توان به چند مورد آن اشاره کرد:  

  1. ورق‌های روغنی منعطف هستند. بنابراین می‌شود از آن‌ها در اموری که مربوط به ظریف‌کاری است، استفاده کرد. 
  2. این ورق ها در عین حال که کاملا منعطف هستند، از استقامت و استحکام خوبی برخوردارند. بنابراین می‌شود از آن در مواردی که بیش از هر چیز به مقاومت زیاد(استحکام ) نیاز است، استفاده کرد. 
  3. به علت مواد اولیه و نیز روغنی که در ورق‌های‌ روغنی مورد استفاده قرار می‌گیرد، هم مقاومت و هم زیبایی این ورق ها نسبت به ورق‌های سیاه، بالاتر می باشد. 

      ورق‌های‌ روغنی به علت مواد اولیه و نیز روغنی که در آن‌ها‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد، باعث می‌شود که نسبت به ورق‌های سیاه، هم مقاومت به اکسیداسیون بالاتری داشته باشند و هم زیبایی بیشتری نصیبشان شود.  

  1. فرایند تولید این نوع از ورق ها معمولا با سرعت انجام می‌شود. پس می‌توان از آن‌ها در بازسازی سریع استفاده نمود. 

تنها عیب ورق روغنی قیمت بالای آن نسبت به ورق سیاه است، تقاضای زیاد و مراحل پیچیده تولید این ورق در قیمت بالای آن موثر است. 

 

عوامل موثر بر قیمت ورق روغنی 

با توجه به اینکه ورق‌های روغنی بسیار سریع تولید می‌شوند، مقاومت بالا و تحمل کشش سطحی بیشتری در مقایسه با انواع دیگر ورق‌ها دارند. همچنین، به دلیل داشتن همین ویژگی، از این محصولات به طور انبوه در بازار تولید می‌گردد. در نتیجه این نوع ورق‌ها، از قیمت نسبتا ارزان (سه خط بالاتر گفته شده قیمتش گرون است) و مناسبی برخوردار هستند. 

 

اما با توجه به نوسانات ارز و قیمت فولاد در بازارجهانی و داخلی، در حال حاضر قیمت دقیق و ثابتی برای ورق روغنی عنوان نشده است. در ضمن عوامل موثر دیگر مانند کیفیت ورق روغنی، آلیاژهای به کار رفته در آن، ضخامت، میزان تولید و عرضه کارخانه ها، کارخانه تولید کننده، حمل و نقل، میزان واردات و دسترسی به بازار سایر کشورها تاثیر زیادی در قیمت گذاری این محصول پرکاربرد دارد، در ضمن عوامل دیگری مانند تحریم های اعمال شده و محدویت های تولید ممکن است بر روی افزایش قیمت این ورق ها تاثیرگذار باشند. 

✅ در سایت همراه فلز قیمت انواع ورق روغنی در اختیار شما قرار می‌گیرد. 

 

کارخانه‌های تولیدکننده ورق های روغنی 

در حال حاضر، از مهم‌ترین تولیدکنندگان ورق‌های روغنی در ایران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:  

  • کارخانه تولید فولاد مبارکه اصفهان
  • کارخانه فولاد هفت الماس (استعلام قیمت روز ورق روغنی هفت الماس) 
  • کارخانه فولاد غرب آسیا (قیمت و خرید ورق روغنی فولاد غرب) 
  • شرکت صنایع فولاد و آهن درخشان اراک 
  • شرکت فولاد امیرکبیر کاشان 
  • شرکت فولاد کاویان اهواز 

 

نکات مهم در خرید و فروش ورق‌های روغنی 

قطعا کارخانه‌های مختلف، ورق‌هایی با جنس‌های مختلفی تولید می‌کنند. پس در هنگام خرید ورق‌های آهنی، حتما باید به برند و شرکت تولیدکننده آن دقت داشته باشید. در نظر داشته باشید که ورق‌های روغنی به دلیل اینکه در ساخت آن‌ها روغن به کار گرفته می‌شود، دارای تاریخ مصرف به خصوصی هستند. بنابراین توصیه می‌شود، پیش از خرید به تاریخ انقضای آن‌ها توجه نمایید. بنابراین بهتر است که در هنگام خرید و فروش ورق‌های روغنی، با شرکت‌های معتبر و یا افراد معتمد و با تجربه مشورت کنید. 

کارشناسان فروش همراه فلز آماده ارائه بهترین مشاوره جهت خریدی مطمئن برای شما خریداران عزیز هستند. شماره تلفن جهت استعلام قیمتو موجودی ورق روغنی: 79217-021 

 

جمع بندی 

در این مقاله، به سوال ورق روغنی چیست؟ جواب دادیم و به توصیف ویژگی‌ها، کاربردها و مزایا، انواع ورق، ضخامت و سایزهای موجود آن در بازار و نیز روش تولید این ورق‌ها پرداختیم. در ادامه نکاتی در مورد خرید و عوامل موثر در قیمت گذاری ورق روغنی را بیان کردیم. 

همچنین در این مطلب گفتیم که بنا به عوامل اثرگذار در تعیین قیمت ورق‌های روغنی، قیمت مشخصی برای این محصول عنوان نشده است، در نهایت شما می‌توانید برای استعلام قیمت روز ورق روغنی، خرید و مشاوره در این خصوص با کارشناسان فروش ما در شرکت همراه فلز در تماس باشید، کارشناسان همراه فلز با تعهد و تخصص شما را برای بهترین خرید مشاوره و همراهی می کنند. 

 

سوالات متداول 

1- ورق روغنی چیست؟ 

ورق روغنی فولادی است که لایه اکسیدی روی سطح آن رسوب زدایی شده است و برای مقاومت در برابر خوردگی، روغن کاری شده است.  

 

2- آیا ورق روغنی زنگ می زند؟ 

وقتی ورق گرم طی فرایند نورد سرد روغن کاری می شود، بادوام تر و در برابر زنگ زدگی مقاوم تر می شود. 

 

3- روغن کاری با فولاد چه می کند؟ 

روغن کاری فولاد، عملیاتی است که برای حذف ناخالصی های سطحی مانند زنگ زدگی و رسوب کربن بر روی فولاد حاصل از نورد گرم انجام می شود. 

 

4- نورد سرد یا نورد گرم کدام قوی تر است؟ 

نورد سرد فولادی با تلورانس ابعادی نزدیک‌تر و طیف وسیع‌تری از پوشش‌های سطحی نسبت به نورد گرم تولید می‌کند. همچنین به دلیل سخت شدن ورق طی فرایند روغن کاری، تا 20 درصد قوی تر از نورد گرم است. 

 

5- فرآیند نورد سرد چیست؟ 

نورد سرد فرآیندی است که طی آن فلز در دماهای کمتر از دمای تبلور مجدد از طریق غلتک ها عبور می کند. فلز فشرده و فشرده می شود و قدرت تسلیم و سختی فلز افزایش می یابد. 

 

6- مزایای نورد سرد چیست؟ 

استحکام بیشتر: فولاد نورد سرد می تواند تا 20 درصد بیشتر از فولاد نورد گرم استحکام نشان دهد که این امر آن را برای استفاده در کاربردهای پر استرس مناسب تر می کند. پوشش بهتر سطح: قطعات و محصولات ساخته شده از فولاد نورد سرد معمولاً سطحی صاف و براق دارند که عاری از زنگ زدگی و رسوب می باشد. همانطور که می بینید، فولاد نورد سرد مزایای متعددی را ارائه می دهد که برخی از آنها عبارتند از افزایش استحکام، سطح بهبود یافته، تلرانس های سخت تر و گزینه های متعدد. 

 

7- آیا نورد سرد شکل پذیری را افزایش می دهد؟ 

در نورد سرد، دانه ها در جهت نورد کشیده می شوند. این باعث افزایش استحکام از طریق سخت کاری می شود، اما شکل پذیری کاهش می یابد. هر چه درصد کار سرد بیشتر باشد (یعنی % کاهش ضخامت)، شکل پذیری کمتری دارد. از آنجایی که دانه ها در یک جهت کشیده شده اند، جهت گیری ترجیحی ایجاد می کنند. 

 

8- نورد سرد برای چه مواردی استفاده می شود؟ 

به عبارت ساده، نورد سرد یک فرآیند صنعتی است که برای تغییر خواص مواد ورق ها یا نوارهای فلزی استفاده می شود. این فلز بین دو غلتک تغذیه می شود که آن را فشرده می کند. بسته به میزان کرنش اعمال شده، خواص مکانیکی حاصل متفاوت است. 

 

9- مضرات نورد سرد چیست؟ 

فشار مورد نیاز: فشار مورد نیاز در کار سرد بسیار زیاد است.

کاهش اندازه کمتر است: کاهش اندازه در هر پاس در فرآیند نورد سرد بسیار کمتر است.

ساختار دانه خیلی خوب نیست.

ناخالصی ها به طور یکنواخت توزیع نمی شوند. 
 

10- تفاوت فولاد نورد گرم و نورد سرد چیست؟ 

تفاوت اصلی بین فولاد نورد گرم و فولاد نورد سرد دمایی است که آنها در آن پردازش می شوند. فولاد نورد گرم در دمایی بالاتر از دمای تبلور مجدد مواد، نورد می شود، در حالی که فولاد نورد سرد زیرِ دمای تبلور مجدد مواد نورد می شود. 
 

نتیجه‌گیری

در خاتمه، رول فولادی روغنی، یا فولاد نورد گرم (HRPO)، یک محصول فلزی همه کاره با کاربردهای متعدد در صنایع مختلف است. این فرآیند چند مرحله‌ای نورد گرم، اسیدشویی و روغن کاری را طی می کند که خواص آن را افزایش می‌دهد و آن را برای پردازش بیشتر مناسب‌تر می کند. اسیدشویی ناخالصی‌های سطح را از بین می برد، در حالی که روغن کاری از فولاد در برابر زنگ زدگی و خوردگی محافظت می کند. این مراحل منجر به تولید مصحولی می‌شود که برای جوشکاری بهبود یافته، کیفیت سطح آن ارتقا و افزایش دوام شناخته شده است. فولاد HRPO چه برای استفاده در صنعت خودروسازی، ساخت و ساز یا سایر بخش‌هایی که به مواد بادوام و مقاوم در برابر خوردگی نیاز دارند، به یک انتخاب مناسب تبدیل شده است. ویژگی‌ها و مزایای ذاتی آن، ورق روغنی را به یک ماده ضروری در چشم انداز صنعتی امروز تبدیل می کند.


نویسنده تیم همراه فلز

 

نظر شما