انتشار1401/5/5
دستهبندیویکی متال
نویسندههمراه فلز
در این مقاله تعریف جامعی از ورق گالوانیزه و کاربردهای منحصر به فرد آن بیان شدهاست. شما با مطالعه این مطلب، با این محصول پرکاربرد آشنا شده و اطلاعات مفیدی درباره ورق گالوانیزه، ویژگیهای آن و کاربردهایشان در صنعت خودرو سازی بدست میآورید. بدین منظور با گروه همراه فلز همراه باشید.
امروزه بزرگترین تهدید برای سازههای فولادی، رطوبت است. ساختمانهای فولادی در برابر آسیبهای ناشی از آتشسوزی، طوفان و بارانهای سیلآسا مقاوم هستند. با این وجود اگر پوشش خوبی نداشته باشند، رطوبت در طولانی مدت باعث زنگزدگی آنها میشود. فولاد و آهن در برابر زنگزدگی یا اکسیدشدن بسیار آسیبپذیر هستند. متخصصان این حوزه، راهکارها و شیوههای متفاوتی برای جلوگیری از اکسیدشدن محصولات فلزی در نظر گرفتهاند. یکی از این راهکارها، گالوانیزاسیون یا رویاندود کردن محصولات فلزی است. ورق گالوانیزه هم یکی از انواع ورقهایی است که در صنایع مختلف بسیار کاربرد دارد.
✅ جهت استعلام قیمت روز ورق گالوانیزه و خرید آن با کارشناسان مجموعه همراه فلز در ارتباط باشید و یا بر روی اینجا کلیک کنید.
همانطور که میدانید، فولاد و آهن از جمله عناصری هستند که در برابر خوردگی و زنگزدگی مقاومت بالایی ندارند و در طول زمان ضعیف شده و فرو میریزند. امروزه راههای مختلفی برای محافظت از سازههای فولادی برای این مشکل وجود دارد. فولاد گالوانیزه، یکی از این روشهاست که اکثرا بهترین روش برای بیشتر سازههای فولادی است. ورق گالوانیزه از قرار دادن فلز روی بر روی سطح ورق فولادی بدست میآید. اگر این پوشش روی از بین رود یا حتی شکسته شود، این ورق زنگ نخواهد زد. به همین دلیل استفاده از این ورقها بسیار مقرون به صرفه است و به همین علت قیمت ورق گالوانیزه اهمیت زیادی دارد.
میزان پوشش روی بر سطح ورق براساس جرم فلز روی آنها متفاوت است و در محدوده 100 الی 350 گرم بر متر مربع قرار دارد. ورق گالوانیزه به دو صورت رول فرم و فابریک تولید میشود. ورق رول گالوانیزه دارای ضخامتهای گوناگون است که از ضخامت 6 تا 18 میلیمتر و با دو عرض 100 و 125 سانتیمتر در بازار عرضه میشود. همچنین ورق فابریک گالوانیزه با اندازههای1000*2000 میلیمتر و 2500*1250 میلیمتر تولید میگردد. وزن هر ورق رول گالوانیزه با توجه به عرض و ضخامتی که بیان شد، حدود 5 الی 7 تن است.حفاظت از ورق گالوانیزه به روش عملیات شیمیایی غیرفعالسازی، روغنکاری و یا هردو روش انجام میشود. در روش عملیات شیمیایی، کروماته استفاده شده که این موضوع از ایجاد شوره جلوگیری میکند.
ممکن است به خودروهای دهه 60 و 70 علاقمند باشید، اما اگر اندکی خراشیده می شدند به سطل زنگ زده ای تبدیل می شدند. خودروسازان در دهه 1980 شروع به روی آوردن به فولاد گالوانیزه کردند که به آنها اجازه داد تا خودروها را در برابر خوردگی ضمانت کنند. در حال حاضر، برخی از تولید کنندگان 10 سال ضمانت برای برخی از انواع خوردگی ارائه می دهند. چه چیزی این امکان را فراهم کرد؟ استفاده از فولاد گالوانیزه در اکثر پانل های بدنه.
همراه فلز مفتخر است که فولاد گالوانیزه با بالاترین کیفیت را ارائه می دهد و به مشتریان خود در تمام صنایع کمک می کند تا قطعات تشکیل شده مقاوم در برابر خوردگی طولانی مدت را خریداری کنند.
فولاد گالوانیزه برای استحکام، شکل پذیری و محافظت در برابر خوردگی استفاده می شود. پوشش روی با عمل به عنوان مانعی در برابر عناصر خورنده از فلز پایه محافظت می کند و ترجیحاً به فولاد زیرین خورده می شود. طبیعت فداکاری پوشش منجر به یک محصول فولادی با دوام و با کیفیت بالا می شود.
ورق گالوانیزه دارای مزیتهای زیادی است که در ادامه به طور مختصر بیان میشود:
1- هزینه کمتر در انجام عمل گالوانیزینگ
2- کاهش هزینه برای نگهداری به دلیل عدم خوردگی و زنگزدگی
3- افزایش طول عمر تا حدود 20 الی 30 سال
4- اعتبار بیشتر باتوجه به استانداردها در خصوص گالوانیزینگ ورق فولادی
5- دوام بیشتر در برابر اصطکاک، خوردگی و صدمات محیطی
6- کنترل راحت پوشش گالوانیزه به وسیله چشم
7- محافظت کامل توسط پوشش گالوانیزه
8- جوشکاری این ورقها به راحتی انجام میشود.
9- فرمدهی و شکلدهی به ورقهای گالوانیزه به خوبی انجام میپذیرد.
10- این ورقها دارای ظاهر براق و با کیفیت هستند.
ورق گالوانیزه در صنعت بسیار گسترده است. این گستره از لوازم خانگی و صنایع برقی گرفته تا خودروسازی و ساختمانهای صنعتی ادامه دارد. برای مثال در ساخت لوازم خانگی مثل یخچال و فریزر، کولر و کانال تهویه که همگی محیط مرطوب و خورنده دارند، کاربرد دارد. در ادامه یک لیست مختصر از کاربردهای ورق گالوانیزه ارائه میکنیم.
در فرآیند گالوانیزه کردن، یک لایه حفاظتی یکنو اخت بر روی سطح ایجاد میشود. فرآیندهای مختلف گالوانیزه کردن باعث میشود، محصولاتی با ظاهر، ضخامت و دوام متفاوت تولید شوند. کلیه محصولات فلزی به دو روش در برابر زنگزدگی مقاوم میشوند که در نتیجه هر یکی از این روشها یک محصول متفاوت تولید میگردد.
گالوانیزاسیون به روش غوطهوری گرم، از روشهای پرکاربرد و قدیمی در برابر زنگزدگی است که محافظت از فولاد با ایجاد لایهای محافظ بر روی آن انجام میشود. شرایط حاکم بر محیط و ضخامت روی، بر محافظت از فولاد و آهن به منظور جلوگیری از زنگزدگی تاثیر زیادی دارد. لایه محافظ شکل گرفته دو ویژگی مهم دارد که عبارتند از چسبندگی به فلز اولیه و مقاومت در برابر اصطکاک.
لازم به ذکر است که این روش برای فلزاتی که در معرض عوامل خورندهای مثل اسید هستند، مناسب نیست. بدین جهت فولاد ضدزنگ را برای این کار به کار میبرند. محیط دریایی و شور نیز به دلیل اینکه آب دریا رسانای الکتریکی بالایی دارد، عمر این ورقها را کاهش میدهد. در ادامه مراحل گالوانیزاسیون به این روش را بیان میکنیم.
اولین مرحله گالوانیزه کردن، چربی گیری است. در این مرحله سطح قطعات از رنگ، روغن و گریس و هرگونه ترکیبات پاکسازی میشود. مواد دیگری که در این مرحله زدوده نمیشوند، در مرحله بعد از بین میروند. برخی رنگها و روغنها که به راحتی از روی سطح پاک نمیشوند را به روش سندبلاست کردن یعنی پاشیدن ماسه و شن با فشار زیاد هوا، تمیز میکنند. پس از اتمام کار تمام سطح باید بررسی شود تا تمامی رنگها و روغنها از سطوح پاک شده باشد.
در زمان فرآیند گالوانیزه کردن قطعات باید آویزان باشند. برای این منظور باید روشی در نظرگرفته شود که در مراحل آمادهسازی و غوطهوری بتوان به طور معلق قطعه را جابجا کرد. نحوه قرارگیری قطعات نیز باید طوری باشد که محلول شستشو و مذاب روی، تمام قسمتهای آنها را بپوشاند.
در این مرحله قطعات را در حمام اسیدکلرید وارد میکنند تا رنگ، پوسته و اکسیدهای فلزی دیگر آن برداشته شود. سطح فولاد باید بهطور کامل تمیز شود تا مذاب روی بتواند با فولاد بهطور کامل واکنش دهد. روش اسیدشویی شاید نتواند هر نوع زنگ زدگی را بر طرف کند. به همین دلیل لازم است از سایر روشهای مکانیکی به منظور تمیزکردن سطح قبل از اسیدشویی استفاده نمود.
در مرحله فلاکسین، قطعات در یک وان آب شسته میشوند و سپس در حمام گرم کلرید آمونیاکی روی غوطه ور میشوند. این محلول سطح فولاد را برای مرحله بعد که واکنس با مذاب روی است، آماده میکند.
در این مرحله مذاب روی با سطح فولادی واکنش میدهد و یک لایه قوی از آلیاژ روی با آن ایجاد میکند. سپس با توجه به ضخامت فولاد پوشش گالوانیزه در طی مدت دو الی سه دقیقه تشکیل میگردد.
پس از اینکه فرآیند گالوانیزه گرم تمام شد، قطعات از مواد مذاب خارج میشوند و آنها را بلافاصله در آب یا محلول دی کرومات سدیم غوطهور میکنند. عملیات غوطهوری در این محلول موجب خنک شدن قطعات میگردد. به همین دلیل به راحتی قابل انتقال بوده و سطوح نسبت به واکنشهای بعدی غیرفعال گردیده و براق خواهد شد.
روش الکتروپلات ( الکتروگالوانیزه )
پوششهای الکتروگالوانیزه به وسیله اعمال محلول فلز سولفات روی یا سیانید بر ورقها و نوارهای فولادی به وسیله برق ساخته شدهاند. در این روش ضخامت پوشش کمتر از روش دیگر است اما دارای سطح صافتری را ایجاد میکند. همچنین این پپوشش محافظ ایجاد شده وزن سبکتری داشته و به دلیل نازکی میتوان ضخامت آن را به طور دقیق اندازهگیری کرد.
در روش گالوانیزه گرم، رنگآمیزی آن سخت است. زیرا لایه بسیار ضخیمی از روی ایجاد میشود اما در روش دوم، آبکاری ورق تولید شده دارای ظاهر براق و زیبایی بوده و رنگکردن آن نیز سادهتر است. به همین خاطر برای بدنه خودرو از روش الکتروپلات استفاده میشود.
در تاریخچه گالوانیزاسیون ورقهای فولادی آمده است که دکتر لوئیجی گالوانی برای نخستین بار به صورت کاملا اتفاقی به این قضیه پی برد که وجود دو عنصر مختلف با خاصیت الکتریکی متفاوت،باعث ایجاد پدیده پیل الکتریکی میشوند. دکتر گالوانی یک مخترع نبود اما در اواسط تحقیقات علمی خود، متوجه این خاصیت شد.
از طرف دیگر تحقیقات زیادی بر روی محصولات فلزی صورت گرفت و روشهایی برای جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی آهن ابداع کردند. این اطلاعات بدست آمده موجب شد که در سال 1836 سورل یک مهندس فرانسوی، پیشنهاد قراردادن آهن در مذاب روی را ارائه دهد. این غوطهوری منجر شد تا یک لایه از روی بر سطح آهن تشکیل گردد. هنگامی که آهن با مواد خورنده مواجه شود، اگر دارای لایهای از جنس روی باشد، به علت اختلاف الکترونگاتیویته آن نسبت به آهن، روی آند میشود و عوامل اکسیدکننده به جای آهن، روی را انتخاب کرده و آهن یا خورده نمیشود یا خوردگی آن بسیار ناچیز میشود.
پس از آن، در سال 1850 میلادی در بریتانیا، کارخانه بزرگی به جهت گالوانیزاسیون محصولات آهنی و به تبع آن در دیگر کشورهای جهان مثال ایالات متحده تاسیس شد.
فولاد فلزی است که در سراسر صنایع مهندسی مورد استفاده قرار می گیرد، آلیاژهای مختلف زیادی وجود دارد که می توان برای کاربردهای متعدد در صنایع ایجاد کرد. صنعت خودروسازی یکی از این سنایع است که کاربردهای زیادی را برای آلیاژهای فولادی فراهم می کند، زیرا می توان از آنها برای انواع اجزای مختلف در وسایل نقلیه استفاده کرد.
در مورد بسیاری از وسایل نقلیه، ترکیب خودرو بیش از 50٪ از فولاد ساخته شده است. بیشتر این فولاد در بدنه اسکلتی وسیله نقلیه یافت می شود که اغلب به آن "بدنه سفید" می گویند، که پایه ای است که بقیه وسایل نقلیه از آن ساخته می شود. این کار به این دلیل انجام می شود که برخی از انواع فولاد قوی ترین و مقرون به صرفه ترین موادی هستند که از آنها می توان یک وسیله نقلیه ساخت. آنها همچنین مقاومت زیادی در برابر خوردگی دارند.
همچنین میتوان آن را به روشهای مختلفی شکلو توسعه داد تا اطمینان حاصل شود که با مقررات ایمنی مطابقت دارد و نهایت ایمنی را برای همه کسانی که در داخل وسیله نقلیه سفر میکنند تضمین میکند. اجزای خودرو نیز بر هندلینگ تأثیر میگذارند، بنابراین فولاد نه تنها برای اطمینان از ایمنی، بلکه عملکرد کلی خودرو انتخاب میشود.
فولاد از پرکاربردترین مواد در صنعت خودروسازی است که به طور میانگین فقط 8000 تا 1360 کیلو از بدنه خودرو را تشکیل میدهد. فولاد کاربردهای وسیعی در خودروسازی دارد که میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
البته، سوالی که بسیاری در صنعت نگران آن هستند، پایداری فولاد در بلندمدت است. این یک جزء حیاتی در صنعت خودرو است که این یک سوال حیاتی است. کاهش اثرات زیست محیطی تولید فولاد در حال حاضر یک ماموریت مهم برای صنعت در سال های متمادی بوده است. با کاهش ضایعات و گازهای گلخانهای، تولید فولاد در سالهای اخیر نسبت به چند دهه قبل بسیار کمتر مضر شده است.
به عنوان یک صنعت انرژی و کربن فشرده، این می تواند یک تلاش دشوار باشد. با این حال، از این واقعیت سود برده است که تنها انتشار CO2 است. این بدان معنی است که مدیریت انتشار در مقایسه با سایر روش های تولید فلز بسیار آسان تر است.
علاوه بر این، فولاد بسیار قابل بازیافت است. در واقع، می توان آن را بی نهایت به ساختار اصلی خود بازیافت کرد. این یک مزیت بزرگ است زیرا به این معنی است که اگرچه ممکن است فولاد بیشتری تولید شود، وسایل نقلیه قدیمیتر نیز میتوانند به عنوان منبع فولاد مورد استفاده قرار گیرند و این امر برخی از مسائل پایداری را حذف میکند. بهتر از آن، کیفیت در فرآیند بازیافت کاهش نمی یابد. از این به اصطلاح فولاد ثانویه می توان برای ساخت هر تعداد محصول از جمله خودروهای بیشتر استفاده کرد.
مواد دیگر مغناطیسی نیستند و بازیافت آنها بسیار دشوارتر است.
این ماده مهم و پر مصرف در خودروسازی به صورتهای مختلف و در شکلهای گوناگون استفاده میشود که رایجترین آن ورق است. ورق فولادی به طورکلی به دو شکل ورق گالوانیزه و ورق آلیاژی در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار میگیرد که در اینجا ورق گالوانیزه را برایتان شرح میدهیم.
ورق گالوانیزه، نوعی ورق فولادی روغنی است که طی انجام عملیات گالوانیزه کردن، یک سطح از پوشش فلز روی بر روی آن ایجاد میشود. این عملیات به منظور ایجاد مقاومت ورق در برابر زنگ زدگی و خوردگی صورت میگیرد و در نتیجه طول عمر ان را افزایش میدهد. پس از اتمام این فرایند، ورقهای گالوانیزه را به روش رول یا کلاف بستهبندی کرده و برای صنایع مختلف از جمله کارخانه خودروسازی ارسال مینمایند.
ورقهای گالوانیزه به کار رفته در خودروسازی، موجب ایجاد مقاومت، دوام و نیز عدم خوردگی و زنگ زدگی در برابر شرایط مختلف آب وهوایی و مواد اسیدی میگردند. همچنین به دلیل خاصیت رنگپذیری و دارا بودن کیفیت سطحی مناسب، گزینه خوبی برای ساخت قطعات در معرض دید و بیرونی خودرو از قبیل سقف و بدنه است. گریدهای مورد استفاده ورق گالوانیزه در صنایع خودروسازی از نوع کششی و فوق کششی بوده و در ساخت بدنه خودرو و قطعات به کار میروند. ورق گالوانیزه در صنعت خودروسازی مزایای بی شماری دارد که در زیر به طور اختصار بیان میشود:
امروزه بیشترین مقدار تولید ورق گالوانیزه مصرفی در صنعت خودروسازی، توسط کارخانههای داخلی تولید میشود که از جمله آنها میتوان کارخانه سفیددشت بروجن واقع در استان چهارمحال و بختیاری را نام برد که با ظرفیت سالانه 400 هزارتن ورق گالوانیزه در دو نوع خودرویی و صنعتی در عرضهای 800 تا 1800 میلیمتر با ضخامتهای 0.4 تا 2 میلیمتر یکی از تولیدکنندگان برتر ورق گالوانیزه به شمار میآید.
فولاد به دلیل ماهیت قوی و قابل اعتماد خود همچنان در تولید خودرو پیشتاز است. به گزارش worldsteel.org، استفاده از فولاد در تولید خودرو مزایای متعددی دارد. فولاد:
● حاوی فولاد بازیافتی است و بی نهایت قابل بازیافت است.
● انتشار CO2 کمتری در چرخه زندگی نسبت به سایر مواد خودرو دارد.
● مهندسی سازه های مقاوم در برابر تصادف را امکان پذیر می کند.
● فولادی با استحکام بالاتر است که ساخت وسیله نقلیه سبک وزن را امکان پذیر می کند که قوی تر، ایمن تر و کم مصرف تر باشد
● طراحی های خلاقانه و انعطاف پذیر را فعال می کند.
● با تکنیک ها و تجهیزات موجود به راحتی تعمیر می شود و تعمیرات را مقرون به صرفه تر می کند.
● مقرون به صرفه است در مقایسه با تمام مصالح ساختاری دیگر.
چندین کاربرد متداول برای فولاد در خودروهای سواری وجود دارد. بیشتر این فولاد در بدنه اسکلتی وسیله نقلیه یافت می شود که اغلب به آن "بدنه سفید" می گویند، که پایه ای است که بقیه وسیله نقلیه از آن ساخته می شود.
سپرها برخی از اولین دفاع های خودرو در برابر هر گونه ضربه بزرگ هستند، بنابراین سطح بسیار بالایی از جذب نیرو را می طلبند. دوام و مقاومت در برابر ضربه فولادهای با استحکام بالا آن را به گزینه ای عالی برای سیستم های سپر تبدیل می کند. استفاده بیشتر از آن، توانایی استفاده از فولاد نازکتر است که باعث کاهش وزن بیشتر میشود. ضربه گیرهای UHSS معمولا به صورت رول شکل می گیرند. برای اطلاعات بیشتر در مورد سیستمهای سپر فولادی برای خودروهای سواری و کامیونهای سبک، به این وبسایت مراجعه کنید: https://www.a-sp.org/-/media/doc/smdisteel/bumpers/smdi-steel-bumper-systems-manual -نسخه ششم-ژانویه-2019-final.ashx
بسیاری از بخش های دیگر خودرو وجود دارد که نیاز به تقویت قوی دارند. برای مثال، تقویتکنندههای آستانه و اعضای متقاطع، هر دو به جذب انرژی بالایی نیاز دارند. هنگام انتقال به پانل های نازک تر با تغییر هندسه قطعات می توان سفتی را حفظ کرد. فولادهای با استحکام بالا برای این چالشهای شکلدهی مناسب هستند، با کاهش ضخامت که منجر به وزن سبکتر قطعه میشود.
باز هم، صرفه جویی در وزن یکی از موارد مهم در اینجا است. تیرهای ضربه جانبی در حال حاضر معمولاً با استفاده از فولادهای با بالاترین استحکام ساخته می شوند که منجر به افزایش ایمنی و وزن سبک تر می شود. در حالی که صندلی ها به طور سنتی بخشی از بدنه در سفید در نظر گرفته نمی شوند، آنها برخی از سنگین ترین اقلام در یک وسیله نقلیه سواری هستند. به این ترتیب، آنها کاندیدهای اصلی برای سبک وزن با استفاده از فولادهای با استحکام بالا و بادوام هستند.
فولاد با استحکام بالا از قابلیتهای پشتیبانی کل فریم بهره میبرد. شاسی در معرض برخی از شدیدترین تنشهایی است که روی هر یک از قطعات خودرو دیده میشود، بنابراین به خواص مقاومت در برابر خستگی عالی نیاز دارد - مانند آنچه در فولاد با کیفیت بالا یافت میشود. استفاده از فولادهای با استحکام بالا و شکلپذیری بالا، به طراح خودرو این امکان را میدهد که با حفظ یکپارچگی ساختاری مورد نیاز برنامه، اشکال پیچیده سبک وزن ایجاد کند.
سایت Forbes.com اخیراً نقل کرده است که فولاد پیشرفته با استحکام بالا (AHSS) اکنون به نوعی فولادی تبدیل شده است که شرکتهای بزرگ فولادی تولید میکنند تا خواستههای صنعت خودرو را برآورده کنند. در صنعت خودرو، مواد مورد استفاده برای تشکیل قطعات خودرو بر اساس تعدادی معیار مهم انتخاب میشوند که از جمله آنها میتوان به استحکام، شکلپذیری، هزینه و "دوستانه ساخت" اشاره کرد. صنعت خودرو خواستار توسعه و ساخت مستمر AHSS برای به حداکثر رساندن استحکام فولادهای مورد استفاده برای قطعات و در عین حال افزایش ایمنی، کاهش وزن و ارائه یک جایگزین مناسب برای آلیاژهای گرانتر آلومینیوم است.
یکی از دلایلی که خودروسازان AHSS را مفیدتر از سایر انواع فولاد می دانند، به دلیل اجزای ایمنی آن است، به ویژه هنگامی که برای عناصر ساختاری خودرو استفاده می شود که در آن استحکام بالا با شکل پذیری معقول مهم است. AHSS به ماده انتخابی برای اجزای قفس ایمنی سرنشینان مانند تقویتکنندههای رکاب، ستونهای A، ستونهای B، تیرهای برخورد جانبی، تقویتکنندههای خط کمر، سپرها، و کمانهای سقف، صندلیها تبدیل شده است.
طبق گزارش steelsustainability.org ، ترکیب AHSS برای محیط زیست نیز مفید است. ردپای کربن آن کاهش یافته است. این قوی، سبک و با کاهش تاثیر چرخه عمر تولید می شود - به خودروسازان کمک می کند تا ردپای کربن خودرو را از گهواره تا گور کاهش دهند. Worldsteel.org گزارش می دهد که استفاده از AHSS در مقایسه با سایر گریدهای فولادی و آلیاژهای آلومینیوم به کاهش قابل توجهی در انتشار گازهای گلخانه ای کمک می کند؟ درجات جدید فولادهای پیشرفته با استحکام بالا، خودروسازان را قادر می سازد تا وزن خودرو را 35 تا 40 درصد در مقایسه با فولاد معمولی کاهش دهند. هنگامی که برای یک خودروی معمولی خانوادگی پنج سرنشین استفاده می شود، وزن کلی وسیله نقلیه تقریباً 600 پوند کاهش می یابد، که مربوط به صرفه جویی در طول عمر بیش از 4 تن گازهای گلخانه ای در کل چرخه عمر وسیله نقلیه است.
کاهش گازهای گلخانه ای یکی از عوامل تسریع گذار از وسایل نقلیه با موتورهای احتراق داخلی (ICE) به رویکردهای جایگزین مانند خودروهای هیبریدی و الکتریکی است. به دلیل نیاز به جبران هزینه و وزن باتری، وزن کم کم هزینه در این خودروها بسیار مهم است. به این دلایل، تولیدکنندگان خودروهای الکتریکی AHSS را در ساختار بدن خود وارد میکنند.
در شرکت ملی مواد (NMC)، ما متعهد به پردازش فولاد پیشرفته با استحکام بالا هستیم. ما انواع مختلفی از AHSS را پشتیبانی می کنیم: فاز دوگانه، مارتنزیتی، فاز پیچیده، فولاد TRIP، و فولاد سخت شده پرس. NMC از تاسیسات برش، ترشی و فرآوری فولاد با طول برش بهره می برد که نیازهای صنعت فولاد و تولید کنندگان برجسته صنعتی و محصولات مصرفی را تامین می کند.
شش کارخانه مهم تولیدکننده ورق گالوانیزه در ایران شامل موارد زیر است:
شرکت ورق چهار محال بختیاریبا سرمایه گذاری بیش از دو هزار میلیارد ریال برای رفع نیاز خودروسازان داخلی، در سال 1384، به بهره برداری رسید. تولید ورق گالوانیزه چهار محال و بختیاری با ویژگی هایی چون: شکل پذیری بسیار بالا، صافی و رنگ پذیری عالی، مقاومت بالا در برابر خوردگی و سایش جایگزین محصولات مشابه خارجی برای استفاده در صنعت خودروسازی شده است.
این کارخانه توانسته است تنها تولید کننده ورق خودرو در خاورمیانه باشد که ورق هایی با ضخامت 0.4 تا 2 میلی متر و عرض 800 تا 1880 میلی متر تولید می کند. محصولات این مجموعه شامل دو نوع ورق خودرویی و صنعتی می باشد.
✅ بهترین قیمت ورق گالوانیزه خودرو شهرکرد
این شرکت فعالیت خود را در تولید انواع ورقهای فولادی در ضخامتهای بالاتر از 0.18 میلیمتر گسترش داده است. در این کارخانه، ورق فولادی گالوانیزه از طریق گالوانیزه گرم تولید میشود. ضخامت ورق گالوانیزه فولادی بین 0.25 تا 2 میلیمتر متغیر است. عرض این ورقها نیز بین 75 تا 150 سانتیمتر است. ورق گالوانیزه ففولاد مبارکه، دارای وزن کلاف بین 2 تا 3 تن است که از کیفیت ظاهری بالایی برخوردارند. همچنین این کارخانه از تجهیزات و آزمایشگاههای مجهزی برای کنترل کیفی محصولات تولیدی خود برخوردار است.
✅ استعلام قیمت و خرید ورق گالوانیزه فولاد مبارکه
این شرکت در سال 1374 تولید ورق گالوانیزه را آغاز کرد که این کار را به روش غوطهوری انجام میدهد. بهرهبرداری از خط تولید این شرکت سه سال طول کشید. تنوع ورق گالوانیزه امیرکبیر کاشان بسیار بالا است. جنس سخت دارای انعطافپذیری پایین و استحکام بالا باعث شده است تا از این ورق تولیدشده توسط شرکت امیرکبیر کاشان در ساخت پروفیل و پوشش سقف استفاده بیشتری شود. مشخصات ورق تولیدی شرکت امیرکبیر به شرح زیر است:
ضخامت کلاف گالوانیزه تولیدی در دامنه 0.25 تا 1.5 میلیمتر
ضخامت شیتهای این شرکت در دامنه 0.25 تا 1.2 میلیمتر
ضخامت ورق فرمدار در دامنه 0.4 تا 0.8 میلیمتر
همچنین مجموعه امیرکبیر کاشان در راستای تامین ورق فولادی مصرفی مرغوب و تعیین کیفیت، دارای آزمایشگاههایی برای آزمون شیمیایی، آزمون مکانیکی و متالورژیکی است.
✅ بهترین قیمت ورق گالوانیزه کاشان
این شرکت ورقهای متنوع فولادی از جمله ورق گالوانیزه را تولید میکند. شرکت هفت الماس قزوین، تولید ورق گالوانیزه را به اندازه ای گسترش داد که در حال حاضر حدود 20 الی 40 درصد میزان تولید داخلی خود را به صادرات اختصاص دادهاست. ضخامت ورقهای گالوانیزه تولیدی این کارخانه از 0.3 تا 2 میلیمتر متغیر بوده و عرض آن همانند ورقهای روغنی 1 الی 1.25 متر میباشد. در حال حاضر ورقهای تولید کارخانه هفت الماس قزوین یکی از با کیفیتترین ورقهای تولیدی در کشور ایران است. هفت الماس ورق گالوانیزه خود را در حالتهای رول و شیت عرضه میکند.
خرید ورق گالوانیزه هفت الماس به قیمت درب کارخانه
شرکت تاراز در سال 1387 در شهرک صنعتی شهرکرد به عنوان نخستین تولیدکننده ورق گالوانیزه در کشور تاسیس گردید. ظرفیت اسمی این شرکت بر اساس آمار منتشر شده 330000 تن است.
✅ قیمت روز و خرید ورق گالوانیزه تاراز چهارمحال و بختیاری
محصولات این کارخانه به روش نورد گرم و با استفاده از ورق های گالوانیزه تولید می شود. ورق های مورد استفاده در این واحد صنعتی به ضخامت 0.5-1.5 و عرض 1000 میلی متر می باشد که در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، سقف شیروانی، صنعت ساختمان، کانال های آب و هوا و همچنین صنایع چوب بری کاربرد دارد.
✅ خرید و فروش ورق گالوانیزه سمنان به قیمت درب کارخانه
کلام آخر
اکسیداسیون آهن معمولا از طریق واکنش با اکسیژن صورت میگیرد. زنگ زدگی باعث ایجاد اختلال در ویژگیهای مکانیکی فلز شده، خواص شیمیایی آن را تغییر داده و از نظر زیبایی هم شکل فلز را خراب میکند. به همین دلیل بسیاری از افراد که در زمینه طراحی و انتخاب مواد کار میکنند، در تلاش هستند تا از رویارویی با زنگزدگی و اثرات منفی ناشی از آن دوری کنند. یکی از این کارها استفاده از فلزاتی است که زنگ نمیزنند. یکی از روشهایی که از زنگ زدگی محافظت میکند گالوانیزه کردن است. برای گالوانیزه کردن یک لایه از روی در سطح فلز ایجاد میکنند تا از خوردگی جلوگیری کند.
فولاد گالوانیزه به دلیل دوام، مقرون به صرفه بودن و مهمتر از همه، ویژگی های ضد زنگ آن استفاده می شود. انتخاب فولاد گالوانیزه در ابتدا ممکن است گرانتر از استفاده از فولاد بدون روکش به نظر برسد، اما در درازمدت یک سرمایه گذاری عالی است. فولاد گالوانیزه تعمیر و نگهداری پایینی دارد و از نظر زیبایی خوشایند است. فولادی که فاقد پوشش محافظ است برای حفظ ظاهر و یکپارچگی ساختاری محصول نیاز به نگهداری بیشتری دارد. فولاد گالوانیزه ماندگاری طولانی دارد. پوشش ها می توانند تا 50 سال طول عمر داشته باشند و در برابر قرار گرفتن در معرض شهری و ساحلی مقاومت کنند. هر اینچ از فولاد گالوانیزه محافظت می شود - این شامل لبه های تیز و آن شکاف هایی است که دسترسی به آنها سخت است.
ترکیب Galvannealing نوع مشابهی از پوشش روی است. در اینجا، فلز پایه توسط فرآیند غوطه وری داغ پوشش داده می شود، سپس برای ایجاد آلیاژ بین پوشش مذاب روی و فولاد حرارت داده می شود. آلیاژ روی-آهن به دست آمده دارای سطح مات مات است. فولاد گالوانیل شده برای جوشکاری مساعد است و سطح آن برای چسبندگی رنگ عالی است.
در مقالهای که خواندید شما را با انواع روشهای گالوانیزه و همچنین مزایای گالوانیزه کردن آشنا کردیم. همچنین کاربردها و مزایای استفاده از ورق گالوانیزه در صنعت خودروسازی شرح داده شد. شما میتوانید برای آشنایی با این ورق پرکاربرد به وب سایت همراه فلز مراجعه کنید.
سوالات متداول
✅ آیا از فولاد گالوانیزه در خودروها استفاده می شود؟
امروزه استفاده از بدنه های دارای روکش روی برای خودروها یک روش استاندارد در خودروسازی است. "بدنه به رنگ سفید" یک خودرو حدود 80 درصد از بدنه را تشکیل می دهد که همگی از فولاد گالوانیزه استفاده می کنند.
✅ کاربردهای گالوانیزه چیست؟
نرده ها، اسکلت فلزی، راه پله ها، ناودان ها، تیرچه های فولادی، ریل ها، میخ ها، لوله ها، میل ها از جمله بسیاری از محصولات گالوانیزه مورد استفاده در ساخت و ساز هستند. گالوانیزه گرم به دلیل دوام، کیفیت بدون تعمیر و نگهداری و مقاومت در برابر خوردگی، روش حفاظتی ترجیحی در صنعت انرژی است.
✅ مزایای استفاده از فولاد گالوانیزه در خودرو چیست؟
از سوی دیگر، بدنه خودروهای فولادی گالوانیزه کمترین حمله خوردگی را متحمل می شود که از یکپارچگی ساختاری و ایمنی خودرو محافظت می کند، ارزش فروش مجدد را بهبود می بخشد، به دلیل بهبود گارانتی پیش بینی شده توسط شرکت های خودروسازی، محافظت از مصرف کننده را فراهم می کند، هزینه های تعمیر و نگهداری را کاهش می دهد.
✅ چه نوع ورق فلزی در اتومبیل استفاده می شود؟
ورقهای فلزی به طور کلی به سه شکل هستند: فولاد ملایم، آلومینیوم و فولاد ضد زنگ. از این میان، آلومینیوم و فولاد نرم معمولاً برای پروژههای خودروسازی مورد استفاده قرار میگیرند. سازندگان ورق فلز، آلومینیوم را برای داشبورد، دیوارها و بسیاری از اهداف دیگر ترجیح می دهند زیرا سبک، نرم و کار با آن آسان است.
✅ چه نوع فولادی برای خودرو استفاده می شود؟
انواع فولاد مورد استفاده در صنعت خودروسازی می تواند از فولاد ضد زنگ، فولاد با مقاومت بالا، فولاد پر کربن، کم کربن یا فولاد گالوانیزه برای پانل های بدنه باشد. از این نوع فولادها در تولید قطعات مختلف خودرو و موتور استفاده می شود
✅ هدف از گالوانیزه کردن فولاد چیست؟
یک پوشش گالوانیزه یک مانع فیزیکی ایجاد می کند که از نظر متالورژی به هم متصل می شود و از قرار گرفتن فولاد زیرین در شرایط جوی جلوگیری می کند. این پوشش از دوام بالایی برخوردار است و قدرت چسبندگی آن تا هفت برابر بیشتر از رنگ های ارگانیک است.
✅ آیا گالوانیزه ضد زنگ است؟
گالوانیزه یک پوشش روی است که بر روی فولاد اعمال می شود. از زنگ زدگی و خوردگی خیلی بیشتر از رنگ جلوگیری می کند، اغلب به مدت 50 سال یا بیشتر، اما در نهایت این پوسیدگی قهوه ای وارد می شود.
✅ مزایا و معایب گالوانیزه چیست؟
پوشش های گالوانیزه علیرغم طول عمر و مقاومت در برابر خوردگی، همچنان در معرض تراشه، ترک خوردن و آسیب های مشابه هستند. به عنوان مثال، استفاده از آن بر روی ستونهایی که برای محافظت از ویترین فروشگاههای خردهفروشی در برابر آسیب خودرو طراحی شدهاند، میتواند به معنای خراشها، خراشها و تراشههای فراوان باشد.
✅ خودروها از چه زمانی استفاده از فولاد گالوانیزه را آغاز کردند؟
فورد رویکرد خود را سیستم Duraguard نامید که در سال 1977 راه اندازی شد و واقعاً راه را تا معرفی پانل های بدنه گالوانیزه در دهه 1980 رهبری کرد.
✅ چه فلزی بیشتر برای کارهای بدنه خودرو استفاده می شود؟
آلومینیوم به دلیل سبک بودن و کار با آن نسبتاً آسان برای داشبوردها ایده آل است. همچنین به راحتی زنگ نمی زند و می توان آن را با رنگ رنگ آمیزی و آنودایز کرد. آلومینیوم همچنین از فولاد قوی تر است و 100٪ قابل بازیافت است.
✅ ورق فلزی در خودروها در چه ابعادی استفاده می شود؟
ورق فلزی خودرو زمانی در محدوده گیج 18 کار می کرد که ضخامت آن 48 هزارم اینچ بود (در واقع 0.0478 اینچ). گیج 20 در زمان های اخیر رایج شده است، و این به معنای ضخامت فلز 0.0359 اینچ بود - هنوز کار زیادی با ضربه های داخلی و تکمیل فلز وجود دارد.
✅ برای ساخت بدنه خودرو از چه موادی استفاده می شود؟
صنعت خودرو از مواد بسیار زیادی برای ساخت خودروها از جمله آهن، آلومینیوم، فولاد، شیشه، لاستیک، فرآورده های نفتی، مس، فولاد و غیره استفاده می کند. این مواد در طول دههها بسیار تکامل یافتهاند و پیچیدهتر، بهتر ساخته شدهاند و ایمنتر شدهاند.
✅ آیا فولاد گالوانیزه ضد آب است؟
فولاد گالوانیزه با یک لایه نازک روی پوشانده شده است. پوشش روی از فولاد زیر آن در برابر زنگ زدگی محافظت می کند. از آن برای ساخت مهرهها، پیچها، پیچها و میخها در برابر تخریب مقاوم در برابر شرایط جوی استفاده میشود. فولاد گالوانیزه به خوبی در برابر آب مقاومت می کند - تا زمانی که آب نمک نباشد.
✅ جهت استعلام موجودی و قیمت امروز انواع لوله روی لینک کلیک کنید یا با شماره 79217-021 تماس بگیرید تا کارشناسان همراه فلز شما را راهنمایی کنند.
شرکت همراه فلز آسیا، در سال 1397، با هدف خرید، فروش و توزیع تمامی مقاطع فولادی و تجهیزات مربوطه تاسیس گردید؛ ایجاد چرخه و زنجیره حیات صنعت فولاد و مشتقات آن در داخل کشور، رونق بخشیدن به تولید داخلی با تامین بازار داخل و خارج، ارائه مشاوره تخصصی و کسب رضایت از مشتریان، ارسال محصول به سراسر دنیا و فعالیت و رقابت پاک و سالم، از اهداف سازمانی تیم همراه فلز، جهت حرکت به سوی کارآمدترین و موفقترین شرکت ایرانی با قابلیت بازاریابی و فروش در سطح بین المللی است.
021-79217
92000119
آدرس شرکت: تهران، میدان هفت تیر، کوچه پشت مشهدی، نبش مروارید، پلاک 4
آدرس انبار: تهران، شورآباد، خیابان صنعت 10 (5 جنوبی)، انتهای خیابان
ساعت کاری شرکت: شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 الی 17 پنجشنبه از ساعت 9 الی 13