پتروشیمی در نیمه نخست سال، صادرات ۶.۵ میلیارد دلاری داشته است

قائم مقام انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی اطلاعاتی درباره وضعیت صادرات صنعت پتروشیمی ارائه داد. او اشاره کرد که در سال گذشته، شرکتهای پتروشیمی به میزان ۱۶ میلیارد دلار صادرات داشتند. اما در سال جاری، به دلیل کاهش قیمتهای جهانی، ارزش این صادرات در نیمه نخست سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
وی افزود که در مقدار و حجم صادرات، تفاوت قابل توجهی با صادرات محصولات پتروشیمی در نیمه نخست سال گذشته وجود ندارد، اما با توجه به کاهش قیمتهای جهانی، ارزش صادرات شرکتهای پتروشیمی در نیمه نخست سال جاری تخمین زده میشود که حدود ۶.۵ میلیارد دلار است.
این قائم مقام ادامه داده و اشاره کرده است که در سال گذشته، بخشی از محصولات پتروشیمی نوری و بوعلی مانند هوی اند و ریفورمیت بهعنوان خوراک برای بخش بنزین تخصیص پیدا کردند. این محصولات در گذشته به عنوان کالاهای صادراتی عرضه میشدند. خوشبختانه، عملکرد شرکتهای پتروشیمی در جذب ارز در ابتدای سال بسیار مناسب بوده و آمار سامانه نیما و بانک مرکزی نیز این موضوع را تأیید میکنند.
در مورد بخش خوراک و فرمول آن، این فرد اظهار کرد که محاسبه نرخ ارز در این بخش بسیار حائز اهمیت است. او اشاره کرد که مصوبههای قبلی دولت و رئیس کل بانک مرکزی در مورد نرخ گاز و ارز به واکنش مجلس برخورد کردهاند و وزارت نفت هنوز تصمیمگیری در این زمینه نداشته است. این مسئله نشاندهنده اهمیت مطالعه دقیق و تصمیمگیری صحیح در مورد نرخ ارز در فرمول خوراک گاز است.
در این بخش از گفتگو، فریبرز کریمایی، قائم مقام انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی، به موارد مختلفی در مورد صنعت پتروشیمی و چالشهایی که در مسیر توسعه این صنعت وجود دارد، اشاره کرده است.
-
نرخ تسعیر ارز و قیمتگذاری خوراک گاز: کریمایی اظهار داشته است که نرخ تسعیر ارز از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برای صادرات محصولات پتروشیمی در بورس کالا مبنای محاسبه خوراک و محصولات است. او نیاز دیده است که این نرخ تسعیر در قالب فرمولهای خوراک گاز معادل ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شود و امیدوار است که این مسئله بهزودی جمعبندی شود.
-
لغو معافیتهای مالیاتی صادراتی: در بحثی در مورد لغو معافیتهای مالیاتی صادراتی برای محصولات پتروشیمی و فلزی، کریمایی ابراز نگرانی کرده است. او معتقد است که لغو این معافیتها باعث تغییر در استراتژی توسعه صنعت پتروشیمی شده است و از نظر او، این تغییرات با ویژگیهای اقتصادی کشور همخوانی ندارد.
-
استراتژی توسعه صنعت پتروشیمی و چالشهای آن: کریمایی به چالشهای توسعه صنعت پتروشیمی اشاره کرده و بیان کرده است که با وجود مشکلاتی که در زمینه خوراک گاز وجود دارد، توسعه صنعت پتروشیمی باید بر مبنای خوراک مایع شکل گیرد. او معتقد است که اگر قرار است ظرفیتهای جدید در صنعت پتروشیمی ایجاد شود، باید تصمیمات و رفتارها بازنگری شود و برنامهریزی دقیقتری صورت گیرد.
این نگاهها و نگرانیهای کریمایی نشاندهنده اهمیت مسائلی است که در مسیر توسعه صنعت پتروشیمی در ایران وجود دارند و نیاز به بررسی دقیق و تصمیمات مدرون دارند.
نویسنده: همراه فلز
دیدگاهها
در حال بارگذاری دیدگاهها...