صفر تا 100 بسته بندی ورق گالوانیزه: روش‌ها، استانداردها و نکات ایمنی

صفر تا 100 بسته بندی ورق گالوانیزه: روش‌ها، استانداردها و نکات ایمنی
انتشار:1401/4/11
دسته‌بندی:ورق
نویسنده:همراه فلز

تا به حال چه مقدار از ورق‌های گالوانیزه استفاده کرده‌اید؟ آیا با فرایند بسته بندی ورق گالوانیزه آشنا هستید؟ محصولات گالوانیزه از پرکاربردترین محصولات فولادی هستند که به همین دلیل نگهداری و بسته‌بندی آن‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد، شیوه‌های متنوعی در بسته‌بندی این محصولات وجود دارد که با توجه به نیاز خریدار و مقصد داخلی یا خارجی، در بازار به فروش می‌رسند. نحوه بسته بندی ورق گالوانیزه، با توجه به اینکه برای داخل یا خارج از ایران تولید می‌شوند، در بعضی از موارد متفاوت هستند. به طور مثال اگر در بازار داخلی به فروش برسند تسمه فولادی در آن‌ها به صورت نیمه ساخته می‌شود اما اگر به جهت صادرات تولید شوند، تسمه به دور کلاف کامل پیچ می‌خورد. 

ورق‌های گالوانیزه به صورت فراوانی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. ‌به همین علت فرآیند تولید آن‌ها بسیار حائز اهمیت است. این محصولات در واقع همان ورق‌های فولادی هستند که با روی پوشیده شده‌اند. این پوشش موجب استحکام ورق‌ها و سبب ایجاد ظاهری زیبا و متناسب در آن‌ها می‌شود. اگر ورق‌های گالوانیزه به صورت استاندارد و درست بسته‌بندی نشوند بسیار آسیب می‌بینند. بنابراین باید نکاتی را در این فرآیند رعایت کرد تا ورق‌ها حفظ شده و دچار مشکل نشوند.‌ بسته‌بندی ورق‌های گالوانیزه مانند تمامی مراحل خرید و پیدا کردن‌ محصولی با قیمت مناسب، بسیار حائز اهمیت است که در صورت رعایت نکردن مسائل ایمنی و به وجود آمدن خسارات باید هزینه‌های بسیار زیادی پرداخت شود. 

 یکی از مسائل مهم در بسته‌بندی ورق گالوانیزه رعایت نکات ایمنی است زیرا در صورت عدم رعایت با خطراتی مانند پارگی تسمه، اصابت با کلاف یا خدشه‌دارشدن ورق مواجه می‌شوید. برای جلوگیری از این خسارات از ابزارآلات ایمنی استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با روش‌ها و فرایند بسته‌بندی این ورق‌ها ما را در این مقاله از وب سایت همراه فلز یاری کنید.

چرا بسته بندی ورق گالوانیزه ضروری است؟

تمامی محصولاتی که در فرآیند حمل و نقل قرار می‌گیرند باید بسته‌بندی مناسبی داشته باشند تا سالم به دست خریدار برسند. ورق‌های گالوانیزه نیز از این قاعده مستثنی نیستند. شاید برای این فرایند هزینه‌های زیادی صرف شود اما قطعاً دلایلی دارد که این هزینه‌ها را توجیه می‌کند. به چند مورد از اهمیت بسته‌بندی این ورق‌ها می‌پردازیم:

حفاظت از پوشش نازک ورق‌ها در حمل و نقل

مهم‌ترین علت بسته‌بندی محصولات گالوانیزه همین مورد است که در سطح این ورق‌ها پوشش نازکی با فلز روی وجود دارد که همین پوشش موجب افزایش مقاومت ورق در برابر آسیب‌ها می‌شود. حال اگر به هر دلیلی از بین برود، ممکن است چه آسیب‌هایی به ورق وارد شود؟ قطعاً مقاومت ورق در برابر تخریب و خوردگی کاهش پیدا می‌کند،‌ پس بسته‌بندی جزء جدا نشدنی در فرایند ساخت و حمل و نقل ورق‌های گالوانیزه است.

 

حمل و نقل

راحتی در حمل و نقل ورق‌های فولادی

ورق‌های فولادی در ابعاد مختلف وجود دارند که اگر بسته‌بندی نشوند، حمل و نقل آن‌ها سخت شده و به درستی انجام نمی‌گیرد. به همین منظور این ورق‌ها به صورت رول با تسمه‌های فولادی بسته‌بندی می‌شوند.

افزایش طول عمر ورق‌ها با بسته‌بندی صحیح

اگر فرایند بسته‌بندی به طور درست انجام نگیرد، مدت زمان نگهداری آن‌ها کم‌تر می‌شود. اگر این مرحله به خوبی صورت بگیرد، دیگر تمام سطوح ورق پوشانده شده و دچار زنگ‌زدگی نمی‌شوند. در نتیجه، مدت بیشتری دوام می‌آورند.

پیشنهاد مقاله: راهنمای خرید ورق گالوانیزه ؛ از پرکاربرد ترین مقاطع فولادی

نقش بسته بندی در جلوگیری از زنگ‌زدگی و تخریب ورق‌ها

بسته‌بندی مناسب به محافظت از ورق‌ها کمک کرده و باعث می‌شود که در برابر عوامل محیطی مقاوم‌تر باشند. این موضوع از ایجاد زنگ‌زدگی و کاهش کیفیت ورق جلوگیری می‌کند و در نهایت به حفظ سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در این محصولات کمک می‌کند.

انواع بسته بندی ورق‌های گالوانیزه

با توجه به اهمیت بسته‌بندی ورق‌های گالوانیزه، در ادامه چند روش معمول در این فرایند را بررسی خواهیم کرد. پس از تولید، ورق‌های گالوانیزه وارد مرحله کنترل کیفیت می‌شوند و در صورت عدم وجود مشکل، به مرحله بسته‌بندی منتقل می‌شوند.

در این مرحله، از تسمه‌های فولادی، ورق‌های کاغذی، تسمه‌های گالوانیزه و پالت‌های چوبی استفاده می‌شود. ابتدا ورق‌ها به صورت رول در می‌آیند و سپس با استفاده از انواع تسمه‌ها، محکم می‌شوند. این تسمه‌ها به صورت محیطی و شعاعی دور ورق‌ها پیچیده می‌شوند تا از باز شدن آن‌ها جلوگیری کنند.

بسته‌بندی ورق‌ها را می‌توان بر اساس تعداد تسمه‌ها و مواد استفاده شده به پنج روش زیر تقسیم کرد:

روش ۶۰۱ برای بسته بندی ورق‌های گالوانیزه

این ساده‌ترین نوع بسته‌بندی است که از لبه‌های داخلی و خارجی ورق‌ها محافظت می‌کند. در این روش، پوشش‌های محافظ سطحی دیگری وجود ندارد، بنابراین برای انبارداری طولانی مدت توصیه نمی‌شود.

بسته بندی ورق گالوانیزه به روش ۶۲۱

این روش از پرکاربردترین‌هاست و تمامی سطوح ورق‌ها را با لایه‌های محافظ می‌پوشاند. ویژگی بارز این روش استفاده از کاغذهای ضد آب برای محافظت از لبه‌های داخلی و خارجی است که به افزایش مدت نگهداری ورق‌ها کمک می‌کند. در این روش از دو تسمه محیطی و چهار تسمه شعاعی استفاده می‌شود که استحکام بسته‌بندی را افزایش می‌دهد.

روش ۶۳۱

این روش مشابه روش ۶۲۱ است، با این تفاوت که از پالت‌های چوبی در زیر ورق‌ها استفاده می‌شود. این پالت‌ها از حرکت ورق‌ها روی یکدیگر جلوگیری کرده و حمل و نقل آن‌ها را آسان‌تر می‌کند.

روش ۶۴۱

این روش کامل‌ترین نوع بسته‌بندی است که تمامی سطوح و لبه‌های ورق را با کاغذهای ضد آب محافظت می‌کند. ورق‌هایی که با این روش بسته‌بندی شده‌اند، قابلیت نگهداری طولانی‌مدت در انبار را دارند. هزینه‌های این روش بالا است و ممکن است برای برخی توجیه اقتصادی نداشته باشد. در این روش از سه تسمه محیطی و شش تسمه شعاعی استفاده می‌شود که ایمنی حمل و نقل را افزایش می‌دهد.

روش ۶۵۱

این روش بیشتر برای ورق‌هایی که صادر می‌شوند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. شبیه به روش ۶۴۱ است و برای تسهیل حمل و نقل از پالت‌های چوبی نیز بهره می‌برد.

بسته بندی ورق‌های گالوانیزه

نکات مهم در بسته‌بندی ورق گالوانیزه 

 برای بسته بندی ورق های فولادی باید به نکات زیر توجه کرد:  

  • مراقبت از تسمه‌های فولادی: تسمه‌های پیچیده شده در اطراف به رول‌ها بسیار محکم هستند اما گاهی در اثر کشیده شدن پاره می‌شوند و آسیب جدی به کارگران وارد می‌کنند و به همین علت بهتر است برای جابجایی از لوازم مربوطه استفاده شود. 
  • استفاده از لوازم ایمنی: استفاده از کلاه ایمنی، کفش مخصوص، دستکش و عینک مناسب برای حمل و نقل این ورق ها بسیار ضروری است زیرا دارای لبه‌های تیز بوده و وزن زیادی دارند 
  • دقت در انبارداری ورق‌های گالوانیزه: در صورت انبار داری نامناسب ورق‌ها به سرعت تخریب می‌شوند، بنابراین ورق‌ها در مجاورت رطوبت نباید قرار بگیرند. در انبار حتماً باید به تهویه هوا توجه کرد زیرا در غیر این صورت ورق‌ها دچار شوه می‌شوند. 
  • محصولات فولادی به ویژه ورق‌های گالوانیزه نباید به هیچ وجه با سطح زمین در تماس باشند، بنابراین بهتر است یک سطح چوبی یا فلزی را فراهم کرد و این محصولات را روی آن قرار داد 
  • هوای انبار هم باید خشک و تمیز و فاقد مواد شیمیایی و آلودگی باشد. 

شرایط نگهداری ورق‌ها در محیط‌های باز  

  • اطراف کلاف‌ها را باید با داربست‌هایی پوشش داد و بعد با محافظی از جنس تارپولین آن‌ها را در برابر بارش ایمن کرد. 
  • باید سعی شود تا پوشش محافظ تمام کلاف را در بر گیرد تا از رد و بدل شدن جریان هوا جلوگیری کند، در غیر این صورت امکان فرسایش محصول وجود دارد. 
  • رطوبت و دمای هوا به طور مرتب چک شود و از تجمع رطوبت هم جلوگیری شود. 

پیشنهاد مقاله: شوره سفید ورق گالوانیزه ؛ علل، روش‌های درمان و راهکارهای پیشگیری

 مراحلی که ورق گالوانیزه از تولید تا بسته بندی طی می‌کنند چیست؟ 

 ورق‌های گالوانیزه به صورت کلاف یا ورق تولید شده و به عنوان ماده اولیه در کارخانه‌جات لوله و پروفیل مورد استفاده قرار می‌گیرند. از مهم‌ترین کارخانه‌جات تولید ورق گالوانیزه می‌توان به شرکت فولاد مبارکه اصفهان اشاره کرد. محصولات گالوانیزه بعد از تولید و تایید بازرسی به مرحله بسته‌بندی می‌رسند تا در آنجا به وسیله تسمه‌های فولادی دسته‌بندی شده و وارد فاز فروش شوند. همانطور که گفتیم قبل از مرحله فروش باید توسط تسمه‌های فولادی در‌گروه‌های مختلف جدا شوند، حال می‌خواهیم بدانیم که این تسمه‌های فولادی چگونه کار می‌کنند و چه کاربردی دارند. این تسمه‌ها از جنس ورق فولادی هستند که به صورت نواری نازک و بلند برش داده می‌شوند تا در دسته‌بندی ورق‌ها استفاده شوند. نکته حائز اهمیت در استفاده از این ورق‌ها این است که نباید آن‌ها کشیده شوند زیرا پاره شده و آسیب جدی به افرادی که در آن محیط هستند وارد می‌کنند. 

نکات مهم در زمان تخلیه ورق‌های فولادی گالوانیزه 

برای حفظ سلامتی خود و باری که تحویل می‌گیرید به این نکات توجه فرمایید:  

  • در هنگام تخلیه این ورق‌ها و انتقال آن‌ها به طبقات مطمئن شوید که طناب‌ها به گونه‌ای بسته شده باشند که تعادل بندیل ورق در حین جابه‌جایی حفظ شده باشد. 
  • در هنگام تخلیه هیچ‌گاه در زیر باری که در حال جابه‌جایی است قرار نگیرید. 
  • در هنگام تخلیه به طور مداوم آن را چک کنید. 
  • قبل از اینکه این ورق‌ها ثابت نشده باشند به هیچ وجه روی آن‌ها راه نروید. 
  • ورق‌های بندیل ممکن است در اثر فعالیت‌های قبلی نسبت به همدیگر کمی جابه‌جا شده باشند و مثلاً ورق‌های زیر آن‌ها که به عقب‌تر یا جلوتر رفته باشد و دیگر تکیه‌گاه نداشته باشند. اگر چنین حالتی پیش بیاید تسمه دوره بندیل را باید باز کنید که به احتمال زیاد ورق‌های زیرین سقوط می‌کنند. برای پیشگیری از این اتفاق کل بندیل را با استفاده از جرثقیل جابجا کنید که تکیه‌گاه‌های کافی برای همه ورق‌ها وجود داشته باشد. 
  • برای بریدن تسمه‌های دور بندیل‌ها هم با دو دست خود اقدام کنید تا به اندازه کافی فاصله شما با آن‌ها حفظ شود، چون ممکن است تسمه در فشار کشش باشد و در هنگام پاره‌شدن رها شده و به شما آسیب بزند و همچنین توصیه می کنیم که‌ استفاده از عینک‌های ایمنی برای چشم‌هایتان را فراموش نکنید. 

سخن آخر 

 به طور کلی در صنایع مختلف در مراحل تولید و حمل و نقل، بسته‌بندی یکی از مراحل حائز اهمیت است زیرا اگر این قسمت به درستی انجام نگیرد می‌تواند با یک آسیب کوچک یا جدی بسیاری از خاصیت‌های محصول را از بین ببرد و حتی کارایی آن را کاهش دهد. بدین منظور تولیدکننده‌ها باید به بسته‌بندی توجه ویژه‌ای کرده و از مواد و متریالی استفاده کنند که قدرت محافظت آن را بالا برده و خیال خریدار را آسوده کند. توجه به نکات ایمنی در حمل و نقل ورق‌های فولادی بسیار می‌تواند به جلوگیری از آسیب رساندن به آن‌ها کمک کند، برای مثال شما اگر در هنگام جابجایی این ورق‌ها تسمه‌های مناسب را به کار نبرید یا از محکم شدن آن‌ها اطمینان‌حاصل نکنید ممکن است به ورق‌ها و هم به نیروی انسانی که استفاده می‌کنید آسیب جدی وارد شود، پس رعایت نکات ایمنی را همیشه سرلوحه کار خود قرار دهید. 

 همانطور که اشاره کردیم ورق‌های گالوانیزه نیز به علت حساسیت‌ها و کاربردهای زیادی که دارند باید به درستی بسته‌بندی شوند تا از آسیب‌های احتمالی جلوگیری کنند. برای اطمینان از اینکه محصول به درستی به دست شما می‌رسد یا نه بهتر است از شرکت‌های معتبر این ورق‌ها را خریداری کنید زیرا شرکت‌هایی که استانداردهای بین المللی را دریافت کرده‌اند قطعاً در تمامی مراحل دقت کافی را داشته‌اند و دیگر نگرانی بابت هیچ‌گونه مسئله‌ای از جانب آن‌ها نیست که بسته‌بندی هم یکی از همین موارد می‌باشد. برای اطلاع از کارخانه‌های تولیدی که در حال حاضر بسیار شناخته شده هستند و همچنین برای اطلاع از قیمت ورق گالوانیزه و هر گونه سوالی که در این خصوص دارید، می‌توانید با کارشناسان ما در وب سایت همراه فلز تماس بگیرید و ابهامات خود را برطرف نمایید.

نظر شما

دیدگاه‌ها

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...

همراه فلز

نماد اعتماد الکترونیکی

اطلاعات تماس

آدرس : تهران، میدان هفت تیر، کوچه پشت مشهدی، نبش مروارید، پلاک 4

آدرس انبار: تهران، شورآباد، خیابان صنعت 10 (5 جنوبی)، انتهای خیابان

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 الی 17 پنجشنبه از ساعت 9 الی 13