لوله جدار چاه؛ فرآیند تولید، کاربردها، استاندارد و عوامل موثر بر تعیین قیمت

لوله جدار چاه؛ فرآیند تولید، کاربردها، استاندارد و عوامل موثر بر تعیین قیمت

انتشار1401/5/19

دسته‌بندیمقالات لوله

نویسندههمراه فلز

در دیواره چاه ها از لوله هایی استفاده می شود که به آن ها لوله جدارچاه گفته می شود. به عبارتی دیگر لوله جدار چاه، یک لوله مشبک صنعتی است که در بسیاری از پروژه های عمرانی کاربرد فراوان دارد. 

وظیفه این نوع لوله صنعتی، جلوگیری از ریزش جداره چاه های حفر شده در مناطق مختلف است. لازم به ذکر است که نوع لوله جدار چاه، در میزان آب خروجی بسیار موثر و حائز اهمیت است که در موارد مختلف، بسته به نوع پروژه، لوله های جدار چاه گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرد. 

حال در ادامه این مقاله درباره اینکه این لوله جدار چاه چیست؟، چه کاربردی دارد و در صورت نیاز به خرید آن، با چه قیمتی برای مشتری تمام می شوند بیشتر صحبت می کنیم. 

جهت دریافت مشاوره و اطلاع از قیمت های به روز لوله جدار چاه با کلیک بر روی لینک، با کارشناسان واحد فروش ما در وب سایت همراه فلز در ارتباط باشید.

لوله جدار چاه چیست؟

بسیاری از چاه ها که به دلیل، به دست آوردن آب زیر زمینی و همچنین نفت کنده می شوند، ممکن است در گذر زمان دچار ریزش و یا تخریب شوند. اگر این ریزش ها و یا تخریب ها رخ دهند، احتمالا هزینه های گزافی را به صاحبان آن پروژه وارد کنند. بدین منظور از نوعی لوله صنعتی استفاده می شود که از ریزش دیواره چاه ها جلوگیری می کند. به این محصولات فولادی، لوله جدار چاه گفته می شود. این لوله ها در چاه ها مانند یک قلاف محکم عمل می کنند و جلوی تخریب را می گیرند.

باید دقت داشت که کاربرد لوله جدار چاه فقط به جلوگیری از ریزش ختم نمی شود و انتقال سیال از اعماق چاه به سطح همکف نیز از وظایف این لوله ها است. 

این محصولات در نام های متفاوتی در بازار به فروش می رسند که عبارت اند از: لوله جدار چاه ملایر، لوله جدار چاه قزوین، لوله جدار چاه مشهد، لوله جدار چاه اصفهان، لوله جدار چاه تهران و یا لوله های جدار PVC.

انواع لوله جدار چاه و فرآیند تولید آنها

لوله های جدار چاه در دو نوع فولادی و PVC تقسیم بندی می شوند.

در نوع فولادی معمولا سه روش برای تولید آن وجود دارد که به شرح زیر است:

• در روش اول، شمش فولادی را از داخل خالی می کنند و از این طریق بدون وجود هیچ گونه درزی لوله هایی ساخته می شود که معمولا کاربردهای زیادی هم دارند.

• در روش دوم، از ورق های فولادی استفاده می شود. این فرایند تولید به این طریق است که ورقه های فولادی را در طی روش های جوشکاری و تراشکاری طوری در کنار هم قرار می دهند که لوله هایی درز دار به وجود آید.

• در روش سوم هم از ورق های فولادی استفاده می شود اما این بار یک تکنیک دیگر که رولی و مارپیچ کردن نام دارد، صورت می گیرد. بعد از پایان رول نمودن، روی ورق ها عمل اسپیرال انجام می دهند. در نهایت بعد از این عمل لوله آماده می شود.

اما در نوع PVC تنها یک روش وجود دارد و آن این است که در طی گرما و فشار فراوان به پلیمر، لوله هایی به وجود می آید که لوله های PVC نام دارند.

کاربردهای لوله جدار چاه چیست؟

لوله های جدار چاه یکی از پرفروش ترین لوله های شرکت ها و صنایع هستند که کاربردهای گسترده ای دارند. این موراد عبارتند از:

• استفاده برای جلوگیری از ریزش دیواره چاه ها

• کاربرد در جدار کردن مخازن؛ در واقع کاربرد این لوله ها این است که بین نفت و آب و یا آب و گاز فاصله می اندازد تا با هم ترکیب نشوند.

• استفاده در لای روبی ها؛ این مورد می تواند موجب شود در هزینه ها صرفه جویی شود. 

• از لوله جدار چاه وقتی می خواهند محل چاه را عوض کنند نیز استفاده می کنند.

• وجود شیارهای V شکل در این نوع لوله های صنعتی موجب می شود که از انسداد شیارهای دیگر جلوگیری شود.

• این لوله، موجب افزایش طول عمر چاه می شود. تجربه ثابت کرده است، در چاه هایی که از این لوله استفاده می شود می توان کارکرد بیشتری از آن چاه ها انتظار داشت.

• از دیگر کاربردهای لوله جدار چاه ممانعت از ایجاد خود تخریبی و آشوب در چاه است. در واقع ضربه های بیرونی موجب آشوب های درونی در داخل چاه ها می شود که این لوله ها می توانند از آن جلوگیری کنند.

• این لوله ها مانع از ورود گرد و غبار و سایر آلودگی ها مثل شن و ماسه به داخل چاه می شوند. 

• کاربرد بعدی این لوله ها جدا سازی لایه های کم فشار از پر فشار آب در چاه است. گفته می شود که این مورد یکی از پر استفاده ترین موارد استفاده از لوله های جدار چاه ها می باشد.

• استفاده جهت انتقال و یا ممانعت سیالات به داخل چاه

مزایای استفاده از لوله جدار چاه

مزایای استفاده از لوله جدار چاه

لوله جدار چاه به جهت ویژگی هایی که دارد، دارای مزایای فراوانی است که در زیر عنوان می نماییم:

• ضد زنگ و ضد خوردگی

• وزن سبک و جابجایی آسان

• جلوگیری از ریزش چاه

• عدم ایجاد آلودگی های مختلف در آب و غیر سمی بودن

• هزینه پایین و مقرون به صرفه

• کنترل کننده قسمت های پر فشار و کم فشار چاه

• طول عمر بالا

• نحوه انتقال و نصب آسان

• ضد فرسایش

• استحکام و دوام بالا در برابر ضربه و فشار

• مقاومت بالا در مقابل مواد اسیدی، بازی و نمک ها

عوامل موثر بر قیمت لوله جدار چاه

فروشندگان عوامل خاصی را برای قیمت فروششان در نظر می گیرند. خریداران نیز بر اساس شاخص های مخصوصی که در کیفیت کالا تاثیر گذار است، محصول مورد نظر را خریداری می کنند. این معیارهای خاص که قیمت نهایی لوله ها را تعیین می کند عوامل زیر هستند:

• قیمت جنس لوله

برای ساخت لوله جدار چاه از آلیاژ ها و فلزهای مختلفی استفاده می شود. قیمت روز این فلزها و آلیاژها بر ارزش نهایی لوله ها تاثیر گذار هستند.

• نوع لوله

همان طور که پیش تر هم خواندیم لوله جدار چاه ها در انواع مختلفی تولید می شوند که هرکدام از این انواع، با قیمت متمایزی برای مشتری تمام می شوند.

• شرکت های تولید کننده

احتمالا دقت کرده اید که در تمامی اجناس و کالاها برند شرکت تولید کننده در قیمت نهایی کالاها تاثیر گذار است. در لوله جدار چاه نیز به همین شکل است. یعنی شرکت هایی که به کیفیت خوب شهرت دارند، به طور قطع با قیمت بالاتری لوله های خود را به مشتری عرضه می کنند.

• آلیاژها و مواد اولیه به کار رفته

هرچه آلیاژی که در لوله ها استفاده می شود با کیفیت تر باشد، قیمت لوله گران تر می شود.

• ضخامت لوله

لوله ها با ضخامت های متنوع، با قیمت های مختلفی به فروش می رسند. پس در هنگام خرید، توجه به ضخامت لوله ها بسیار حائز اهمیت است.

• نوسانات ارز

نوسانات ارزی همواره در تمامی مراحل تامین و تولید، توزیع و حمل و نقل و صادرات نقش بسیار مهمی ایفا می کند.

• هزینه های حمل و نقل

بسته به تغییرات فصول و تغییرات آب و هوایی، دوری و نزدیکی به بندر و سیستم های حمل و نقل قیمت نهایی محصول دست خوش تغییر قرار می گیرد.

استانداردهای لوله جدار چاه

استانداردهای لوله جدار چاه چیست؟

هر کالایی از جمله لوله های صنعتی با استاندارد های خاصی تولید می شوند. این استاندارد ها برای لوله جدار چاه عبارت اند از هوابرشی، قوسی، کرکره ای، اسکرین. این چهار استاندارد هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند و این نسل های گفته شده به ترتیب از استاندارد قبل از خودشان پیروی می کنند که در بعضی از موارد، ممکن است بر قیمت نهایی لوله تاثیر بگذارند. این استاندارد ها به ترتیب با استاندارد نسل ۱و ۲ و ۳ و ۴ نیز شناخته می شوند که در ادامه درباره آن بیشتر حرف می زنیم.

1. استاندارد نسل ۱

 این نسل، قدیمی ترین نسل لوله جدار چاه می باشد. نام این استاندارد همان هوابرشی است. در حال حاضر از این استاندارد به ندرت استفاده می شود. چرا که با آمدن نسل بعد استانداردهای این نسل کاربرد خودشان را از دست داده اند.

2. استاندارد نسل ۲

لوله های این نسل یعنی قوسی، هنوز به تعدادی در بازار وجود دارند و به مراتب از نسل ۱ بهتر هستند اما خب در برابر نسل سوم قطعا فروش خوبی را نمی شود از آن ها انتظار داشت.

3. استاندارد نسل ۳

نسل ۳ همان استاندارد کرکره ای است که در واقع با ورودشان مدرنیته را در نسل ها اینجا کردند. این استاندارد فروش خوبی را توانست تجربه کند. چرا که با امکانات بیشتری روبه رو بود ولی به طور قطع به استاندارد اسکرین نمی رسید.

4. استاندارد نسل ۴

 به لوله های نسل ۴ اسکرین و یا اسکرین جانسون می گویند. حفاری با این نسل از استاندارد ها تا به حال بیشترین کاربرد را داشته است. در ادامه یکی از کاربرد های این استاندارد را بررسی می کنیم.

لوله غربالی با استاندارد اسکرین و مقاومت این لوله ها

یکی از لوله های جدار چاه لوله غربالی است. فرایند تولید این لوله به وسیله یک وایر و یک میله ای که نگه دارنده نام دارد، انجام می شود. وایر به کار رفته در این لوله به شکل متساوی الساقین است.

این لوله ها چون برای کار غربالی به کار می روند، کاملا واضح است که بتوانند گرد و غبار را در خود نگه دارند و اجازه ورود به آن ندهند. در این میان، به جهت اینکه لوله ها خودشان در اثر این گرد و غبارها مسدود نشوند، آن ها را به شکل V می سازند. در نتیجه، به موجب این عمل خودشان از انسداد دور می مانند. در واقع به زبان ساده با فشاری که در ته چاه حس می شود و همچنین فشار سطحی، یک جریانی از گرد و غبار رخ می دهد که طرح V شکل آن ها را از انسداد در امان نگه می دارد.

لازم به ذکر است که برای افزایش مقاومت وایر و میله از روش نورد استفاده می کنند. این عمل موجب می شود که چاه در برابر رانش و لغزش و زمین لرزه در امان بماند و در نتیجه به آن آسیبی وارد نمی شود.

استاندارد اسکرین و جنس لوله های غربال

کامل مشخص است که لوله هایی که در داخل زمین قرار می گیرند، به مراقبت بیشتری احتیاج دارند. چرا که هم فشار زمین وجود دارد و هم آب ممکن است آن ها را تخریب کند. بنابراین جنس این لوله ها را معمولا از استنلس استیل های متنوع با پوشش تیتانیوم و فلز روی می سازند.

جمع بندی

در این مقاله سعی شد شما را به طور کامل با لوله جدار چاه آشنا کنیم. بنابراین در ابتدا با این عنوان که لوله جدار چاه چیست؟ شروع کردیم و بعد به سراغ روش های تولید، انواع و کاربرد ها و در نهایت قیمت این لوله ها رفتیم. همانطور که گفته شد؛ 

در واقع لوله جدار چاه، یک پروفیل استوانه ای توخالی است که با قرار دادن آن در اعماق زمین، از آن به عنوان ابزاری به جهت پمپاژ کردن و خارج نمودن سیالات مختلف نظیر گاز، نفت و یا آب استفاده می شود. این لوله ها در دو نوع کلی فولادی و PVC (پلی اتیلن) تولید می شوند که دارای مزایای بسیار زیادی هستند. این لوله های فولادی، در ضخامت و قطرهای مختلفی در بازار به فروش می رسند. در نتیجه قیمت های متفاوتی را شامل می شوند.

شما می توانید برای اطلاع از قیمت ها و خرید انواع لوله جدار چاه، از طریق اینجا با متخصصین و کارشناسان حاضر در مجموعه همراه فلز تماس بگیرید و سفارش خود را ثبت کنید.

نظر شما