رکود شدید در بازار فولاد با افزایش ناگهانی قیمت دلار
021-79217
انتشار1401/7/18
دسته بندیمقالات لوله
نویسندهMona Shirazi
لوله مانیسمان؛ لوله ای است بدون درز و جوش خوردگی که سطح داخلی و خارجی آن کاملا یکپارچه است.
برخلاف لوله های درزدار که از طریق برش، خم کردن و جوش دادن ورق در ضخامت و سایز موردنظر تولید می شوند و ناگزیر دارای خط جوش هستند، لوله های مانیسمان از طریق کشش و نورد شمش های گرد فولادی تولید و آماده می گردند و اصلا درز و جوش خوردگی ندارند.
همین عامل باعث شده است که لوله های مانسمان در برابر تنش های فیزیکی مثل اصطکاک، ضربه، دمای بالا و تغییرات جوی بسیار مقاوم بوده و دچار ترک، نشتی یا جوانه زنی نشوند، بنابراین بهترین انتخاب برای مصرف در صنایع حساس هستند.
لوله مانیسمان برای نخستین بار در اواخر قرن 19 میلادی در آلمان توسط برادران مانیسمان تولید و از آن پس به عنوان یکی از مهمترین انواع لوله در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفت.
در واقع نام مانیسمان برای این لوله از نام تولیدکنندگان آن برگرفته شده است.
امروزه انواع لوله مانیسمان در سایزها و ضخامت های مختلف در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می گیرند.
همانطور که گفتیم به طور کلی لوله ها به دو دسته درزدار و بدون درز (مانیسمان) تقسیم می شوند، در ابتدا بهتر است با تفاوت لوله مانیسمان و لوله درزدار آشنا شویم:
مهمترین تفاوت بین این دو نوع لوله در مواد اولیه، روش ساخت، کاربرد و قیمت هریک از آنهاست، که در این بین نحوه تولید، از همه مهم تر می باشد.
همانطور که گفتیم، لوله بدون درز Seamless، از شمش فولادی ساخته می شود و هیچگونه جای درز و جوش روی سطح و داخل آن وجود ندارد. ولی لوله درزدار، welded pipe, با خم کردن ورقه های فولاد به شکل لوله و جوش دادن دو طرف طول ورقه به یکدیگر ساخته می شود، بنابراین خط جوش دارد.
مواد اولیه به کار رفته در لوله درزدار از ورق یا تسمه فولادیست، در حالی که برای ساخت لوله مانیسمان، از شمش فولادی استفاده می شود.
از نظر کاربرد هم وجود خط جوش باعث شده که لوله درزدار قابلیت تحمل فشار بالا را ندارد و در اثر تغییرات فیزیکی، شیمیایی و جوی به مرور دچار زنگ زدگی، ایجاد ترک و شکاف از محل جوش و جوانه زنی می گردد، ولی لوله مانسمان، در تمامی این شرایط مقاوم است.
از فاکتورهای دیگری که باعث تمایز این دو نوع محصول از یکدیگر شده و بسیاری از مشتریان هم بیشتر به آن توجه می کنند، تفاوت در قیمت این دو لوله است.
از آنجا که مواد اولیه و مراحل تولید لوله مانیسمان نسبت به لوله های درزدار پرهزینه تر است، قیمت آن هم بالاتر است.
در ادامه با دانستن مزایای لوله مانیسمان نسبت به لوله درزدار، بهتر میتوان به علت تفاوت قیمت بین این دو لوله پی برد.
در ادامه با عوامل موثر بر قیمت لوله مانیسمان، مزایا، نحوه تولید، کارخانه های تولید کننده لوله مانیسمان و نکات مهم دیگر آشنا می شویم.
✅ مقاله پیشنهادی: تفاوت لوله درزدار و بدون درز چیست؟
قیمت لوله مانیسمان، به عوامل مختلفی بستگی دارد که در بین آنها می توان سایز لوله، ضخامت لوله، شرایط عرضه و تقاضای بازار، کیفیت محصول، برند، کشور سازنده و بسیاری از موارد این چنینی اشاره کرد.
توجه به این نکته حائز اهمیت است که هر چه ضخامت لوله بیشتر باشد، وزن لوله و قیمت آن هم بالاتر می رود.
یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت همه محصولات و به طبع آن قیمت لوله مانسمان، نرخ ارز و شرایط بازار می باشد، به طوری که گاها باعث می شود تا قیمت ها روزانه دستخوش تغییرات قرار گیرند.
شرکت همراه فلز، مرجع قیمت گذاری در حوزه فولاد می باشد و توسط کارشناسان مجرب خود روزانه قیمت ها را در اختیار مشتریان و کاربران عزیز قرار داده و آنها را از قیمت روز مطلع می کند.
✅برای اطلاع از قیمت لوله مانیسمان می توانید به سایت همراه فلز مراجعه کنید.
تا به اینجا به صورت پراکنده به مزایای زیادی از لوله مانیسمان اشاره کردیم. برای جمع بندی میتوان گفت، بالا بودن طول عمر، استحکام بالا در برابر نیروهای خارجی، مقاومت در برابر فشار های وارده و حجم زیاد سیالات، کیفیت مناسب، شکل ثابت، وزن سبک، مقاومت در برابر تغییرات دمایی، پایین بودن هزینه تعمیر و نگهداری در بلند مدت، از مزیت های لوله مانیسمان است.
از طرف دیگر سهولت در اتصال این نوع لوله ها سبب شده تا انتخاب مناسبی برای صنایعی باشند که نحوه اتصال لوله ها فرایندی دشوار برای آنهاست و نیاز دارند از لوله هایی استفاده کنند که در زمان اتصال هیچ آسیبی نمی بینند.
همین ویژگی ها باعث شده است که روز به روز تقاضای انواع این لوله در بازار امروز رو به افزایش باشد.
لوله مانیسمان را می توان هم بر اساس جنس تقسیم بندی کرد و هم بر اساس رده.
لوله مانیسمان را براساس جنس، به سه دسته فولادی، ضخیم و استیل تقسیم می کنند، که هر کدام از این دسته ها دارای ویژگی های خاص خود هستند.
رده نیز یکی دیگر از روشهای طبقه بندی این لوله به حساب می آید.
نسبت سایز لوله به ضخامت لوله را رده می گویند.
لوله های مانسمان، در رده های 20، 40، 60، 80، 120، 160 تولید می شوند.
لوله مانیسمان رده 20، دارای ضخامت حدود 2 تا 6 میلیمتر و سایزی حدود 1 تا 12 اینچ است.
لوله مانیسمان رده 40، که به لوله مانیسمان رده سبک معروف است، در سایزهای 1 تا 12 اینچ و ضخامت 2 تا 10 میلیمتر تولید و وزن آن در برخی موارد بسته به سایز تا 500 کیلوگرم هم میرسد.
لوله مانیسمان رده 60، با قطر 8 تا 24 اینچ تولید و عرضه می شود این رده همانند دیگر رده ها بر اساس قطر و ضخامت وزن متفاوتی دارد.
لوله مانیسمان رده 80، دارای ضخامت بین 3 تا 9 میلیمتر و وزن 9 تا 150 کیلوگرم است و شباهت زیادی به رده 40 دارد.
لوله مانیسمان رده 120، یکی دیگر از انواع لوله های مانیسمان، می باشد که بر اساس ضخامت آن تا حدود 700 کیلوگرم هم می رسد.
لوله مانیسمان رده 160، دارای قطری مشابه رده های 40 و 80 است و بالاترین رده ی لوله های مانیسمان را به خود اختصاص داده که با وزنی بیشتر از رده های دیگر تولید می گرددد.
کاربرد لوله های بدون درز مانیسمان
این ویژگیهای منحصر به فرد لوله مانیسمان باعث شده است که کاربرد های گوناگونی در صنایع مختلف از جمله صنایع پتروشیمی، صنایع غذایی و دارویی، صنایع دریایی و صنعت هوانوردی داشته باشد.
از جمله کاربرد های اساسی لوله مانیسمان می توان استفاده در موتورخانه ها، خطوط انتقال بخار، خطوط انتقال و توزیع نفت، گاز و اسید، خطوط فشار قوی، خطوط هیدرولیک و سیستم های آتش نشانی، را نام برد.
در ادامه به تفکیک جنس و رده به موارد مصرف لوله مانیسمان اشاره می کنیم:
مانیسمان فولادی؛ در مصارف مختلف از جمله انتقال سیالات استفاده می شود و به منظور انتقال آب، گاز، نفت و دیگر سیالات بکار می رود.
مانیسمان ضخیم؛ برای انتقال سیال نیست و برای تولید قطعات صنعتی استفاده می شود و در ساخت فلنج، رینگ و ساخت قطعات خاص صنعتی بکار می رود.
مانیسمان استیل؛ همانطور که از نامش پیداست از استنلس استیل ساخته می شود و در صنایع غذایی و صنایع پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرد.
لوله مانیسمان رده 20؛ در پروژه های تاسیساتی ساختمان و لوله کشی های توکار، همچنین به منظور انتقال آب در آتش نشانی و برج سازی استفاده می شود.
لوله مانیسمان رده 40؛ توانایی تحمل فشار بسیار زیادی را دارد و در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و سیستم های ساختمانی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد
لوله مانیسمان رده 60، ؟
لوله مانیسمان رده 80؛ با وجود شباهت زیاد به رده 40 ، بیشتر در مکان هایی که نیاز به فشار و دمای زیاد است استفاده می شود.
لوله مانیسمان رده 120، ؟
لوله مانیسمان رده 160؟
با شناختی که از لوله مانیسمان پیدا کردیم شاید دانستن مراحل و نحوه تولید آن خالی از لطف نباشد.
در ادامه مطلب به توضیح هر کدام از این مراحل می پردازیم:
برشکاری شمش فولادی: در این مرحله بعد از ثبت سفارش مشتری، بنا به سایز و قطر مورد نظر، شمش فولادی برش داده می شود.
حرارت دهی: در این مرحله شمش را درون کوره های قوسی شکل که حرارت بسیار زیادی دارند قرار می دهند تا کاملا گرم شوند.
دستگاه لخ پرس: به کمک این دستگاه شمش از مرکز سوراخ می شود.
دستگاه اللنگاتور: در این مرحله فولاد گرم شده با استفاده از این دستگاه گرم می شود.
شلیک سمبه: در این بخش سنبه ای به طول 12 متر با سرعت داخل شمش شلیک می شود.
تاب گیری: اگر در لوله تاب دیده شود در این بخش، به از بین بردن تاب و صاف کردن آن می پردازیم.
جدا کردن سمبه: در این مرحله سنبه از داخل لوله خارج می شود.
مرحله کروی: در این مرحله سر و ته لوله که تیز شده بریده می شود و به حالت گرد در می آید.
کشش لوله فولادی: در این بخش لوله به اندازه های مختلف که تا 24 متر می رسد، کشیده می شود.
خنک شدن لوله: در این مرحله با استفاده از آب و با فرایندی مخصوص به خنک کردن لوله می پردازند.
آزمایش یا تست: در این مرحله لوله را به کمک کامپیوتر تست می کنند تا ضایعات از مابقی جدا گردد.
کونیک شدن دو سر لوله: در این مرحله سر و ته لوله به دلیل تسهیل امر جوشکاری با دستگاه کونیک و صاف می شود.
سمباده کاری و پولیش کاری سطح لوله: این مرحله برای لوله های صادراتی انجام می شود، در این بخش برای جلوگیری از زنگ زدگی لوله بوسیله روغن پولیش می شود.
بستن لوله ها: لوله ها معمولا به شکل شش ضلعی و با تسمه محکم بسته و آماده بارگیری می شوند.
شرکت های تولید کننده لوله مانیسمان در ایران
تعداد شرکت های تولید کننده لوله مانیسمان در ایران، به دلیل روش خاص تولید، بسیار محدود است.
در ادامه نام 7 تولید کننده برتر در زمینه ساخت لوله های بدون درز ذکر می شود که مطابق با استاندارد های بین المللی به فعالیت در این حوزه می پردازند و در این عرصه چرخه های تولید و اقتصاد کشور را به حرکت درآورده و به اقتدار و استقلال ایران عزیزمان کمک های شایسته ای می کنند.
در این مقاله سعی شد به کلیه سوالات مانند اینکه لوله مانیسمان چیست؟ چگونه تولید می شود و چه کاربرد و مزایایی دارد؟ عوامل موثر بر قیمت آن و سوالات زیاد دیگری پاسخ داده شود.
✅شرکت همراه فلز تضمین میکند که با تیمی متعهد و متخصص، شما را در کلیه مراحل خرید، از مشاوره و انتخاب محصول تا ثبت سفارش و تحویل کالا همراهی کند.
شرکت همراه فلز آسیا، در سال 1397، با هدف خرید، فروش و توزیع تمامی مقاطع فولادی و تجهیزات مربوطه تاسیس گردید؛ ایجاد چرخه و زنجیره حیات صنعت فولاد و مشتقات آن در داخل کشور، رونق بخشیدن به تولید داخلی با تامین بازار داخل و خارج، ارائه مشاوره تخصصی و کسب رضایت از مشتریان، ارسال محصول به سراسر دنیا و فعالیت و رقابت پاک و سالم، از اهداف سازمانی تیم همراه فلز، جهت حرکت به سوی کارآمدترین و موفقترین شرکت ایرانی با قابلیت بازاریابی و فروش در سطح بین المللی است
021-79217
خدمات مشتریان (داخلی 999)
آدرس شرکت: تهران، میدان هفت تیر، کوچه پشت مشهدی، نبش مروارید، پلاک 4
آدرس انبار: تهران، شورآباد، خیابان صنعت 10 ( 5 جنوبی ) ،انتهای خیابان
ساعت کاری شرکت: شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 الی 17پنجشنبه از ساعت 9 الی 13