لوله گالوانیزه چیست؟ 10 نکته مهم در مورد لوله گالوانیزه

لوله گالوانیزه چیست؟ 10 نکته مهم در مورد لوله گالوانیزه

انتشار1401/2/6

دسته‌بندیمقالات لوله

نویسندههمراه فلز

در این مقاله از همراه فلز قصد داریم به معرفی لوله گالوانیزه بپردازیم و خوانندگان عزیز را با تمام بخشهای مرتبط به لوله گالوانیزه مانند انواع، کارخانه‌های تولید کننده، مزایا و معایب و عوامل موثر بر قیمت لوله گالوانیزه آشنا کنیم، ولی قبل از شروع توضیحات درمورد لوله گالوانیزه، بهتر است ابتدا بدانیم که اصلا گالوانیزه چیست؟ 

گالوانیزه به فلزی گفته می‌شود که سطح آن با لایه‌ای نازک از فلز روی پوشیده شده است. این پوشش برای محافظت از آهن و فولاد در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی بسیار موثر عمل می‌کند. همچنین با این عمل که به آن گالوانیزاسیون گفته می‌شود مقاومت و طول عمر آهن به طور چشم‌گیری افزایش می‌یابد، عمل گالوانیزاسیون به دو روش گرم و سرد انجام می‌شود و روش گرم آن رایج‌تر و قدیمی‌تر می‌باشد. 

دوست عزیز می توانید قیمت انواع لوله گالوانیزه کارخانه های بزرگ را در سایت همراه فلز ببینند و جهت مشاوره و خرید با کارشناسان همراه فلز در ارتباط باشید. 

✅ قیمت انواع لوله درزدار و بدون درز

لوله گالوانیزه چیست؟ 

به لوله‌ فلزی که سطح آن‌ با فلز روی پوشش داده شده است را، لوله گالوانیزه می‌گویند، این لوله‌ها از نوع لوله‌های درزدار محسوب می‌شوند. لوله‌های درزدار به این صورت تولید می‌شوند که ورقه‌های آهنی را با دستگاه مخصوص خم می‌کنند و به شکل لوله در می‌آورند و سپس محل اتصال آن‌ها را به هم جوش می‌دهند. 

لازم به ذکر است که لوله‌های گالوانیزه کمک چشم‌گیری به آسان‌تر شدن زندگی بشر کرده‌اند و در صنایع مختلف مانند آب، گاز، بخار، هوا و سایر صنایع مانند ساختمان‌سازی، کشاورزی و… استفاده می‌شوند. 

این لوله‌ها به دلیل داشتن لایه‌ای از فلز روی قیمت بالاتری دارند، اما نکته قابل تامل این است که دادن هزینه بالاتر برای این لوله‌ها کاملا اقتصادی و به‌صرفه است زیرا عمر آن‌ها بسیار طولانی‌تر از لوله‌های معمولی است و در نتیجه می‌توانید در دراز مدت از آن‌ها استفاده کنید. 

معمولا طول لوله‌های گالوانیزه 6 متر می‌باشد و ابتدا و انتهای آن‌ها رزوه (شیار و دنده جهت اتصال) شده است. 

✅ مقاله پیشنهادی: تفاوت لوله درزدار و بدون ‌درز چیست؟  

برخی از ویژگی‌های لوله‌های گالوانیزه 

  1. جنس این لوله‌ها از آهن سفید نورد یا فولاد نرم است. 
  2. دنده‌های این لوله‌ها طبق استانداردهای NPT برای اتصال طراحی شده‌است. 
  3. قطر داخلی لوله‌های گالوانیزه بین 1.2 تا 6 اینچ می‌باشد. 
  4. دارای ضخامتی بین 2 تا 2.5 اینچ می‌باشند. 
  5. در برابر ضربه مقاومت نسبتا بالایی دارند. ( اما این مقاومت در برابر ضربه نسبت به سایر لوله‌ها کمتر است) 

انواع لوله گالوانیزه 

لوله‌های گالوانیزه در اندازه‌ها و وزن‌های مختلفی تولید می‌شوند و براساس جنس، وزن، نوع تولید و… انواع مختلفی دارند که در ادامه این مطلب به آنها اشاره می‌کنیم. 

انواع لوله گالوانیزه از نظر جنس 

لوله گالوانیزه آهنی 

لوله‌های گالوانیزه آهنی از آهن سفید نورد داده شده ساخته می‌شوند و معمولا به رنگ خاکستری می‌باشند. نحوه تولید آن‌ها به این صورت است که ورقه‌های آهنی را با دستگاه درزجوش به هم وصل می‌کنند.لوله‌های گالوانیزه آهنی معمولا با پیچ‌های دنده‌ای به یکدیگر متصل می‌شوند.توجه داشته باشید که بعد از درزدار کردن این لوله‌ها آن‌ها را گالوانیزاسیون می‌کنند. 

✅ قیمت روز لوله مانیسمان اهواز

✅ لوله مانیسمان دقیق کاوه

✅ آخرین قیمت لوله مانیسمان چین

لوله گالوانیزه فولادی 

لوله گالوانیزه فولادی از فلز نرم ساخته شده‌ است و نسبت به لوله‌های گالوانیزه آهنی سبک‌تر است، برای ساختن این لوله‌ها ورقه‌های فولادی را از درون دستگاه مخصوص با فشار زیاد عبور داده و سپس ورقه‌ها را جوش می‌دهند و درز را ایجاد می‌کنند. بعد از طی شدن این مراحل عمل گالوانیزاسیون را انجام می‌دهند. 

لوله‌های گالوانیزه فولادی در مقابل اسید نسبت به لوله‌های گالوانیزه آهنی حساس‌تر هستند و می‌توان گفت هر اسیدی که به چدن آسیب برساند به این لوله‌ها هم آسیب می‌رساند. 

 

             

 

انواع لوله‌های گالوانیزه از نظر وزن 

لوله گالوانیزه سبک 

لوله‌های گالوانیزه سبک هم از داخل و هم خارج با روی پوشش داده می‌شوند و پوشش روی آن‌ها معمولا نسبت به دو نوع متوسط و سنگین کم‌تر است. سایز این لوله‌ها بین1.2 تا 4 اینچ می‌باشد. این لوله‌ها به علت سبک بودن و داشتن اندازه‌های متنوع در صنعت و ساخت انواع سازه بسیار پرکاربرد هستند. 

لوله گالوانیزه متوسط و سنگین 

لوله‌های گالوانیزه سنگین با ضخامتی بالاتر از 3 میلی‌متر دارای سایزهای متفاوتی از 1.2 تا 8 اینچ می‌باشند و در صنایع مختلف مانند آبرسانی و ساخت سازه‌هایی مانند پل استفاده می‌شوند. این لوله با روکش روی ضخیم‌تر و وزن بالاتر نسبت به نوع سبک مقاومت بیشتری نیز دارد. 

  مقاله پیشنهادی: لوله چیست؛ آشنایی با انواع لوله و کاربردهای آن  

آیا می توانید از لوله گالوانیزه برای انتقال آب استفاده کنید؟

فولاد گالوانیزه در نهایت شروع به خوردگی می کند و می تواند خطری برای آب آشامیدنی ایجاد کند که در دراز مدت آن را برای آب آشامیدنی ناامن می کند. مشکل پوشش روی نیست، بلکه سرب و کادمیوم است، دو فلز سنگینی که به دلیل فرآیند گالوانیزه شدن می‌توانند در روی وجود داشته باشند.

نویسنده تیم همراه فلز

نظر شما