مزایا و معایب ورق سیاه

مزایا و معایب ورق سیاه

انتشار1401/4/11

دسته‌بندیمقالات ورق

نویسندههمراه فلز

ورق ها امروزه در دنیای مدرن و ساخت و ساز از اهمیت زیادی برخوردار هستند، این محصولات که به تازگی مورد توجه سازندگان و همچنین پروژه های مختلف تجاری و صنعتی قرار گرفته اند، دارای مدل های متنوعی هستند که هر کدام از آن ها فرآیند ساخت مخصوصی داشته و دارای ویژگی های منحصر به فردی نیز می باشند. در میان ورق های مختلف، ورق سیاه از مهم ترین و پرکاربرد ترین ورق ها بوده که در صنایع مختلف کاربردهای متفاوتی دارد. 

به طور کلی می توان گفت که ورق های آلیاژی، ویژگی ها و کاربردهای زیادی دارند و در بخش های متنوع صنعت از آن ها استفاده می شود. در این بخش از سری مقالات همراه فلز قصد داریم شما را با یکی از پرکاربردترین ورق ها، یعنی ورق سیاه آشنا کرده و مزایا و معایب آن را برای شما بازگو کنیم. چنانچه می خواهید اطلاعات مفیدی در زمینه کاربردها و همچنین ویژگی های این نوع ورق داشته باشید، این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید. 

همراه فلز، دارای سال ها سابقه درخشان در زمینه تولید و توزیع انواع ورق ها بوده است و بهترین و باکیفیت ترین ورق ها را با پایین ترین قیمت ها به بازار ارائه می دهد. جهت استعلام قیمت و خرید انواع ورق سیاه (st37) کافیست اینجا را کلیک کنید و یا با دفتر پشتیبانی همراه فلز، با شماره تلفن 79217-021 تماس حاصل فرمایید.

 

انواع مختلف ورق های فلزی 

ورق های فلزی دارای انواع مختلفی هستند و هر کدام از آن ها دارای ویژگی های مخصوص به خود می باشند. این ورق ها به وسیله کارخانه های مختلفی در ایران تولید می شوند و هر کدام نیز با مشخصات و ضخامت های مخصوصی روانه بازار می شوند. در این بخش سعی داریم به بررسی مختصر انواع ورق های فلزی بپردازیم و ویژگی های هر کدام را بیان کنیم. پس از آن به معرفی ورق سیاه پرداخته و مزایا و معایب آن را برای شما بازگو خواهیم کرد. 

انواع ورق های فلزی عبارتند از: 

ورق های گالوانیزه 

این ورق ها، یکی از ورق های فلزی پر اهمیت هستند که مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارند. اغلب ورق های فلزی، اگر در برابر خوردگی قرار گیرند، دچار آسیب خواهند شد. اما امروزه به این نتیجه رسیده اند که با گالوانیزه کردن این ورق های فولادی، طول عمر آن ها بیشتر شده و مقاومت آنها نیز در مقابل خوردگی افزایش می یابد. بنابراین از مزایای این ورق می توان به استحکام زیاد آن ها اشاره نمود و مقاومت خوبی که نسبت به محیط های مرطوب و اسیدی دارند. 

✅برای استعلام بهترین قیمت ورق گالوانیزه روی لینک کلیک کنی د.

 

ورق های روغنی 

این ورق ها که به ورق های روغنی نیز مشهور هستند به وسیله فرآیند نورد سرد تولید می شوند. یکی از کاربردهای اصلی ورق روغنی، در تولید ورق های گالوانیزه است. این ورق های روغنی دارای ظاهری بسیار زیبا و شفاف می باشند و به همین دلیل در بخش های سطحی قطعه های مختلف، از آنها استفاده می کنند. از مزایای این نوع ورق ها می توان به رنگ پذیری، مقاومت بالا در برابر فشار و همچنین تولید در اندازه های مختلف اشاره نمود. 

✅برای دیدن لیست فروش ورق روغنی به قیمت درب کارخانه د ر سایت همراه فلز، روی لینک کلیک کنید.

 

ورق های اسید شوئی 

پس از تولید ورق سیاه، به منظور زدودن چربی­ها و اکسیدها از روی سطح ورق، آنها را با نوعی اسید (معمولاً اسید کلریدیک) شست­وشو می­دهند. ورقی که به دست می‌آید دارای سطحی صیقلی، شفاف و تمیز است. این ورق به نام ورق اسیدشور یا ورق اسیدشوی هم شناخته می‌شود. 

لیست آخرین قیمت انواع ورق اسیدشویی بهترین کارخانه ها  

 

ورق های رنگی 

ورق های رنگی همان ورق گالوانیزه هستند که دارای پوشش رنگی می باشند. از این ورق ها برای ساختن سقف سوله ها، شیروانی ها و آلاچیق ها استفاده می شود. 

✅پایین ترین قیمت انواع ورق رنگی به صورت رول و شیت را در این صفحه ببینید و از تخفیفات و فروش ویژه ما استفاده کنید.

 

ورق های آج دار 

این محصولات، یکی از رایج ترین انواع ورق ها در بازار محسوب می شوند که از ورق های صیقلی در آن استفاده می شود و دیگر مشکل لغزندگی برای افراد و یا وسایل در مکان های مختلف نظیر پل ها ایجاد نخواهد کرد. 

✅کارشناسان فروش ما به صورت روزانه آخرین قیمت ورق آجدار را در سایت همراه فلز بارگذاری می کنند.

 

ورق سیاه 

ورق های سیاه که موضوع اصلی این مقاله نیز هست، یکی از پرکاربردترین نوع ورق ها بوده که در صنایع مختلف از آن استفاده می شود. این نوع ورق به وسیله فرآیند نورد گرم تولید می شود. در بخش بعدی مراحل تولید این نوع ورق را برای شما بازگو خواهیم کرد. 

✅جهت استعلام قیمت و خرید انواع ورق st37 (ورق سیاه) به صورت رول و شیت از این صفحه دیدن کنید.

 

انواع ورق های سیاه 

ورق سیاه بر طبق ترکیبات مواد، شکل ظاهری و همچنین کاربرد به چند دسته مختلف تقسیم بندی می شود که از میان آن ها می توان به ورق سیاه کویل که به آن کویل، کلاف و رول شده هم می گویند، ورق فابریک و یا شیت اشاره نمود. هر کدام از این نوع ورق ها دارای ویژگی هایی هستند که در این بخش به آن ها اشاره می کنیم:  

  • ورق کویل:

    این نوع ورق ها به صورت رول شده در بازار موجود هستند و عرض آن ها بین هزار تا دو هزار میلی متر است. ضخامت این نوع ورق بین 1.5 میلی متر تا 15 میلی متر بوده و طول آن نیز نامحدود است. 
  • ورق شیت:

    ورق سیاه شیت و یا فابریک نیز در ضخامت های بالا تولید می گردد. این ضخامت از 15 میلی متر شروع شده و در ابعاد مختلف ساخته می شود. از رایج ترین ابعاد این ورق ها 1000 * 2000، 1250* 2500، 1000*6000 ، 2000* 6000، 2000 * 12000 است که بیشترین کاربرد در صنایع را دارند.

    ورق های سیاه اغلب در دو گرید معروف به تولید می رسند که به آن ها گرید St52 و St37 می گویند. حروف اختصاری این گریدها برگرفته از زبان آلمانی است. St مخفف Strength، به معنای استحکام و بیانگر تنش نهایی است. پس از St یک عدد می­باشد که پس از ضرب در عدد 10حداقل استحکام کششی یا تنش نهایی برحسب نیوتن بر میلی متر مربع بدست می­آید. 

 

 

تولید و ساخت ورق سیاه

فرآیند تولید ورق های سیاه 

این ورق های فلزی با ضخامت های کم به وسیله نورد گرم تولید می شوند که اصطلاحا به آن ها ورق سیاه گفته می شود. یکی از علل استفاده از این اصطلاح به دلیل روش تولید آن است که ورق در آن به دلیل قرارگیری در دمای بالا، مات می شود. مراحل تولید این نوع ورق بسیار ساده بوده که در این بخش آن را برای شما به طور مختصر توضیح خواهیم داد:

در ابتدا تختالی که در این روش تولید می شود را در کوره ریخته و آن را تحت دمای بالا قرار می دهند. بعد از خروج این مواد یک لایه پوسته اکسیدی بر روی آن ایجاد خواهد شد. برای اینکه این پوسته اسیدی را از بین ببرند، آن را پوسته شویی می کنند. پوسته شویی تاثیر بسیار زیادی در افت دمای مواد داشته و پس از آن مرحله نورد خشن را بر روی تختال انجام می دهند. در این مرحله، مواد را چند بار از میان غلتک ها عبور داده تا کم کم به ابعاد مد نظر برسند. در طول این عملیات، چندین بار به محیط حرارت انتقال داده تا ضخامت تختال حدود 15 الی 30 درصد کاهش پیدا کند. بعد از آن، ورق ها را وارد نورد نهایی می کنند. این بخش متشکل از 5 الی 7 قفسه بوده که در آن ضخامت تختال ها به به مقدار مورد نظر می­رسد. هر چند که ابعاد ورق های سیاه متفاوت هستند و از یک میلی متر تا 10 سانتی متر در بازار وجود دارند، اما بسته به نوع سفارش مشتری، آن ها را تولید می کنند. 

 

مشخصات ورق های سیاه 

همه ورق هایی که با نورد گرم تولید می شوند دارای مشخصاتی هستند که این مشخصات خاص خود محصول می باشد. این عناصر را آنالیزهای شیمیایی و همچنین خواص مکانیکی مشخص می کند. تمامی محصولات فولادی باید بنا به استانداردهای مخصوصی تولید و توزیع شوند. استاندارد ورق های سیاه نیز DIN 17100 و یا BS EN 10025 است که در آن عنصر کربن، فسفر، منگنز،گوگرد و نیتروژن به مقدار مشخصی، تعیین شده است. میزان این عناصر در واقع به ضخامت محصول بستگی دارد. 

 

مزایا و معایب ورق سیاه 

ورق سیاه نیز همانند سایر ورق های فولادی و فلزی دارای مزیت ها و معایبی هستند. در این بخش از همراه فلز قصد داریم مزایا و معایب مهم این محصول را برای شما یادآوری کنیم: 

مزایای ورق سیاه 

این ورق مزیت های زیادی دارد که مهم ترین آن ها انعطاف پذیری است. ورق سیاه دارای انعطاف پذیری بسیار خوبی بوده و می توان آن را به راحتی خم نمود. از دیگر ویژگی های این نوع ورق موارد زیر را می توان نام برد:  

  • زمان کم برای تولید، برش و همچنین استفاده از ورق سیاه 
  • کاربردهای گسترده و متنوع در صنایع مختلف 
  • قیمت بسیار مناسب نسبت به ورق روغنی 

معایب ورق سیاه 

در کنار مزیت هایی که این نوع ورق دارد، با معایبی نیز همراه است که یکی از آن ها صیقلی نبودن سطح ورق است. در واقع از دیدگاه برخی از صنعتگران، صیقلی نبودن سطح ورق سیاه یکی از نقاط ضعف استفاده از این نوع ورق است. از دیگر معایب این محصول عبارت است از:  

  • ورق های سیاه نسبت به سایر محصولاتی که با نورد سرد تولید می شوند، دارای استحکام کمتری بوده و در نتیجه نسبت به آن ها ماندگاری مطلوبی نخواهند داشت. 
  • این ورق ها دارای سطح خشنی هستند که در برخورد با دست و یا بدن، می توانند موجب آسیب شوند. 

 

کاربرد ورق های سیاه 

ورق سیاه همانطور که گفته شد دارای کاربردهای فراوانی است که ما مهم ترین آن ها را برای شما بازگو خواهیم کرد:  

  1. کاربرد در گارد ریل ها و همچنین تجهیزات ترافیکی 
  2. کاربرد در مقاطع مختلف فولادی مانند ناودانی ها، سپری ها و نبشی ها 
  3. ساخت ورق های پانچ 
  4. ساخت تسمه ها و انواع زهوارهای فولادین 
  5. در صنعت کشتی سازی و ساخت تجهیزات مختلف دریایی 
  6. مخازن و تانک های ذخیره سازی مشتقیات نفت 

در واقع محصولات مختلفی با استفاده از ورق های سیاه تولید می شوند که با ضخامت این ورق رابطه مستقیمی داشته و نقش مهمی را در ساخت انواع محصولات ایفا می کند. 

 

کاربرد ورق سیاه

 

 

کارخانجات تولیدکننده ورق سیاه 

در ایران کارخانه های زیادی اقدام به تولید این نوع ورق کرده اند که بعضی از آن ها به دلیل کیفیت بالای محصولات، مشهور شده اند و قادر به صادرات نیز هستند. از جمله آن ها می توان کارخانه فولاد مبارکه اصفهان، کارخانه اکسین خوزستان، مجتمع فولاد سبا، فولاد گیلان و همچنین فولاد کاویان را نام برد. هر کدام از این کارخانه ها ورق سیاه را با مشخصات خاصی تولید می کنند که در بخش بعدی به بررسی آن ها پرداخته ایم:  

  • کارخانه تولید ورق سیاه فولاد مبارکه اصفهان، که از مهم ترین تولیدکنندگان این نوع ورق در ایران می باشد، در 75 کیلومتری اصفهان قرار گرفته است. این کارخانه دارای خطوط تولید شمش های فولادی بوده و این شمش ها را به ورق های فولادی تبدیل می کند. این کارخانه بزرگ دارای 30 سال سابقه در زمینه تولید انواع ورق های فولادی بوده و ظرفیت ساخت حدود 11 میلیون تن را در سال دارد. ورق های سیاه تولید شده در این کارخانه اغلب دارای ضخامت های 2 و 2.5 میلی متر و و عرض 1 تا 1.25 میلی متر است. لازم به ذکر است که این کارخانه نسبت به سفارش مشتریان، ورق ها را در ابعاد متفاوت نیز تولید خواهد کرد. 

✔️ قیمت روز ورق سیاه فولاد مبارکه 

 

  • کارخانه ورق کاویان که در جاده اهواز و خرمشهر واقع شده است، در سال 1372 تاسیس شد. این کارخانه در تولید پل های فلزی، بدنه های کشتی، واگن و مخزن ها فعالیت دارد و از اسلب های نازک آن نیز برای ساخت انواع فلنج، کوپلینگ و چرخ دنده استفاده می شود. این مجموعه ورق سیاه را با ضخامت های 8 الی 40 میلی متر و عرض 1.25 یا 1.5 میلی متر تولید می کند. 

 

  • کارخانه فولاد اکسین خوزستان نیز در 10 کیلومتری اهواز واقع شده است. این کارخانه دارای تجهیزات بسیار مدرنی بوده که باعث شده ورق های بسیار باکیفیتی تولید کند. میزان ظرفیت این مجموعه، بیش از یک میلیون تن به صورت سالیانه بوده است. ورق هایی که این کارخانه تولید می کند، ضخامت بالای 40 میلی متر و عرض 2 متری دارند.‌ 

✔️ ورق سیاه فولاد اکسین به قیمت درب کارخانه 

 

  • کارخانه فولاد گیلان در جاده سراوان، یکی دیگر از مجموعه های معتبر تولید محصولات فولادی در ایران بوده که در سال 1382 تاسیس شد. محصولات این برند در صنایع خودروسازی، ساختمان سازی و همچنین لوله سازی به کار می رود. ظرفیت تولید سالانه این مجموعه حدود 2.5 میلیون تن بوده است. ضخامت ورق های سیاه تولید شده توسط این کارخانه، بین 2 الی 17 میلی متر و عرض آن ها نیز بین 0.6 الی 1.42 متر است. 

✔️ بهترین قیمت ورق سیاه گیلان 

 

 

کارخانه تولید ورق سیاه

عوامل موثر بر قیمت ورق سیاه 

امروزه با توجه به نوسانات قیمت دلار و ارز و اوضاع اقتصاد ایران، همه محصولات دچار نوسان می شوند و در واقع قیمت امروز آن ها با دیروز متفاوت است و هیچ محصولی دارای قیمت ثابتی برای مدت طولانی نخواهد بود. این امر در ورق های سیاه هم صدق می کند. بنابراین عواملی وجود دارند که بر قیمت این ورق تاثیر زیادی دارند که یکی از آن ها نوسانات ارز و دلار است. دیگری نیز، ضخامت خود محصول بوده که ممکن است در قیمت آن تغییراتی ایجاد کند.

چنانچه یک محصول مشابه در کارخانه های مختلف، دارای قیمت های متفاوتی باشد، باید در مورد ضخامت آن ها اطلاعات دقیقی به دست آورید، چرا که مسلما این دو محصول دارای اختلافاتی در ضخامت خواهند بود. لازم به ذکر است که در هنگام خرید ورق های سیاه علاوه بر ضخامت، به وزن ورق، طول ورق و همچنین گرید آن توجه کنید. چرا که هر کدام از این عوامل اگر دچار تغییر شوند، بر قیمت نهایی این محصول تاثیرگذار خواهد بود. 

مقاله پیشنهادی: 10 عامل موثر و تعیین کننده در قیمت روز ورق سیاه در بازار  

 

سخن آخر 

ورق های سیاه یکی از انواع ورق هایی هستند که در صنایع مختلف کاربردهای زیادی دارند. این ورق ها در ضخامت های مختلفی در کارخانه های مهم ایران تولید می شوند. از مهم ترین کارخانه های تولید ورق سیاه می توان کارخانه فولاد مبارکه اصفهان را نام برد که محصولات فولادی بسیار باکیفیتی را به بازار عرضه می کند. یکی از مهم ترین مزیت های ورق سیاه، انعطاف پذیری بالای آن است. این محصول قابلیت خمش بسیار خوبی داشته و به همین دلیل در صنعت بسیار پرکاربرد می باشد. 

همراه فلز دارای سال ها سابقه در زمینه تولید انواع ورق ها می باشد و این محصولات فولادی را با قیمت بسیار مناسبی در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. این روزها به دلیل نوسانات بازار و بالا رفتن قیمت آهن آلات و ورق‌آلات، بهتر است پیش از ثبت سفارش در هر مجموعه ای، ابتدا قیمت محصول را استعلام بگیرید. حال برای اینکه این نوع ورق را در طول های مختلف سفارش دهید، کافیست به وب سایت همراه فلز مراجعه نموده و پس از استعلام قیمت، محصولات مورد نظر خود را خریداری کنید. 

با همراه فلز دیگر نگران کیفیت و قیمت ها نباشید، چرا که این مجموعه در کشور ایران توانسته است، جایگاه معتبری را به خود اختصاص دهد و محصولات مختلف خود را به اقصی نقاط ایران ارسال کند. با خرید ورق سیاه از همراه فلز می توانید یک انتخاب بسیار سنجیده داشته باشید و از خرید خود مطمئن شوید.

نظر شما