میلگرد آجدار و انواع و کاربرد آن چیست؟

میلگرد آجدار  و انواع و کاربرد آن چیست؟
انتشار:1401/2/10
دسته‌بندی:میلگرد
نویسنده:همراه فلز

میلگرد آجدار چیست؟ برای پاسخ به این سوال شاید لازم باشد اول بدانیم میلگرد چیست و چند نوع میلگرد داریم؟ و بعد به این سوال بپردازیم، اگر قرار باشد یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین تکیه‌گاه‌ها در بالا بردن مقاومت سازه را نام ببریم، قطعا میلگرد رتبه‌ی برتر را به خود اختصاص می‌دهد. 

میلگرد یا آرماتور؛ فولادی است به شکل میله، کابل یا مش که در سایزهای مختلف تولید و در بتن‌ریزی مورد استفاده قرار می‌گیرد، میلگرد را از جهت شکل ظاهری می‌توان به دو گروه میلگرد ساده و آجدار تقسیم‌بندی کرد، که میلگرد آجدار بیشترین کاربرد را دارد. 

همه محصولات فولادی در جایگاه خودشان نقش مهمی برای صنایع علی الخصوص ساخت و ساز ایفا می‌کنند و قطعا میلگرد آجدار نیز از این موضوع مستثنی نیست. در این مقاله از همراه فلز علاوه بر اینکه به سوال میلگرد آجدار چیست پاسخ داده می‌شود، به معرفی انواع میلگرد آجدار، روش تولید، کارخانه‌های سازنده و عوامل موثر بر قیمت آن نیز پرداخته می‌شود. 

میلگرد آجدار چیست؟ 

میلگرد آجدار؛ با هدف بالا بردن مقاومت و افزایش استحکام بتن تولید می شود که روی سطح آن برآمدگیهای منظم کوتاه و بلندی به نام آج وجود دارد، آج‌ روی این نوع آرماتور باعث می‌شود اتصال خوبی بین میلگرد و بتن به وجود بیاید و سازه، در برابر ضربات و زلزله مقاومت بالایی از خود نشان دهد. به طور کلی، از آنجا که خاصیت خمش و شکسته شدن نوع آجدار میلگرد، در مقایسه با نوع بدون آج کمتر است، در سازه‌های سنگین مانند پل از این نوع آرماتور استفاده می‌گردد.

علت نامگذاری میلگرد آجدار 

کفش‌های آجدار زمستانی را یادتان می‌آید؟ تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا کف کفشهای زمستانی آجدار هستند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که فرو رفتگی و برآمدگی‌‎های موجود در کف این کفش باعث نگهداری فرد و جلوگیری از زمین خوردن در برف می‌شود، میلگرد آجدار هم به همین صورت است، اما در سطحی وسیع تر. در واقع دلیل اینکه به این پروفیل، میلگرد آجدار می‌گویند این است که سطح آن دارای قسمت‌هایی است که به طور منظم کوتاه و بلند می‌شود (به آنها آج می‌گویند) و باعث اتصال و چسبندگی بیشتر فولاد و بتن می‌گردد. 

جهت استعلام موجودی و قیمت میلگرد آجدار روی لینک کلیک کنید یا با شماره 79217-021 تماس بگیرید تا کارشناسان همراه فلز شما را راهنمایی کنند.

چرا میلگرد را آجدار می‌کنند؟ 

سوالی که ممکن است در ذهنتان شکل بگیرد این است که علت آجدار شدن میلگرد چیست؟ از آنجایی که فولاد مقاومت کششی بالایی دارد از میلگرد درون بتن استفاده می‌شود تا ضعف بتن را جبران کند، به این ترتیب بتن مسلح می تواند نیروهای کششی بالاتری را تحمل کند. 

ولی همانطور که می‌دانید چسباندن دو سطح صاف که یکی از آنها هم صیقلی باشد کار بسیار سختی است و ریسک ریزش را بسیار بالا می‌برد، حال اگر یکی از این دو سطح فولاد و دیگری بتن باشد، برای چسبیدن این دو سطح به یکدیگر نیاز به ترمزهایی داریم که بتواند این دو را در کنار هم به صورت مسالمت آمیز نگه دارد! به همین دلیل برای اینکه میلگرد درون بتن بتواند به خوبی با بتن چسبندگی داشته باشد و با بتن درگیر شود باید سطح آن آجدار باشد تا مانع از بیرون کشیده شدن میلگرد از داخل بتن شود. 

انواع میلگرد آجدار

انواع آج میلگرد آجدار 

از لحاظ ظاهری شکل آج های میلگرد آجدار به سه شکل زیر است:  

  1. آج مارپیچ 
  2. آج جناقی 
  3. آج مرکب 

اگر میلگردها را از نظر سختی تقسیم بندی کنیم به دو دسته نیمه سخت و سخت تقسیم بندی می‌شوند که دو مدل مارپیچی و جناقی، در دسته نیمه سخت و آجدار مرکب، در دسته میلگرد سخت قرار می‌گیرند. همچنین میلگرد آجدار به دلیل سطح کیفی متفاوتی که دارد از نظر درجه‌بندی سطح استاندارد به سه گرید: A2 و A3 و A4 طبقه بندی می‌شود. لازم به ذکر است که نوع A3 و A4 که بالاترین استحکام را در خود دارند، در ساخت و ساز اسکلت‌های فلزی بسیار پرکاربرد‌تر از میلگرد A2 هستند، البته میلگرد A2 نیز در جایگاه خود بسیار کارایی دارد اما به دلیل اینکه سطح آج آن کمتر است و قابلیت خم شدن و جوشکاری زیادی دارد، از آن برای ساخت رابیتس استفاده می‌شود، در ادامه‌ی مطلب به توضیح این موارد بیشتر می‌پردازیم. 

انواع میلگرد از نظر شکل ظاهری 

انواع میلگرد آجدار 

  • میلگرد آجدار A2 
  • میلگرد آجدار A3 
  • میلگرد آجدار A4 

میلگرد آجدار A2 

همانطور که در بالا اشاره کردیم میلگرد A2 نوعی از میلگرد است که به جهت قابلیت شکل پذیری و خم شدن در صنعت بسیار مورد توجه است، اما سوالی که پیش میاید این است که دلیل این انعطاف پذیری میلگرد A2 چیست؟ میزان کم کربن مورد استفاده در این نوع پروفیل قابلیت انعطاف‌پذیری و خمیده شدن آن را افزایش می‌دهد. انواع شکل‌های میلگرد A2 به دلیل فرم ساختاری آن فنری و موازی هستند و علاوه بر اینکه در ساخت خاموت و رابیتس مورد استفاده قرار می‌گیرند، در صنعت جوشکاری نیز حرفی برای گفتن دارند. 

  • استحکام کششی میلگرد آجدار : A2 5000 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع 
  • استحکام تسلیم میلگرد آجدار : A2 3400 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع 

میلگرد آجدار A3 

اگر نوعی از میلگردهای سخت را دیدید که آج‌های آن به صورت جناقی بودند و البته سختی آنها و انعطاف کمترشان به چشمتان خورد، بدانید که شما با یک میلگرد آجدار A3 روبه رو هستید. این میلگرد که محبوب قلبها در صنعت ساختمان سازی است، در ستون و تیرها استفاده می‌شود و پایه و بنیان کار را نگه می‌دارد. تنها موردی که در زمان استفاده از این میلگرد محدودیت ایجاد می کند این است که نمی‌شود روی آن جوشکاری انجام داد و در زوایای سخت و تند قابل استفاده نیست. 

  • استحکام کششی میلگرد آجدار: A3 6000 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع 
  • استحکام تسلیم میلگرد آجدار: A3 4000 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع 

میلگرد آجدار A4 

به روزترین نوع استاندارد میلگردهای آجدار، میلگرد A4 است که شکل آج‌های آن به صورت مرکب است، این پروفیل که مقاومت بسیار بالایی دارد موجب می‌شود که سازه مقاوم‌تر شود و سازه را محکم‌تر کند، سختی این پروفیل و کیفیت بالایی که دارد آن را در زمره‌ی میلگردهای نسبتا گران قیمت قرار داده است.

آشنایی با میلگرد ساده

یکی از پرکاربردترین پروفیل های فولادی، میلگردهای ساده هستند که البته در برابر میلگردهای آجدار تفاوت های گسترده ای از جمله در زمینه ی کاربرد و استحکامشان دارند. حداقل استحکام تسلیم بر روی میلگردهای ساده 2400 کیلوگرم بر سانتی مترمربع و کمترین استحکام کششی آنها 3600 کیلوگرم بر بر سانتی مترمربع می باشد که یکی از تفاوت های عمده ی آن با میلگرد آجدار است.

قیمت امروز میلگرد ساده

موارد استفاده میلگردهای ساده

این میلگردها بخش وسیعی از کاربردشان در صنایع است. جوشکاری و موارد مربوط به آهنگری یکی از بخش های مهم صنعتی است که میلگردهای ساده همیشه در آنها حضور فعال داشته اند! اما اگر بخواهیم وظیفه ی اصلی میلگردهای ساده را برشماریم و علت پرطرفدار بودن آنها را بگوییم نباید از کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی غافل شویم. در این حوزه، میلگرد ساده می تواند با مقاوم کردن بتن، نقش اساسی در استحکام سازه ایفا کند. تقریبا یکی از پر استفاده ترین پروفیل های موجود در ساخت و ساز میلگردهای ساده هستند، این موضوع تا جایی حائز اهمیت است که بسیاری از متخصصان معتقدند قیمت میلگرد ساده، می تواند در نوسانات قیمت مسکن تاثیر مستقیم داشته باشد!

انواع میلگرد آجدار

میلگرد ساده چه تفاوتی با میلگرد آجدار دارد؟

از کاربردهای بی شمار هر کدام که بگذریم، برای درک بهتر مطلب لازم است شما بدانید که هرکدام از این سازه ها چه تفاوتی با یکدیگر دارند:

  1. میلگرد ساده: سطحی صاف و اغلب صیقلی میلگرد آجدار: دارای آج بر روی سطح خود
  2. میلگرد ساده: در ابعاد 5.5 الی 40 میل میلگرد آجدار: در ابعاد 5.5 الی 20 میل
  3. میلگرد ساده: جنس فولاد نرم میلگرد آجدار: جنس فولاد سخت
  4. میلگرد ساده دارای کربن کمتر و جوشپذیری بهتر میلگرد آجدار دارای کربن بیشتر و جوشپذیری ضعیفتر
  5. میلگرد ساده: خاصیت کششی پایین میلگرد آجدار: خاصیت کششی بالا

میلگردها در ساختمان سازی چه نقشی دارند؟

اگر بخواهیم به صورت کوتاه این موضوع را شرح بدهیم باید بگوییم هرجا که نیاز به استفاده از میلگردهای منعطف باشد، مانند استفاده در قسمت هایی مثل تیر و دیوارها، میلگردهای A2 حرف اول را می زنند، اما در بخش هایی از سازه که نیاز است آن را در برابر زلزله مقاوم کنند، میلگرد A3 وارد عمل می شود. تقریبا می توان گقت که این نوع میلگرد استحکام سازه را تا حد زیادی تضمین می نماید. علاوه بر این، میلگردهای A3 ستون های بتنی را در ساختمان می سازند و موجب می شوند که نیروی کششی در ستون های بتنی تا حد بسیار چشمگیری بالاتر رود.

 بهترین میلگرد در ساختمان سازی

چرا میلگردها را آجدار می کنند؟

سوالی که ممکن است در ذهنتان شکل بگیرد این است که علت آجدار شدن میلگردها چیست؟ همانطور که می دانید چسباندن دو سطح صاف که یکی از آنها صیقلی باشد کار بسیار سختی است و احتمال ریسک ریزش را در آن بالا می برد. اگر یکی از این دو سطح را فولاد و دیگری را بتن در نظر بگیریم، برای چسبیدن این دو سطح با یکدیگر نیاز به ترمزهایی داریم که بتواند این دو را در کنار هم به صورت مسالمت آمیز نگه دارد! در این قسمت است که نقش آج میلگردهای آجدار خودش را نشان می دهد و موجب بهتر شدن چسبندگی فولاد و بتن می شود.

نوسانات بازار و میزان تقاضایی که برای میلگردهای آجدار وجود دارد، این حوزه را هم به صورت روزانه دستخوش تعییرات قیمتی قرار می دهد. قیمت ها در صنعت فلزات و قیمت آهن آلات و مقاطع فولادی دائما در حال تغییر است و نرخ رشد قیمت آن به عوامل متعددی مانند قیمت ارز، تحریم ها و شرایط اقتصادی و در طی این 2 سال اخیر شیوع بیماری کرونا بستگی دارد که قیمت میلگرد آجدار را دچار فراز و نشیب های فراوانی کرده است. ما در سایت همراه فلز این امکان را در اختیار شما قرار می دهیم که از قیمت روز انواع آهن و میلگرد مطلع شوید. کافیست اینجا را کلیک کنید.

 

قیمت میلگرد آجدار

روش های تولید میلگرد 

میلگردهای آجدار به روش های مختلفی تولید می شوند که برخی از آنها را در اینجا برمیشماریم:

روش ترمکس:

روشی مقرون به صرفه که میلگردهای شکل پذیر را تولید می نماید

روش نورد گرم:

روشی ساده که در آن مقاطع خام فولادی را تا دمای 1100 درجه گرم می کند و وارد غلطک نورد می کنند

روش آلیاژی:

روشی که در آن وانادیم و نئوبیم به پروفیل اضافه می شود و در نهایت یکی از با کیفیت ترین انواع میلگردها را تولید می کند.

نحوه خرید میلگرد آجدار از وب سایت همراه فلز

وب سایت همراه فلز برای راحتی دسترسی مشتریانی که می خواهند انواع میلگرد را خریداری کنند، با قیمت های مصوب و در اغلب موارد با تخفیفات ویژه و البته فروش اعتباری، این امکان را برای شما قرار داده است که در هر لحظه بتوانید میلگردهای با کیفیت را به سادگی خریداری نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید.

کارخانه های تولید کننده میلگرد آجدار 

یکی از عوامل اصل و تعیین کننده قیمت میلگرد آجدار، کارخانه تولید کنند آن است، در کشور ایران کارخانه‌های متعددی وجود دارند که می‌توانند این نوع پروفیل را تولید کنند. از جمله می‌توان به میلگرد فولاد آذربایجان (میانه)، مجتمع فولاد ظفر بناب، گروه صنعتی پرشین فولاد، مجتمع فولاد آناهیتا گیلان، فولاد البرز ایرانیان، ذوب آهن اصفهان، صنایع فولاد نطنز، مجتمع فولاد سیرجان و ... اشاره کرد. گفتنی است که شرکت همراه فلز افتخار همکاری با تمامی این کارخانه‌ها را دارد و می‌تواند تمامی سفارشات شما را در هر برندی که بخواهید ثبت و به شما عرضه کند، این یعنی سهولت در خرید، با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت... 

صحیح‌ترین جدول قیمت میلگرد‌های آجدار به طور روزانه در سایت همراه فلز موجود می‌باشد و به طور مداوم و به صورت آنی بروز می‌شود. با مراجعه به این بخش می‌توانید پروفیل مد‌نظرتان را با مناسب ترین قیمت ممکن خریداری کنید. در لیست زیر قیمت میلگرد تمامی کارخانه های معتبر قرار داده شده است، با کلیک روی آنها جداول قیمت میلگرد آجدار را مشاهده و پس از انتخاب محصول مورد نظر برای خرید با کارشناسان فروش همراه فلز تماس بگیرید. کارخانه های اصلی تولید کننده میلگرد آجدار، با هدف ساخت بهترین نوع این میلگردها در کشورمان، با بالاترین فناوری به تولید و ساخت این پروفیل اقدام می کنند، برخی از آنها عبارتند از: 

✅ میلگرد ذوب آهن اصفهان

✅ میلگرد ظفربناب

✅  میلگرد نیشابور

بهترین قیمت میلگرد آذر فولاد امین

میلگرد آجدار ابهر

✅ میلگرد امیرکبیر

لیست میلگرد فایکو

✅ میلگرد جهان فولاد سیرجان

✅ میلگرد بافق یزد

✅ روز میلگرد شاهرود

میلگرد آجدار شاهین بناب

✅ میلگرد صبا فولاد

میلگرد راد همدان

✅ روز میلگرد حدید سیرجان

بهترین قیمت میلگرد آناهیتای گیلان

انواع میلگرد عاجدار قائم

✅ میلگرد سمنان

میلگرد تیکمه تاش

انواع میلگرد ذوب و نورد کرمان

✅ میلگرد آجدار درپاد تبریز

بهترین قیمت میلگرد کوثر اهواز

✅ میلگرد آجدار ابرکوه

میلگرد حسن رود

میلگرد آجدار بردسیر کرمان 

و…..

لازم به ذکر است که اغلب این کارخانه ها میلگردهای نوع A2 و A3 را تولید می کنند و تنها کارخانه ای که در کشورمان به تولید انواع میلگردهای آجدار می پردازد، ((کارخانه ی کویر کاشان)) است، که علاوه بر مرغوب بودن محصولات، تعدد آنها را نیز در بر می گیرد.

کارخانه تولید میلگرد

نحوه انتخاب میلگرد

قطعا متخصصین حوزه ی ساختمان و کارشناسانی که در این زمینه فعال هستند می دانند که دلیل انتخاب هر کدام از انواع میلگردها مشخص است. در واقع با توجه به استحکامی که برای میلگردهای درون بتن نیاز دارید و با توجه به عظمت سازه ی خود باید یکی از انواع میلگرد را انتخاب نمایید. جهت ارتباط با کارشناسان همراه فلز و مشاوره از ایشان می توانید با کلیک بر این قسمت با ما در ارتباط باشید. استفاده از میلگرد اجدار در هنر می‌تواند به چندین شکل متفاوت صورت بگیرد:

  1. مجسمه‌سازی: هنرمندان می‌توانند از میلگرد اجدار برای ساختن مجسمه‌ها و اثار هنری استفاده کنند. این میلگردها می‌توانند به عنوان مواد اصلی یا بخشی از یک اثر هنری برای ایجاد افکت‌ها و ساختارهای مختلف به کار روند.
  2. نقاشی: در بعضی از آثار نقاشی، هنرمندان از میلگردهای اجدار برای ایجاد اثرات سه‌بعدی و افکت‌های ویژه استفاده می‌کنند. این می‌تواند به عنوان بخشی از زمینه‌های نقاشی یا برای ایجاد اشکال و الگوهای مختلف در نقاشی استفاده شود.
  3. نمایش هنری: هنرمندان در نمایشگاه‌ها یا نمایش‌های هنری ممکن است از میلگردهای اجدار برای ایجاد نصب‌ها یا اثار هنری در فضا استفاده کنند. این نصب‌ها می‌توانند برای جلب توجه مخاطبان یا ایجاد تأثیرات ویژه در محیط استفاده شوند.
  4. هنر معماری: در طراحی ساختمان‌ها یا فضاهای عمومی، میلگرد اجدار ممکن است به عنوان عنصری از طراحی استفاده شود. این می‌تواند در ساختارهای داخلی یا خارجی ساختمان‌ها به کار رود و جلوه‌ی خاصی به آنها بدهد.

استفاده از میلگرد اجدار در هنر بستگی به خلاقیت و ایده‌های هنرمند دارد و ممکن است در زمینه‌های مختلفی از هنر به کار گرفته شود.

جمع بندی

میلگردها در دنیای ساخت و ساز و صنایع فلزی نقش بسیار مهمی دارند که نمی توان استحکام هیچ سازه ای را بدون آنها متصور شد. در این مطلب به انواع میلگردهای آجدار اشاره کردیم و برای آشنایی با میلگرد ساده درمورد آن نیز صحبت نمودیم. کاربردها و قابلیت های استفاده ی میلگرد آجدار را برشمردیم و همچنین از کارخانه های تولید کننده میلگرد آجدار یاد کردیم و درنهایت و مبحث قیمت و عوامل موثر بر آن را نیز در مطلب ذکر کردیم. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید و اطلاعاتتان در زمینه ی این پروفیل پرکاربرد بالا رفته باشد.

نظر شما

دیدگاه‌ها

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...

همراه فلز

نماد اعتماد الکترونیکی

اطلاعات تماس

آدرس : تهران، میدان هفت تیر، کوچه پشت مشهدی، نبش مروارید، پلاک 4

آدرس انبار: تهران، شورآباد، خیابان صنعت 10 (5 جنوبی)، انتهای خیابان

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 الی 17 پنجشنبه از ساعت 9 الی 13