ورق سیاه چیست؟ 10 نکته جالب در مورد ورق سیاه
به چه نوع ورقی، ورق سیاه میگویند؟ چرا این ورق در صنایع مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است و در چه صنایعی بیشترین کاربرد را دارد؟ چه عواملی در قیمت گذاری ورق سیاه موثر است؟ بدون شک دانستن جواب این سوالات، میتواند فعالان صنایع وابسته به این کالای پرکاربرد را در مراحل مختلف انتخاب و خرید، یاری کند. در این میان ورق در انواع و اشکال مختلف، یکی از پرمصرفترین اقلام آهنی در صنایع ساختمان سازی و خودروسازی به حساب میآید و در بین انواع ورق های فولادی، ورق سیاه یکی از پرکاربردترین آنهاست، که در اشکال مختلفی برای مصارف گوناگون تولید میشود. ورق سیاه به عنوان یک محصول واسط در صنایع مادر نقش و جایگاه ویژهای دارد و به دلیل کاربردی بودن و میزان تقاضای زیاد، تولیدات آن در چند سال اخیر چند برابر شده است بطوریکه کارخانجات تولید کننده ورقآلات، فعالیت خود را گستردهتر کردهاند.
درباره ورق سیاه بدانید
ورق سیاه (blackplate)، ورقی است که که طی فرایند نورد گرم به صورت رول یا شیت در انواع ساده ساختمانی، ضدسایش و آجدار در ضخامتهایی بالاتر از 1.5 میلیمتر، یعنی ضخامتی بیشتر از ضخامت ورقهای سرد، تولید و به بازار عرضه میشود.
لازم است بدانیم که انواع ورقهای فولادی، اغلب به دو شیوه نورد سرد و نورد گرم تولید میشوند، به ورقهایی که طی فرایند نورد سرد تولید میشوند، ورق سرد و به ورقهایی که به روش نورد گرم و در دمایی بسیار بالا (دمایی بالاتر از تبلور مجدد فولاد) تولید میشوند، ورق گرم میگویند. ورق گالوانیزه، ورق روغنی و گالوانیزه رنگی در گروه ورقهای سرد و انواع مختلف ورق سیاه در گروه ورق گرم قرار میگیرند، در اکثر محاورات به ورق سیاه، ورق گرم هم میگویند.
سوالی که ممکن است اینجا پیش بیاید این است که، چرا به این نوع از ورقها، ورق سیاه میگویند؟ همانطور که در ابتدای این مقاله گفتیم، ورق سیاه طی فرایند نورد گرم تولید میگردد، در فرایند نورد گرم اجزای تشکیلدهنده ورق به صورت ناگهانی در دمای بسیار بالایی قرار گرفته و به سرعت خنک میشود، به همین دلیل به رنگ مات در آمده و سطح آن خشن و کدر میشود.
از لحاظ اقتصادی، قیمت ورق گرم یا ورق سیاه نسبت به ورق سرد کمتر و مقرون به صرفهتر است، همین موضوع باعث شده ورق سیاه یکی از پرکاربردترین ورقها در صنایعی باشد که نیاز زیادی به مصرف ورق دارند، صنایعی مانند: ماشین سازی، ساختمانسازی، کشاورزی و پتروشیمی از جمله این صنایع هستند، ورقهای سیاه در انواع مختلفی و برای اهداف مشخصی تولید میشوند و با قیمتهای متنوع در بازار موجود هستند.
از آنجا که ورق سیاه، به عنوان یک کالای واسط در صنایع مادر مانند: صنعت خودروسازی، پتروشیمی و صنعت ساختمان سازی کاربرد فراوانی دارد و کوچکترین تغییر در قیمت یا عدم تناسب در بازار عرضه و تقاضا، این صنایع را دچار نوسانات بزرگی میکند، شناخت عوامل موثر در قیمت و اطلاع از موجود بودن ورق سیاه در بازار، برای فعالان این حوزهها بسیار حائز اهمیت است.
انواع ورق سیاه
ورقهای سیاه معمولا بر اساس عناصر مختلفی دستهبندی میشوند، این طبقهبندیهای متنوع بر اساس کاربرد، شکل ظاهری و همچنین نوع فولاد به کار رفته به شرح زیر است:
بر اساس شکل ظاهری ورقهای سیاه به دو دسته زیر تقسیم میشوند:
- ورق سیاه رولی، کویل یا کلاف: این ورق با ضخامت 1.5 تا 15 میلیمتر، عرض 1000، 1250، 1500 و 2000 میلیمتر و طول نامحدود تولید میگردد.
- ورق سیاه شیت یا فابریک: این نوع ورق با ضخامت بالای 15 میلیمتر در ابعاد 1000*2000، 1250*2500، 1000*6000، 1500*6000، 2000*6000 و 2000*12000تولید میگردد.
ورق سیاه از نظر کاربرد به دو دسته زیر تقسیم میشود:
- ورق سیاه معمولی: این نوع ورق بیشتر در صنایع ساختمانی و سوله سازی مورد استفاده قرار میگیرد.
- ورق سیاه صنعتی: این ورقها در مصارف صنعتی و پتروشیمی مورد استفاده هستند.
ویژگیهای این ورقها به مقدار کربن و عناصر به کار رفته در آن بستگی دارد. ورق سیاه معمولی به دلیل داشتن درصد کربن کمتر، سختی کمتری دارد و به همین دلیل در صنایع سبک مانند صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد که با توجه به میزان کربن در آلیاژشان به دو گرید کلی ST37 و ST52 تقسیم میشوند. عناصر دیگری مانند عناصر فلزی فولاد، فسفر، گوگرد، سیلسیم، منگنز و کربن ورق ST37 وهمچنین همین عناصر با درصد متفاوت ورق های ST52 را میسازند. ورق سیاه صنعتی، به دلیل داشتن کربن بیشتر در صنایع سنگین مورد استفاده قرار میگیرد.
ابعاد ورق سیاه
ورق های سیاه را میتوان در سایز و اندازه های بسیار متنوعی تولید کرد، اما رایج ترین ابعاد موجو در بازار در جدول زیر برای شما نمایش داده شده است:
- ضخامت ورق سیاه: 1.5 تا 100 میلیمت
- عرض ورق سیاه: از 100 سانتیمتر تا 200 سانتیمتر
- طول ورق سیاه: بدون محدودیت
نحوه تولید ورق سیاه چگونه است؟
برای ساخت ورق سیاه، ابتدا سنگ آهن را وارد کارخانه فولاد کرده و طی فرآیندهای خاصی آن را به ورق سیاه تبدیل میکنند، مراحل ساخت این ورق بدین صورت است:
1. تولید گندله (pellet): ابتدا سنگ آهن را میپزند و با تمام ناخالصیهایی که دارد، آن را به صورت توپهایی در میآورند، در مرحله بعدی آن را در مجاورت با کربن خالص قرار داده تا اکسیژن آن آزاد و حالت حفرهدار و یا پوکی به خود بگیرد.
2. تولید فولاد مذاب: برای اینکه فولاد آهن اسفنجی را تولید کند آن را درون کورههای قوس الکتریکی میریزند تا فولاد مذاب به دست آید، در این بخش از فرآیند بعد از سربارهگیری، با توجه به میزان گرید ورقهای آهنی، به آن افزودنیهایی اضافه میکنند و برای اینکه یک ترکیب یکنواخت به دست آید، در این مرحله به آن گاز دمیده میدمند.
3. تولید تختال (slab): حال پس از اینکه گرید فولاد به دست آمد آن را درون ماشین ریختهگری میریزند تا به صورت مستطیل شکل با ضخامت 20 سانتیمتر در آید و در نهایت به وسیله جریانهای آب خنک، دمای فولاد را پایین میآورند.
4. نورد گرم: پس از آن، محصول به کوره برده خواهد شد و تا دمای 1200 الی 1250 درجه سانتیگراد گرم میشود تا در صورت داشتن عیبهای ساختاری، از مرحله مهم ریختهگری خارج شوند، پس از آن، محصول وارد قفسههای مختلف نورد خشن شده و به وسیله فشار آب آن را پوستهزدایی میکنند، بطوریکه در این مرحله ضخامت تا 75 درصد کاهش مییابد.
با کاهش ضخامت ورق، پهنای آن بیشتر شده و این میزان به وسیله غلتکهای مخصوص عمودی کنترل میگردد. سپس ورق را به جعبه کلاف انتقال میدهند، در واقع این جعبهها بین نورد نهایی و نورد خشن قرار دارند تا پوستهها را شکسته و دمای ورق را همگنسازی کنند.
بهتر است بدانید: رازهای تولید و خصوصیات ورق سیاه که باید بدانید!
پس از آنکه ورقها از جعبه کلاف خارج شدند برای نورد نهایی آنها را آماده میکنند، نورد نهایی حدود 5 الی 7 قفسه پشت سر هم بوده که دمای آن به محض ورود ورق تعیین میشود، ورقها با سرعت 10 الی 20 متر بر ثانیه از این قفسهها عبور می کند و ضخامت آن 1 تا 4 میلیمتر کم میشود. پس از خارج شدن ورقها از این قفسهها، آنها را به سمت میزهای خنککننده فرستاده تا دمای آنها کاهش پیدا کند، هدف اصلی از انجام این مرحله، کم شدن دمای ورق از حدود 850 درجه سانتیگراد به 580 درجه سانتیگراد است. آخرین مرحله تولید ورق سیاه، کلافپیچ نام دارد؛ در این مرحله، دمای ورق به طور دقیق اندازهگیری شده و بعد از اینکه دمای آن به مقدار مورد نیاز کاهش یافت، برای بارگیری آماده خواهد شد.
کاربرد ورق سیاه
کاربرد ورق سیاه در صنایع مادر بسیار اساسی و حائز اهمیت است، صنعت ساختمانسازی یکی از صنایع مهمی است که این ورقها به وفور در آنها استفاده میشوند. از آنجا که ورقهایی که به وسیله نورد گرم تولید میشوند دیگر نیازی به پرداخت سطح نداشته و در ابعاد آنها هم دقت زیادی به کار نمیرود، بیشتر در صنایعی استفاده میگردد که تلرانس دقیق، مد نظر نیست و به صرفه بودن قیمت مهمتر از هر چیز دیگری است.
ورقهای سیاه شکل پذیری بالایی دارند و همانطور که گفتیم نسبت به ورقهای دیگر مقرون به صرفهتر هستند، شکل ظاهری آنها اغلب رنگ خاکستری تیرهای داشته و دو طرف آنها یک نوار تقریبا نقرهای تا بنفش وجود دارد، این ظاهر باعث شده است که از این ورق در صنعت مجسمهسازی نیز استفاده میشود.
این ورقها به دو شکل مستقیم و غیرمستقیم در صنایع مختلف کاربرد دارند، کاربرد مستقیم آنها در ساخت مخازن، ساختن بدنههای انواع ماشینآلات، کشتیها و اتومبیلهاست و کاربرد غیرمستقیم آن نیز در ساخت مقاطع فولادی دیگری مثل انواع مختلف پروفیلهای صنعتی و ساختمانی است.
اما به طور کلی کاربرد ورق سیاه را میتوان به چند دسته مختلف تقسیم نمود:
- راهآهن
- صنعت ساختمانسازی
- ساخت خودروها
- قابها و همچنین اسکلت ماشینآلات سنگین
- صنعت کشتیسازی
- ساخت نردههای محافظ
- ساخت قفسهها، درها و همچنین مخازن فولادی مختلف
- کپسول و مخزنهای گازی
- ساخت لوله
ویژگیهای ورق سیاه
ورق سیاه، قابلیت خوبی در شکلپذیری در دمای اتمسفری بالا دارد، این ورق در برابر اکسید شدن و دمای بالا (450 الی 600 درجه سانتیگراد) بسیار مقاوم است، در نتیجه برای کاربردهای مختلفی نظیر لایههای رویه ی دیگها، لولهها و دودکشها که نیاز به مقاومت بالا در مقابل شکلپذیری و حرارت دارند، گزینه مناسبی است. از دیگر ویژگیهای این ورق، استحکام زیاد و همچنین مقاومت کششی بالای آن است.
ورق سیاه در مقابل خوردگی جوی و عمومی هم مقاومت خوبی داشته و به هنگام زنگزدگی، زنگار در آن تثبیت شده و با گذشت دو سال دیگر پیشرفت نمیکند، این امر موجب شده که از این ورق در بخشهای ظاهری ساختمانها و سازهها استفاده شود.
افزودن عناصر آلیاژی هم به این ورق موجب میشود تا مقاومت آن در برابر خوردگیهای بالای هیدروکلریک و اسید سولفوریک بیشتر شده و از آن در گرمکنهای هوا، دیگ بخار روغن و همچنین کوره زبالهسوز استفاده شود. ورقهای سیاه در مقابل آب دریا و جوشکاری نیز مقاومت نسبی خوبی در برابر خوردگی و اکسیداسیون دارند و به همین دلیل از این ورق در بنادر و بندرگاهها، سازههای دریایی و اسکلهها نیز استفاده میشود.
خواص مکانیکی ورق سیاه
خواص مکانیکی ورق سیاه معمولا به ترکیب شیمیایی و یا گرید آن بستگی دارد، به عنوان مثال خواص مکانیکی ورق S235JR به شرح زیر است:
- استحکام کششی ورق: 360-510 مگاپاسکال
- تنس تسلیم: حداقل 235 مگاپاسکال
- ازدیاد طول: 26 درصد
نحوه تشخیص ورق سیاه از دیگر ورقها
برای اینکه بتوانید ورق سیاه را از سایر ورقهای موجود در بازار تشخیص دهید، باید به چند عامل مهم توجه کنید. با در نظر گرفتن این عوامل میتوانید به راحتی این ورق را شناسایی کنید. این عوامل عبارتند از:
- لبهها و گوشههای ورق سیاه به دلیل دقت کمتر و همچنین جمعشدگی، گرد هستند.
- بر روی سطح ورق سیاه، موجهای جزئی وجود دارد که با عملیات خنک کردن ورق، شکلهای ذوزنقهای بر روی سطح به جای میماند.
- ورق سیاه در دمای بالا دارای سطح مقیاسپذیری بوده است.
- ورق سیاه نسبت به ورقهای دیگر به پرداخت بسیار کمی نیاز داشته و همین امر موجب ارزانتر بودن این نوع ورق شده است.
استانداردهای ورق سیاه
با آشنا شدن با استانداردهای ورق سیاه، بهتر میتوان برای خرید آن و استفاده از آن در پروژههای خود اقدام نمود، این ورق فولادی دارای گریدهای مشخصی است که از گرید 33 تا 52 در بازار موجود است، شمشهای فولادین گرید St33 تا گرید St52 از مواد اصلی به کار رفته در تولید ورق سیاه میباشند، در اینجا نماد ST مخفف Strength، به معنای استحکام و عدد بعد از آن هم بیانگر میزان تنش نهایی یا همان سختی ورق برحسب کیلوگرم بر سانتیمتر مربع است، هر چقدر این میزان کمتر باشد یعنی ورق دارای کربن کمتری است و اصطلاحا نرمتر است.
ورق گرید 33 در میان ورقهای سیاه دارای بیشترین انعطاف و همچنین کمترین کربن است و برعکس، ورق گرید 52 دارای کمترین میزان انعطاف و بیشترین میزان کربن است. همچنین ورق گرید 37 یکی از پرکاربردترین نوع ورقهای سیاه است که به آن ورق صنعتی نیز گفته میشود. از این ورق در صنعت ساختمان سازی، ساخت تانکرها و مخازن استفاده میشود. از پرکاربردترین ورقهای سیاه در ایران، ورقهای St37 (ورق سیاه معمولی) و همچنین St52 (ورق سیاه صنعتی) است.
مزایا و معایب ورق سیاه
تا اینجای مقاله اطلاعات زیادی در مورد ورق سیاه کسب کردیم، حال به بررسی مزایا و معایب ورق سیاه میپردازیم. مسلما هر محصولی که تولید میشود دارای مزایا و معایب خاص خود است، ورق سیاه نیز مزیتها و عیبهایی دارد که ما آنها را در فهرستی جمع آوری و ارائه کردهایم، از مزایای این ورق میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- کوتاه بودن فرآیند ساخت و نیاز به زمان کم برای تولید آن
- کم بودن هزینههای تولید و مقرون به صرفه بودن
- گرد بودن لبههای ورق
انتخاب ورق سیاه مناسب برای پروژههای مختلف میتواند تأثیر زیادی در کیفیت و دوام سازهها داشته باشد. اگر به دنبال آشنایی با معیارهای مهم و نکات کلیدی در خرید ورق سیاه هستید، حتماً به مقاله راهنمای خرید ورق سیاه در وبسایت ما مراجعه کنید تا با اطلاعات دقیق، انتخابی هوشمندانه و متناسب با نیاز پروژه خود داشته باشید.
اما علیرغم این مزیتها نباید از معایب آن نیز چشمپوشی کرد، از جمله معایب ورق سیاه موارد زیر است:
- داشتن سطح خشن و زبر
- نداشتن دقت و غیرقابل استفاده بودن در پروژههایی که دقت زیادی دارند
- داشتن مقاومت کمتر تحت شرایط ویژه
- غیرقابل استفاده در پروژههایی که نیاز به سطح صیقلی و صاف دارند.
کارخانههای مهم تولید کننده ورق سیاه
با توجه به نیاز روز دنیا به ورقهای سیاه، شرکتها و کارخانجات معتبری در ایران توانسته اند به تولید انبوه این محصول دست پیدا کنند بطوریکه به کشورهای همسایه نیز صادرات داشته باشند. از جمله مهمترین کارخانههای تولیدکننده ورق سیاه در ایران میتوان به کارخانههای فولاد مبارکه اصفهان، فولاد کاویان، فولاد اکسین خوزستان و کارخانه فولاد گیلان اشاره کرد:
کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
این کارخانه یکی از شناخته شدهترین و مهمترین تولیدکنندگان ورق سیاه است که در 75 کیلومتری اصفهان واقع شده و بزرگترین واحد صنعتی است که دارای خطهای تولید مختلفی نظیر شمش فولادی میباشد، این کارخانه بیش از سی سال سابقه درخشان در تولید ورقهای فولادی داشته و ظرفیتی معادل 11 میلیون تن را به خود اختصاص داده است. کارخانه فولاد مبارکه اصفهان، ورقهای سیاه با ضخامتهای 2.5 و 2 میلیمتر با عرض 1.25 و 1 میلیمتر و ورقهایی با ضخامت 3 و 4 را با عرض 1.5 و 1.25 را تولید و روانه بازار میکند. همچنین میتوانین از سایت همراه فلز از قیمت ورق سیاه نیز با خبر شوید.
کارخانه فولاد کاویان
این شرکت در سال 1372 در جاده خرمشهر-اهواز واقع شده است، و پس از دو سال فعالیت با کارخانه فولاد اهواز همکاری کرده و از آن به بعد فعالیت خود را در سطح گستردهای ادامه دادند. تولیدات مختلف این شرکت شامل، ساخت بدنههای کشتی، مخازن، پلهای فلزی و همچنین واگنهاست. کارخانه فولاد کاویان از اسلبهای نازک برای ساخت انواع مختلف فلنج، کوپلینگ و چرخ دنده استفاده میکند، ورقهایی که این شرکت تولید میکند دارای عرض 1.25 و 1.5 با ضخامت 8 الی 40 میلی متر است.
کارخانه فولاد اکسین خوزستان
این مجموعه در استان خوزستان و در جاده بندر امامخمینی تاسیس شده است و با استفاده از تجهیزات مدرن تولید ورق سیاه، ورقهایی را با کیفیت بسیار بالایی تولید میکند. ظرفیت این کارخانه در سال بیش از 1 میلیون تن است. کارخانه فولاد اکسین خوزستان، ورقهایی با ضخامت بالای 40 میلیمتر و عرض 2 متر تولید میکند. همچنین در صورتی که ورق عرض 4.5 متر نیز لازم باشد، این کارخانه قادر به تولید آن است.
کارخانه فولاد گیلان
این کارخانه در سال 1382 در جاده سراوان و در شهر رشت تاسیس شده و از محصولات آن برای صنایع ساختمانی، لولهسازی و خودروسازی استفاده میشود، این کارخانه بزرگترین و اولین مجموعه نورد فولادی خصوصی است که ظرفیت 2.5 میلیون تن برای تولید محصولات نورد گرم و حدود 500 هزار تن برای محصولات نورد سرد را دارا میباشد. ورقهایی که توسط این خط تولید، ساخته میشود دارای ضخامت 2 الی 17 میلیمتر و عرض 1.42 متر بوده است.
جدول وزن ورق سیاه
جدول وزن ورق سیاه براساس استانداردهای تولید در این ادامه ارائه شده است. این جدول شامل اطلاعاتی درباره وزن و ویژگیهای ورقهای سیاه میباشد. با استفاده از این جدول، میتوانید وزن مورد نیاز خود را بررسی کرده و وزن استاندارد آن را مشاهده کنید. علاوه بر این، ابعاد مختلف ورق سیاه نیز در این جدول ذکر شده است. اما توجه داشته باشید که تمام این ابعاد در تمام کارخانهها تولید نمیشوند. همچنین، اطلاعات بیشتر درباره ویژگیها و ابعاد ورقهای سیاه تولید شده در هر کارخانه را میتوانید از سایت همراه فلز کسب کنید. با استفاده از جدول وزن ورق سیاه، میتوانید وزن هر رول یا شیت ورق سیاه را محاسبه کرده و در نتیجه، هزینههای خود را محاسبه نمایید.
ردیف محصول | طول ورق سیاه (متر) | ضخامت ورق سیاه (میلیمتر) | عرض ورق سیاه (متر) | وزن ورق سیاه (کیلوگرم) |
---|---|---|---|---|
۱ | ورق سیاه سایز ۲ | ۲ | ۱ | ۳۲ |
۲ | ورق سیاه سایز ۲ | ۲.۵ | ۱ | ۴۰ |
۳ | ورق سیاه سایز ۲.۵ | ۳ | ۱.۲۵ | ۷۵ |
۴ | ورق سیاه سایز ۶ | ۴ | ۱.۵ | ۲۸۸ |
۵ | ورق سیاه سایز ۶ | ۶ | ۱.۵ | ۴۳۲ |
۶ | ورق سیاه سایز ۶ | ۸ | ۱.۵ | ۵۷۶ |
۷ | ورق سیاه سایز ۶ | ۱۰ | ۱.۵ | ۷۲۰ |
۸ | ورق سیاه سایز ۶ | ۱۲ | ۱.۵ | ۸۶۴ |
۹ | ورق سیاه سایز ۶ | ۱۵ | ۱.۵ | ۱۰۸۰ |
۱۰ | ورق سیاه سایز ۶ | ۲۰ | ۲ | ۱۹۲۰ |
۱۱ | ورق سیاه سایز ۶ | ۲۵ | ۲ | ۲۴۰۰ |
مصارف ورق سیاه چیست؟
مصرف ورق فولادی سیاه در هنر ممکن است به چندین روش مرتبط با هنر و صنایع دستی اشاره کند:
- نقاشی و گرافیتی: هنرمندان معمولاً از ورق فولادی سیاه به عنوان پایهای برای نقاشی و گرافیتی استفاده میکنند. این ورقها با استفاده از رنگهای روغنی یا پاستل و تکنیکهای دیگر قابل رنگآمیزی هستند.
- مجسمهسازی فلزی: هنرمندان ممکن است از ورق فولادی سیاه برای ساخت مجسمهها و اشیاء هنری فلزی استفاده کنند. این ورقها قابل شکلدهی و پیچش هستند و میتوانند برای خلق آثار بافتدار و سهبعدی مورد استفاده قرار گیرند.
- کارهای دیواری و دکوراتیو: ورق فولادی سیاه ممکن است برای خلق کارهای دیواری، تابلوهای هنری، و تزئینات دکوراتیو در فضاهای داخلی و خارجی استفاده شود. این ورقها به دلیل مقاومت و استحکام خود مناسب برای استفاده در محیطهای مختلف هستند.
- هنرهای صنعتی و طراحی معماری: در زمینه هنرهای صنعتی و طراحی معماری، ورق فولادی سیاه به عنوان یک مواد اصلی برای ساخت اشیاء متنوع مانند مبلمان، لوازم دکوراتیو، و سازههای معماری استفاده میشود.
استفاده از ورق فولادی سیاه در هنر، علاوه بر ایجاد اثرات بصری و زیبایی، امکانات فراوانی برای ایجاد طرحها و اشیاء هنری با فرمها و بافتهای متنوع فراهم میکند.
جمع بندی
در این مطلب از همراه فلز سعی داشتیم به یک سوال اساسی و مهم با عنوان ورق سیاه چیست پاسخ دهیم و شما خواننده عزیز را با یکی از ورقهای فولادی مشهور دنیا آشنا کنیم. همانطور که مطالعه نمودید، ورق سیاه طی فرآیند نورد گرم از سنگ آهن به وجود میآید و کارخانجات بزرگی در ایران این ورق را تولید میکنند که از بزرگترین و مهمترین آنها میتوان کارخانه فولاد مبارکه اصفهان را نام برد.
ورق سیاه دارای انواع مختلفی است که از هر کدام از آنها برای هدفی خاص و در صنعت خاصی استفاده میشود، این ورق در تولید سازههای فلزی، کشاورزی، راهداری و صنعتی به کار میرود، همچنین در ساخت مخزنهای پتروشیمی، اجرای اسکلت، سیلوهای غلات و همچنین پلهای فلزی نیز ورق سیاه حرفهایی برای گفتن دارد.
در نهایت، در این مقاله مزایا و معایب استفاده از ورق سیاه را برای شما بیان و اشاره ای به عوامل موثر در قیمت گذاری آن نیز کردیم و کوشیدیم تا با مطالعه این مطلب به طور کامل با ورق سیاه و ویژگیهای آن آشنا شوید، در صورتی که نکتهای نیاز به اضافه شدن یا تصحیح دارد خوشحال میشویم در باکس زیر با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهها
در حال بارگذاری دیدگاهها...