تفاوت ورق سرد و گرم چیست؟ معرفی ورق نورد سرد و گرم

تفاوت ورق سرد و گرم چیست؟ معرفی ورق نورد سرد و گرم
انتشار:1401/2/25
دسته‌بندی:ورق
نویسنده:همراه فلز

ورق‌های فولادی در اشکال، مشخصات و پوشش‌های مختلف به دو روش نورد سرد و نورد گرم تولید می‌شوند. ورق‌هایی که با روش نورد سرد تولید می‌شوند، با نام تجاری ورق سرد و ورق‌هایی که با روش نورد گرم ساخته شده‌اند، با نام تجاری ورق گرم به بازار عرضه می‌شوند.

فرآیند نورد و تولید ورق‌های فولادی

نورد فرآیندی است که برای بهبود شکل، یکنواختی و خواص مکانیکی مواد فولادی استفاده می‌شود. این فرآیند شامل تغییر شمش‌های موجود و تبدیل آن‌ها به محصولات نهایی مانند ورق و میلگرد است. پس از تغییر نهایی شکل، ورق‌ها توسط دستگاه‌های قیچی و اره برش خورده و به محصولات مورد نظر تبدیل و وارد بازار می‌شوند. ورق‌های فولادی نورد سرد و گرم دارای خواص متمایزی هستند که آن‌ها را برای کاربردهای مختلف مناسب می‌کند.

اهمیت شناخت تفاوت بین ورق‌های نورد سرد و گرم

هریک از ورق‌های تولید شده با نورد سرد و گرم، برای مصارف خاص کاربرد دارند. خریداران باید قبل از خرید و استفاده از مواد فولادی در پروژه‌های خود، از تفاوت‌های موجود بین ورق سرد و گرم آگاه باشند. همچنین، شناخت مزایا و معایب هر کدام از این ورق‌ها به آن‌ها کمک می‌کند تا بهترین گزینه را برای پروژه‌های خود انتخاب کنند. در این مقاله، تیم همراه فلز توضیح مختصری درباره این دو ورق داده و در پایان، آن‌ها را با هم مقایسه می‌کند.

چرا باید تفاوت بین ورق‌های نورد سرد و گرم را بشناسید؟

شناخت تفاوت بین ورق‌های فولادی نورد سرد و گرم، هنگام انتخاب آن‌ها برای پروژه ضروری است. این دانش به شما کمک می‌کند تا در هزینه‌ها و زمان صرفه‌جویی کرده و از بروز خطا جلوگیری کنید. این مقاله از همراه فلز به توضیح تفاوت‌های میان ورق فولادی نورد گرم و نورد سرد، از جمله مزایا، محدودیت‌ها و کاربردهای آن‌ها می‌پردازد.

مقایسه ویژگی‌های ورق نورد گرم و نورد سرد

در ادامه به مقایسه ویژگی‌های ورق نورد گرم و نورد سرد پرداخته‌ایم:

نمونه شوره ورق گالوانیزه

ظاهر و کیفیت سطح

لبه‌ها و سطوح فولاد نورد گرم معمولاً ناهموار هستند، زیرا خنک شدن ناشی از دماهای شدید، بقایایی را روی سطح فولادی باقی می‌گذارد و باعث می‌شود که پوسته‌پوسته به نظر برسد. بنابراین، این سطوح ممکن است نیاز به کربن‌زدایی یا سایر عملیات سطحی داشته باشند. در مقابل، فولاد نورد سرد دارای سطحی صاف و براق است، زیرا شامل استفاده از دماهای بسیار بالا نمی‌شود و برای استفاده در عملیات تولید بدون هیچ گونه عملیات سطحی ایده‌آل است.

آیا قصد خرید ورق فولادی دارید؟ برای یک انتخاب هوشمندانه و مطمئن، همین حالا راهنمای جامع ما درباره راهنمای خرید ورق فولادی را مطالعه کنید و با نکات کلیدی خرید ورق‌های فولادی آشنا شوید .

 نقطه تبلور مجدد

یکی از نکات مهم در مقایسه فولاد نورد گرم و نورد سرد، نقطه تبلور مجدد است. نورد سرد زمانی اتفاق می‌افتد که مواد فلزی قادر به تشکیل "دانه‌های جدید" باشند. کار سرد روی فولاد ممکن است استحکام آن را کاهش دهد، بنابراین سازندگان مرحله نهایی آنیلینگ را اضافه می‌کنند. این فرآیند شامل حرارت دادن فولاد تا 1333 تا 1400 درجه فارنهایت (درست بالاتر از نقطه تبلور مجدد فولاد) است. خنک شدن فولاد به آرامی انجام می‌شود تا ریزساختار یکنواخت ایجاد شود. در مقابل، پردازش فولاد نورد گرم در دمای بالای 1700 درجه فارنهایت انجام می‌شود که بالاتر از نقطه تبلور مجدد فولاد است.

استحکام و سختی فولاد

فرآیند تشکیل فولاد نورد سرد یک ریزساختار یکنواخت به وجود می‌آورد که به ایجاد فلز با استحکام و سختی بالاتر کمک می‌کند. البته این فولاد خیلی سخت نیست، اما به راحتی چکش‌خوار می‌شود. در عوض، فرآیند نورد گرم شامل گرمای شدید و خنک‌سازی سریع است که از بازیابی دانه‌های تنش جلوگیری می‌کند و در نتیجه، فلز به دست آمده استحکام و سختی بیشتری نسبت به فولاد نورد سرد دارد.

استرس‌های درونی

استحکام و سختی فولاد به طور قابل توجهی تنش‌های داخلی را به مواد وارد می‌کند. بنابراین، فولاد نورد سرد با استحکام و سختی بیشتر، تنش‌های داخلی بیشتری نسبت به فولاد نورد گرم دارد. کاهش چنین تنش‌هایی قبل از پردازش مواد برای جلوگیری از تاب برداشتن محصول نهایی بسیار مهم است.

تحریف

فولاد نورد گرم دارای پیچیدگی جزئی است، زیرا فرآیند خنک‌سازی شکل‌ها باعث ذوزنقه‌ای شدن شکل ورق می‌شود. در حالی که فولاد نورد سرد دارای زوایای کاملاً مربعی و گوشه‌ها و لبه‌های مشخص است. لوله‌های تشکیل‌شده در فرآیند نورد سرد نیز یکنواختی متحدالمرکز و صافی بهتری دارند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع ورق فولادی یا درخواست قیمت ورق آهن برای یک پروژه سفارشی، لطفاً با ما تماس بگیرید

مقایسه هزینه فولاد نورد گرم و نورد سرد

فولاد نورد گرم معمولاً ارزان‌تر از فولاد نورد سرد است و دلیل این امر کاملاً واضح است. تولید فولاد نورد گرم نیازی به پردازش‌های اضافی ندارد و برخلاف نورد سرد، به گرم کردن و اصلاح مجدد نیز احتیاج ندارد. فرآیند نورد سرد معمولاً شامل مراحل دیگری مانند کشیدن سرد، تراشکاری، سنگ‌زنی و پرداخت است که این عملیات اضافی، هزینه فولاد نورد سرد را بالاتر می‌برد.

انتخاب بین فولاد نورد گرم و نورد سرد

انتخاب نوع فولاد برای ساخت ورق فلزی به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از موارد کلیدی که باید در هنگام تصمیم‌گیری بین فولاد نورد سرد و نورد گرم مد نظر قرار گیرد، کاربردهای محصول نهایی است. فولاد نورد گرم بیشتر برای اجزای سازه‌ای بزرگ که نیازی به دقت و الزامات زیبایی‌شناختی خاص ندارند، مناسب است.

در مقابل، اگر به قطعات کوچکی نیاز دارید که به دقت و کیفیت بالاتری احتیاج دارند، فولاد نورد سرد گزینه بهتری خواهد بود. همچنین، فولاد نورد سرد به طور کلی از فولاد نورد گرم قوی‌تر و سخت‌تر است، به همین دلیل برای شرایط پر استرس و فشار بیشتر مناسب‌تر است. اگر هزینه برای شما اولویت دارد و می‌خواهید هزینه کمتری صرف کنید، فولاد نورد گرم گزینه‌ای اقتصادی‌تر خواهد بود، زیرا نسبت به فولاد نورد سرد ارزان‌تر است.

ورق فولاد نورد گرم چیست؟ 

فولاد نورد گرم، به فولاد تولید شده با عملیات حرارتی شدید اشاره دارد، یعنی تولید در دماهای شدید اتفاق می افتد. تولیدکنندگان با فلزات بزرگ و مستطیلی (بیلت) شروع می کنند، سپس شمش ها را قبل از ارسال، برای پردازش گرم می کنند. در این مرحله شمش ها به رول های بزرگ پهن تبدیل می شوند. 

فرآیند نورد گرم شامل فشار دادن فولاد مذاب در دمای بالای 926 درجه سانتیگراد (1700 درجه فارنهایت) است، وجود این دمای بالا ضروری است زیرا فولاد به طور ایده آل بین 750 درجه تا 1300 درجه فارنهایت تبلور مجدد می یابد و امکان شکل گیری و تغییر شکل آسان تر را فراهم می کند، پس از غلتاندن فولاد در آسیاب به شکل دلخواه، اجازه می‌دهیم تا خنک شود. 

ویژگیهای ورق فولاد نورد گرم 

ویژگی های زیر به شما در شناسایی فولاد نورد گرم کمک می کند:  

  •  سطح پوسته‌دار – خنک‌شدن در اثر دماهای بالا، بقایایی را روی سطح فولادی باقی می‌گذارد، به همین دلیل سطح آن داری پوسته‌ است.  
  •  انحرافات جزئی - ورق های نورد گرم در طی خنک شدن، ذوزنقه ای شکل شده و مستطل شکل نیسنتند.  
  •  گوشه ها و لبه ها کمی گرد هستند - این نتیجه ی انقباض و دقت کمتر در طی فرآیند تولید است.  

مزایای ورق فولاد نورد گرم 

فولاد نورد گرم مزایای زیر را برای کاربردهای شما ارائه می دهد:  

  •  هزینه کمتر: پردازش فولاد نورد گرم بسیار کمتر از فولاد نورد سرد است، همین امر باعث می شود قیمت ورق فولاد گرم ارزان تر باشد.  
  •  تنش های داخلی کم یا بدون تنش: خنک شدن فولاد نورد گرم در دمای اتاق اتفاق می افتد و اساساً آن را عادی می کند. این بدان معنی است که تنش های داخلی کمی دارد یا به دلیل فرآیندهای سخت شدن یا خاموش کردن کار وجود ندارد.  
  •  کارایی آسان تر: از آنجایی که فرآیند نورد گرم در دماهای بسیار بالا انجام می شود، فولاد به دست آمده راحت تر شکل می گیرد. رایج ترین شکل ها از فولاد نورد گرم می آیند، به عنوان مثال، UB، UC، RHS، SHS، تخت و غیره.  
  •  برای برنامه هایی که تحمل در اولویت نیست، مقاطع فولادی نورد گرم ایده آل است.  

معایب ورق فولاد نورد گرم 

  •  عیوب ابعادی ناشی از انبساط در حین گرم شدن و انقباض در هنگام سرد شدن.  
  •  اغلب دارای یک بافت ناهموار بر روی سطح است که قبل از هر فرآیند تکمیلی باید برداشته شود یا پردازش شود.  
  •  تحریفات جزئی  

کاربردهای رایج فولاد نورد گرم 

همانطور که قبلاً بحث شد، فولاد نورد گرم با سرد شدن کمی منقبض می شود. این امر باعث می شود که سازندگان کنترل کمتری بر شکل نهایی داشته باشند. بنابراین، کاربردهای فولاد نورد گرم معمولاً مواردی هستند که نیازی به تلرانس های سخت ندارند، از جمله موارد زیر:  

  •  قطعات خودرو، به عنوان مثال، رینگ و فریم چرخ  
  •  تجهیزات کشاورزی  
  •  تجهیزات راه آهن، به عنوان مثال، خطوط و اجزای قطار  
  •  مصالح و مواد ساختمانی

ورق فولاد نورد گرم

فولاد نورد سرد چیست؟ 

در اصل، فولاد نورد سرد، به فولاد نورد گرم اطلاق می شود که تحت پردازش بیشتر قرار گرفته است. همانطور که قبلا ذکر شد، نورد شامل طیف وسیعی از فرآیندهای درگیر در تشکیل فولاد، از جمله تراشکاری، سنگ زنی و پرداخت است. سایر عملیات، یک فولاد نورد گرم موجود را به یک محصول تصفیه شده تر تغییر می دهد. اصطلاح "نورد سرد" اساساً برای فولادهایی که تحت فشار قرار گرفته اند به کار می رود. 

در حالی که ساخت فولاد نورد گرم فقط شامل گرمایش در دمای بالا و سرد می شود، فولاد نورد سرد شامل یک فرآیند اضافی است. در آسیاب های کاهش سرما، تولید کننده فولاد را خنک می کند و آن را در دمای اتاق مجدداً با رولینگ سرد یا با ترمز فشاری رول می کند. این فرآیند به دستیابی به شکل و ابعاد دلخواه کمک می کند. 

خواص فولاد نورد سرد 

ویژگی های زیر به شما در شناسایی فولاد نورد سرد کمک می کند:  

  •  سطح دارای کیفیت پرداخت بهتر و تحمل های محکم تر است.  
  •  میله های مربعی دارای لبه های کاملا مشخص هستند.  
  •  لوله ها اغلب دارای صافی بهتر و یکنواختی متحدالمرکز هستند.  
  •  سطوح صاف معمولاً دارای سطح روغنی هستند. 

آیا هنوز نمی‌دانید کدام ورق برای نیاز شما مناسب‌تر است؟ ما در مقاله ورق روغنی و گالوانیزه چه تفاوتی باهم دارند؟ به طور کامل به مقایسه ورق روغنی و گالوانیزه پرداخته‌ایم! همین حالا کلیک کنید و اطلاعات بیشتری کسب کنید.

مزایای فولاد نورد سرد 

در اینجا برخی از مزایای استفاده از فولاد نورد سرد آورده شده است:  

  •  ویژگی های سطح بهتر: قطعات ساخته شده با فولاد نورد سرد اغلب دارای سطوح صاف و براق هستند که بدون رسوب یا زنگ زدگی است. بنابراین، زمانی که شکل ظاهری محصول مهم است، ار این ورق ها باید استفاده کرد.  
  • استحکام بیشتر: فولاد نورد سرد معمولاً از فولاد نورد گرم قوی‌تر و سخت‌تر (تا 20 درصد استحکام بیشتر) است. این امر باعث می شود آنها در جاهایی که نیاز به استحکام مهم است، مفیدتر است.  
  •  دقت بالاتر: از آنجایی که فولاد نورد سرد هنگام شکل‌گیری جمع نمی‌شود، امکان ساخت قطعات دقیق‌تر با شکل‌های منسجم و دقیق را فراهم می‌کند.  
  •  از طیف گسترده ای از پرداخت های سطحی پشتیبانی می کند.  

معایب فولاد نورد سرد 

  •  به دلیل پردازش اضافی، فولاد نورد سرد گران تر از فولاد نورد گرم است.  
  •  به دلیل عملیات بیشتر تنش های داخلی در فولاد سرد ایجاد می شود که در برخی موارد منجر به تاب برداشتن می شود.  
  •  فولاد نورد سرد تنوع کمتری نسبت به مقاطع فولادی نورد گرم دارد، به عنوان مثال، ورق ها و اشکال بخش جعبه.  

می‌خواهید با بهترین روش‌های خمکاری ورق فولادی آشنا شوید؟ مقاله جامع ما درباره 7 روش برتر خمکاری ورق فولادی را از دست ندهید! همین حالا کلیک کنید و اطلاعات تخصصی کسب کنید

کاربردهای رایج فولاد نورد سرد 

کاربردهای ایده آل برای فولاد نورد سرد، مواردی است که به پرداخت بهتر سطح فلز و تحمل سخت تر نیاز دارند. نمونه هایی از چنین اجزایی شامل موارد زیر است:  

  •  قطعات هوافضا  
  •  اجزای مکانیکی  
  •  لوازم خانگی  
  •  میله ها، میله ها، نوارها و ورق ها  
  •  سازه های مبلمان فلزی

ورق نورد سرد.jpg

نتیجه 

این مقاله مقایسه اساسی فولاد نورد گرم و سرد را پوشش می دهد و تفاوت های عمده را برجسته می کند. هر نوع فولاد برای برخی از کاربردها نسبت به سایرین مناسب تر است. بنابراین شناخت خواص، فواید و ضعف آنها ضروری است. این دانش به طراحان و پیمانکاران پروژه کمک می کند تا از تکمیل کارآمد و موثر پروژه ها اطمینان حاصل کنند. هیچ راهی بهتر از همکاری با یک شرکت تولیدی با کیفیت بالا برای گرفتن بهترین نتایج وجود ندارد. همین امروز با تیم کارشناسان ما در همراه فلز تماس بگیرید! ما مشتاقانه منتظر همکاری با شما هستیم.

نظر شما

دیدگاه‌ها

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...

همراه فلز

نماد اعتماد الکترونیکی

اطلاعات تماس

آدرس : تهران، میدان هفت تیر، کوچه پشت مشهدی، نبش مروارید، پلاک 4

آدرس انبار: تهران، شورآباد، خیابان صنعت 10 (5 جنوبی)، انتهای خیابان

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 الی 17 پنجشنبه از ساعت 9 الی 13