ورق رنگی چیست؟ دانستنیهای جذاب از دنیای ورق رنگی

ورق رنگی چیست؟ دانستنیهای جذاب از دنیای ورق رنگی
انتشار:1401/2/6
دسته‌بندی:ورق
نویسنده:همراه فلز

ورق‌های فولادی جزء آن دسته از محصولات فلزی هستند که از گذشته تا به حال از آنها در صنایع متعددی نظیر ساختمان سازی، حمل و نقل و به طور ویژه ساخت لوازم خانگی فلزی استفاده شده است، ورق‌ها در کارخانه‌ها در شکل و انواع مختلفی تولید می ‌شوند و هر کدام از آن‌ها نیز بسته به آلیاژ به کار رفته در تولیدشان دارای ویژگی‌های منحصربه فردی هستند. یکی از پرکاربردترین انواع ورق آلات که از آن در ساخت سقف منازل، ورزشگاه‌ها، سوله‌ها و کانکس‌ها، کابینت‌ها و بسیاری دیگر از مکان‌‌ها استفاده فراوانی می‌ شود، ورق رنگی است. این نوع ورق، دارای خواص مکانیکی و شیمیایی ویژه‌ای است و به همین دلیل استفاده از آن در بخش‌های مختلف، با مزیت‌های زیادی همراه خواهد بود. اگر با هدف کسب اطلاعاتی جامع و کاربردی در خصوص سوال ورق رنگی چیست؟ یا چه ویژگی‌هایی دارد، وارد این صفحه شدید باید بگوییم انتخاب درستی کرده اید. در این مطلب از مجموعه مقالات وب سایت همراه فلز قصد داریم مطالب ارزشمندی در خصوص ورق گالوانیزه رنگی ارائه کنیم، پس قطعا به بهترین شکل ممکن پاسخ سوالات خود را در خصوص آشنایی با ورق رنگی خواهید یافت، تا انتها با ما همراه باشید.

به چه ورقی، ورق رنگی میگویند؟

ورق ‌های رنگی؛ اغلب ورق های گالوانیزه‌ای هستند که آن‌ها را با عملیات پوشش‌‌دهی و همچنین فرآوری سطحی تولید می‌کنند، در واقع بهتر است بگوییم این نوع ورق‌‌ها، همان ورق‌های روغنی هستند که بعد از انجام فرآیند نورد سرد، آن‌ها را جهت مقاوم‌سازی در برابر اکسیداسیون و خوردگی، با یک لایه می‌پوشانند.

متخصصین در کارخانه‌های تولید ورق گالوانیزه این کار را با پوشش‌های رنگی از جنس پلیمر انجام می‌دهند، انجام این کار مزیت‌های زیادی را به همراه خواهد داشت که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، ایجاد خاصیت ضدخوردگی و ضد اکسید شدن است. حتی اگر بر روی سطح این ورق‌ ها برش و یا خراشی ایجاد شود، باز هم اکسید نخواهند شد.

خوب است بدانید که علاوه بر بحث های فنی، رنگ‌های الکترواستاتیک زیبایی ظاهری ایده‌آلی به ورق می‌بخشد و همچنین آن را در مقابل محیط‌های مستعد زنگ زدن و رطوبتی محافظ می‌کند، در تجارت نیز این ورق‌های فولادی رنگی، با اسم ورق‌های پیش رنگ معروف هستند.

یک تعریف ساده از ورق رنگی: اگر به شمال کشور عزیزمان ایران سفر کرده باشید، حتما سقف‌های رنگارنگ و زیبای منازل آنها توجه شما را به خود جلب کرده است. در واقع در مناطق شمالی کشور به دلیل وجود بارش‌های فراوان به منظور جلوگیری از خطرات ناشی از نم زدگی، سقف منازل را با انواع ورق گالوانیزه رنگی پوشش داده و عایق بندی می ‌کنند. همین تعریف ساده کافیست تا در گوشه ای از ذهن‌تان برای این سوال که ورق رنگی چیست؟ پاسخی داشته باشید.

انواع ورق رنگی

شاید جالب باشد بدانید که در کارخانه ها، ورق‌های رنگی اغلب در 16 رنگ مختلف تولید و به بازار ارائه می‌شوند. این تنوع رنگی باعث شده است که مصرف‌ کننده بتواند آنچه که نیاز دارد را راحت‌تر خریداری کرده و دستش برای اعمال سلیقه بازتر باشد.انواع ورق های گالوانیزه رنگی در رنگ هایی شامل، کرم، زرد، نارنجی، قرمز، جگری، صورتی، بنفش، آبی، سبز، قهوه‌ای و سفید در بازار موجود هستند.

 

ورق رنگی

 

اگر پرونده رنگ بندی انواع ورق‌های رنگی را ببندیم وقت آن می‌رسد که به انواع شکل ظاهری آنها بپردازیم، در حال حاضر انواع ورق‌های رنگی گالوانیزه در اشکال متنوعی وجود دارند که از میان آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ورق سینوسی یا کرکره‌ای: این نوع ورق شامل، ورق کرکره‌ای درشت و ورق کرکره‌ای ریز است.
  • ورق رنگی ذوزنقه
  • ورق رنگی شادولاین
  • ورق رنگی سفال
  • ورق رنگی ژنوا
  • ورق رنگی فرم تیزه
  • ورق رنپی عرشه فولادی: این نوع ورق دارای انواع طرح سوئد، طرح پالرمو یا ایتالیا، طرح ژاپن، طرح چین، طرح فرانسه، طرح بهمن و همچنین طرح تایوان یا تیارا می‌باشد.

ویژگی‌های ورق رنگی چیست؟

در ابتدای این مطلب اشاره کردیم که ورق‌های رنگی دارای ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی ویژه‌ای هستند، در این بخش به صورت جزئی‌تر به ذکر این ویژگی‌های منحصربه فرد و خاص می‌پردازیم:

از مهم‌ترین ویژگی‌های این ورق‌ها، مقاومت بالا در برابر خوردگی و اکسید شدن است که همین امر باعث دوام بالا و همچنین طول عمر مطلوب ورق گالوانیزه رنگی نیز می‌شود. از این ورق‌ها می‌توان در محیط‌های خورنده، قلیایی و اسیدی استفاده نمود، چرا که در مقابل این محیط‌‌ها، دوام بالایی از خود نشان می‌دهند. از آنجایی که این ورق‌ها برای تحمل فشار و یا کشش طراحی و تولید نشده‌اند، ضخامت زیادی ندارند و اغلب ضخامت آن‌ها بین 0.2 الی 0.7 میلی‌متر است. توجه داشته باشید که هر چه ضخامت بیشتر شود، استحکام و قیمت محصول نیز بیشتر خواهد شد. عرض این ورق‌ها نیز بین هزار تا 1250 میلی‌متر و وزن هر رول نیز 4 الی 9 تن است.

کاربرد ورق رنگی گالوانیزه

در بخش مقدمه نیز اشاره کردیم که ورق رنگی از جمله پرکاربردترین انواع ورق آلات است که در صنایع متعددی از آن استفاده می‌شود و نمونه بارز کاربرد آن را نیز می‌توان در سقف های رنگی شمال کشور نظاره گر بود.

 

ورق رنگی گالونیزه

 

از این ورق در صنایع مختلفی استفاده می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • تولید انواع لوازم خانگی: مانند بدنه یخچال، ماشین لباسشویی، اجاق گاز، آبگرمکن، تجهیزات اداری، بدنه کامپیوتر، پارتیشن و ساخت کابینت
  • در صنعت ساختمان‌ سازی: برای ساخت سقف ‌های شیروانی، کرکره، نمای بیرونی و درونی و سقف ورزشگاه‌ ها و سوله ‌ها
  • در صنایع حمل و نقل: در ساخت کانیترها، سردخانه‌ها و همچنین کاروان‌های متحرک و ثابت

نکته حائز اهمیت در استفاده از انواع ورق رنگی در یخچال و فریزرها این است که استثنا در پوشش دهی ورق‌های رنگی برای این موارد از یک لایه محافظ دیگر با جنس PVC یا PET روی سطح رنگ نهایی استفاده می شود، احتمالا در فروشگاه‌های لوازم خانگی اصطلاح High Glass در مصنوعات خانگی از جمله یخچال و ماشین لباسشویی را شنیده‌اید. یکی از انواع ورق گالوانیزه رنگی قابل استفاده در تولید لوازم خانگی High Glass است.

بهترین کارخانه های تولید کننده ورق رنگی در ایران

بعد از آشنایی کامل با انواع ورق گالوانیزه رنگی و کاربردهای آن بهتر است با سرشناس ترین کارخانه های تولیدکننده این محصول در ایران آشنا شوید. در واقع کارخانه هایی که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم از جمله تولیدکننده هایی هستند که انواع ورق آلات صنعتی را با کیفیت مطلوب و رقابتی با نمونه های خارجی تولید می کنند. پس اگر قصد خرید انواع ورق آلات صنعتی به خصوص ورق رنگی را داشتید می توانید یکی از تولیدکنندگان زیر را انتخاب نمایید.

کارخانه ورق رنگی

ورق رنگی کارخانه فولاد مبارکه

جالب است بدانید که این کارخانه اولین کارخانه ای است که در ایران به تولید انواع ورق رنگی و به خصوص ورق High Glass پرداخته است. یکی از کارخانه‌های فعال در زمینه ساخت ورق رنگی، کارخانه فولاد مبارکه اصفهان است. ورق‌های رنگی ساخته‌شده در این کارخانه به علت آنکه از کیفیت بالا برخوردار هستند، موردتوجه بسیاری از افراد قرارگرفته‌اند.

کارخانه هفت الماس، فولاد بهمن، کارخانه نورد سمنان، شرکت ورق خودرو شهر کرد، شرکت امیر کبیر کاشان از دیگر کارخانه های تولید ورق روغنی در ایران هستند.

نحوه تولید و رنگ‌آمیزی ورق‌های رنگی

اگر بخواهیم مراحل تولید این نوع ورق ‌ها را برای شما بازگو کنیم، ابتدا باید بدانید که ورق‌ها را از بخش فرآیند نورد سرد به سمت گالوانیزه کردن می ‌برند و در طی دو مرحله آن‌ ها را با پوشش‌ های پلیمری مخصوص رنگ ‌آمیزی می ‌کنند. لازم به ذکر است که در گالوانیزه کردن این ورق ‌ها، از روش‌ های رایج غوطه‌ ور کردن در نمک فلز روی و همچنین گالوانیزه گرم استفاده می‌ کنند. قبل از عملیات رنگ‌آمیزی، افراد باید از نبود هر گونه آلودگی و چربی بر روی سطح ورق مطمئن شده و ورق را به خوبی خشک کنند.

تولید ورق رنگی

• مرحله اول:

مرحله اول رنگ‌آمیزی Back coat و یا همچنین پوشش زیرین نام دارد. در این مرحله زیرسازی یا پوشش دهی ابتدایی ورق انجام می پذیرد. ضخامت رنگ در مرحله ابتدایی بین 7 الی 15 میکرون در نظر گرفته می شود.

• مرحله دوم:

مرحله دوم آن نیز پوشش رویی یا top coat نام گرفته است. در این مرحله در واقع پوشش دهی با کیفیتی صورت می پذیرد که خروجی رنگ پاشی آن همان رنگی است که شما در ظاهر می بیند. در مرحله دوم ضخامت رنگ بین 20 تا 25 میکرون است.

پلیمرهایی که در رنگ ‌آمیزی هر مرحله مورد استفاده قرار می‌گیرند، با یکدیگر متفاوت هستند. در واقع، در مرحله دوم از پوشش پلی آمید، اکریلیک، پلی استر، اپوکسی، پلی بورتان و پی وی دی اف استفاده شده و در مرحله اول از پلی استر و یا اپوکسی استفاده می ‌کنند.

انجام مراحل پوشش دهی یا رنگ ‌آمیزی ممکن است به روش پودری و یا میاع صورت گیرد. در روش پودری که به آن الکترواستاتیک هم گفته می ‌شود، بین پودر رنگ و سطح ورق، جریان الکتریکی و همچنین بارهای مخالفی اعمال کرده و بدین ترتیب میان آن‌ها چسبندگی موقت ایجاد می‌ کنند. در این روش پس از حرارت دادن پودرها، پوشش به طور کامل به سطح ورق می‌ چسبد. در روش پوشش ‌دهی مایع، رنگ‌های مایع را بر سطوح ورق ‌های در حال تولید می ‌پاشند و پس از خشک شدن، مراحل تکمیلی آن را انجام می‌ دهند. همچنین در این روش، باید مراقب یکنواختی رنگ‌ها و همچنین ضخامت آن بر روی سطح ورق باشند، زیرا این عوامل مستقیماً بر کیفیت و قیمت ورق رنگی تأثیرگذار هستند.

بنابراین در راستای آشنایی با ورق گالوانیزه رنگی نیز، اگر پرسش ورق گالوانیزه رنگی چیست؟ مطرح شود، می‌توان گفت که این محصول، ورقی فلزی است که با استفاده از فلز روی و رنگ‌های الکترواستاتیک آن را پوشش می‌دهند و در نهایت، پس از انجام عملیات گالوانیزاسیون بر روی آن‌ها، آماده استفاده در صنایع مختلف می‌شوند.

خرید ورق رنگی از همراه فلز

در محتوای بالا سعی کردیم تا درمورد مشخصات ورق‌های رنگی به طور مفصل صحبت کنیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رفع هرگونه سوال و ابهام پیش آمده در ذهنتان کافیست به وبگاه رسمی نمایندگی همراه فلز مراجعه فرمایید و یا از طریق شماره تلفن‌هایی که در زیر این صفحه درج شده، تماس گرفته و با کارشناسان مجرب مجموعه در ارتباط باشید. از همراهی همیشگی شما عزیزان کمال تشکر را داریم.

جمع بندی

انتخاب ورق رنگی مناسب برای پروژه‌های مختلف می‌تواند تأثیر زیادی در کیفیت و طول عمر سازه‌ها داشته باشد. اگر قصد دارید با معیارهای مهم و نکات کلیدی در خرید ورق‌های رنگی آشنا شوید، حتماً به راهنمای خرید ورق رنگی در وب‌سایت ما مراجعه کنید تا با اطلاعات دقیق، انتخابی هوشمندانه داشته باشید.

با توجه به اهمیت و کاربرد گسترده انواع ورق رنگی در صنعت در این بخش از سری مقالات همراه فلز سعی کردیم تا شما را با ورق رنگی، انواع و ویژگی‌های آن آشنا نماییم. اگر تا این لحظه به صورت تخصصی نمی دانستید که ورق رنگی چیست، اکنون با خواندن این مطلب اطلاعات مفیدی در این زمینه به دست آوردید. علاوه بر همه مواردی که گفته شد اگر در صنایعی مشغول هستید که با خرید ورق گالوانیزه سر و کار دارید کسب اطلاعات بیشتر و فنی تر در خصوص این مشخات و ویژگی های محصول می تواند در خریدی مطمئن تر به شما کمک شایانی نماید.

چنانچه به دنبال خرید بهترین ورق‌های رنگی با مناسب‌ترین قیمت‌ها هستید، کافیست با دفتر پشتیبانی همراه فلز تماس حاصل نموده و یا برای استعلام قیمت ورق گالوانیزه اینجا را کلیک نمایید. 

نظر شما

دیدگاه‌ها

در حال بارگذاری دیدگاه‌ها...

همراه فلز

نماد اعتماد الکترونیکی

اطلاعات تماس

آدرس : تهران، میدان هفت تیر، کوچه پشت مشهدی، نبش مروارید، پلاک 4

آدرس انبار: تهران، شورآباد، خیابان صنعت 10 (5 جنوبی)، انتهای خیابان

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 الی 17 پنجشنبه از ساعت 9 الی 13